objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 29. marec 2018 ob 06:44

LDS vrača, vse se plača. Naključij ni: reševanje Mira Senice in prijatelj Katarine Kresal na kongresu Luke Mesca.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Aleš Gulič Leko in Katarina Kresal. Gulič je pred leti zagovarjal Kresalovo, danes pa je pri Mescu.
Da se Sloveniji na bližajočih se parlamentarnih volitvah obeta nekakšna reinkarnacija propadle stranke LDS - skozi Listo Marjana Šarca, poročajo tudi že nekateri drugi mediji. Toda propadla LDS se očitno ne vrača samo skozi Šarca, ampak tudi prek radikalne stranke Levica, ki jo vodi Luka Mesec. Na nedavnem 1. kongresu Levice, stranke, katere poslanci sicer že štiri leta sedijo v parlamentu, čeprav so še zdaj imeli "prvi" kongres(?!), se je namreč pojavil tudi famozni Aleš Gulič Leko, nekdanji vidni politik LDS ter pred leti direktor vladnega urada za verske skupnosti. Po neuradnih informacijah naj bi dolgolasi Gulič Leko na listi Levice kandidiral za poslanca, menda v Trbovlju.

PREJ GULIČ-KRESALOVA-SENICA-LDS, ZDAJ GULIČ-LEVICA-SENICA

Toda pri tem je najbolj zanimivo dvoje.
Prvič, Aleš Gulič Leko je bil v času zloglasne predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, spomnimo, klicali so jo "afera na dveh nogah", predsednik sveta LDS ter je do zadnje kaplje krvi zagovarjal in branil Kresalovo (vir), ki jo je njen zasebni partner, prav tako zloglasni ljubljanski odvetnik Miro Senica, ustoličil na čelu LDS, da bi lahko pod njenim političnim dežnikom, torej dežnikom LDS, prevzel ter vodil del globoke države in osebno bogatenje, zdaj pa se taisti Gulič Leko pojavlja kot politik Levice, kjer z dvignjenimi rokami in stisnjenimi pestmi zagovarjajo vrnitev v socializem?! Pa kdo je tu nor?!
In drugič, Gulič Leko, kot nekdanji zvesti politični sopotnik Katarine Kresal, se je na politično sceno "po naključju" vrnil hkrati z neverjetnim reševanjem Mira Senice med sodnim procesom v primeru Delamarisa in Vegrada, kjer se Senico očitno rešuje podobno kot pred časom ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, torej z izločanjem ključnih dokazov, pridobljenih med kriminalistično hišno preiskavo.
Mimogrede, čeprav so informacije o tem, kako se na sodišču v Celju rešuje Miro Senica, prišle v javnost - prek večinskih medijev - šele pred dvema dnevoma, se je to med poznavalci razvedelo že prejšnji teden.
O tem, da je bil na kongresu Levice tudi nekdanji vidni politik LDS Aleš Gulič Leko, večinski mediji niso poročali. Naključij pa, kot vemo, znotraj slovenske politike  - ni.
 
To pa je bilo še pred ero Katarine Kresal in Mira Senice: Aleš Gulič Leko in nekdanji generalni sekretar LDS Peter Jamnikar, danes generalni sekretar stranke Dobra država, ki jo vodi Bojan Dobovšek. To pa je bilo še pred ero Katarine Kresal in Mira Senice: Aleš Gulič Leko in nekdanji generalni sekretar LDS Peter Jamnikar, danes generalni sekretar stranke Dobra država, ki jo vodi Bojan Dobovšek.
Preberite tudi:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
levica luka mesec LDS Katarina Kresal miro senica Aleš Gulič Leko Lista Marjana Šarca Afera Delamaris Vegrad zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

LDS vrača, vse se plača. Naključij ni: reševanje Mira Senice in prijatelj Katarine Kresal na kongresu Luke Mesca.