objavi na
pozareport.si
forum
Posli & finance

Petek, 6. april 2018 ob 06:27

Bo kdo kazensko ovadil Mira Cerarja zaradi primera slabe banke in KLI Logatec? Šlo je, kot smo brali včeraj, za eklatantno krajo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če je minorna politična stranka Solidarnost zaradi primera Teš6, starega že osem let, pravkar kazensko ovadila predsednika države Boruta Pahorja, nekdanjega ministra za finance Francija Križaniča in nekdanjega ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, potem bi moralo državno tožilstvo po uradni dolžnosti - po včerajšnji objavi primera slabe banke (DUTB) in KLI Logatec (vir) - kazensko ovaditi predsednika vlade Mira Cerarja in resornega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (oba SMC), policija in kriminalisti pa že včeraj dopoldne začeti hišno preiskavo na sedežu DUTB, nepremičninske agencije SVET RE, d. o. o., ter doma pri Vladu Petku, Janezu Škrubeju in Mihi Juhartu.
Zakaj?
* Ker gre za eklatantno plenjenje in krajo državnega premoženja, kar dokazujejo objavljena dejstva in dokumenti prodaje industrijskega kompleksa KLI Logatec.
* Ker je slaba banka ali DUTB v neposredni lasti vlade (v nasprotju s Teš6, ki ni v neposredni lasti vlade).
* In ker je Miro Cerar edini predsednik vlade doslej, ki je na čelo slabe banke ali DUTB postavil svojega osebnega prijatelja in zaupnika - profesorja Miho Juharta.
No, enako kot Juharta je Cerar na funkcijo predsednika nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga postavil Damjana Beliča, svojega osebnega prijatelja in tudi poslovnega sodelavca že iz časov študija na ljubljanski Pravni fakulteti.
In mimogrede, Miha Juhart je doma na ljubljanski Ulici bratov Učakar neposredni sosed Stojana Nikoliča, člana uprave Holdinga Slovenske elektrarne, in njegove žene Mojce Perhavc, uslužbenke slabe banke ali DUTB, znane iz sporne (ne)prodaje Vinaga, ki jo je vodila prav ona znotraj DUTB. Po naših informacijah se Juhart iz stanovanjskega bloka v Ulici bratov Učakar sicer kmalu seli v novo vilo.

MOLČIJO TUDI OPOZICIJA IN MEDIJI?!

Hkrati z akcijo državnega tožilstva in policije bi morala opozicija (SDS, Nova Slovenija, Levica) zahtevati izredno sejo državnega zbora, večinski mediji pa poročati o dokumentiranem razkritju zlorabe vodstva in uradnikov slabe banke ali DUTB pri upravljanju državnega premoženja. Tako bi vsaj bilo v normalni evropski državi. Toda zaenkrat se ni zgodilo še nič, politika, plenjenje in kraje državnega premoženja pa gredo nemoteno naprej ...

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

3oqo thirdeye

2018-07-15 20:13:48


Pasulj ;-)

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
PO ENAJSTIH URAH: NOVA SLOVENIJA VERJETNO NE BO ŠLA ZRAVEN, BRATUŠKOVA SUPER-PODPREDSEDNICA VLADE?!
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve (II)
Bo kdo kazensko ovadil Mira Cerarja zaradi primera slabe banke in KLI Logatec? Šlo je, kot smo brali včeraj, za eklatantno krajo.