objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 6. april 2018 ob 06:27

Bo kdo kazensko ovadil Mira Cerarja zaradi primera slabe banke in KLI Logatec? Šlo je, kot smo brali včeraj, za eklatantno krajo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Cerar je na čelo slabe banke ali DUTB postavil svojega osebnega prijatelja in zaupnika Miho Juharta.
Če je minorna politična stranka Solidarnost zaradi primera Teš6, starega že osem let, pravkar kazensko ovadila predsednika države Boruta Pahorja, nekdanjega ministra za finance Francija Križaniča in nekdanjega ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, potem bi moralo državno tožilstvo po uradni dolžnosti - po včerajšnji objavi primera slabe banke (DUTB) in KLI Logatec (vir) - kazensko ovaditi predsednika vlade Mira Cerarja in resornega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (oba SMC), policija in kriminalisti pa že včeraj dopoldne začeti hišno preiskavo na sedežu DUTB, nepremičninske agencije SVET RE, d. o. o., ter doma pri Vladu Petku, Janezu Škrubeju in Mihi Juhartu.
Zakaj?
* Ker gre za eklatantno plenjenje in krajo državnega premoženja, kar dokazujejo objavljena dejstva in dokumenti prodaje industrijskega kompleksa KLI Logatec.
* Ker je slaba banka ali DUTB v neposredni lasti vlade (v nasprotju s Teš6, ki ni v neposredni lasti vlade).
* In ker je Miro Cerar edini predsednik vlade doslej, ki je na čelo slabe banke ali DUTB postavil svojega osebnega prijatelja in zaupnika - profesorja Miho Juharta.
No, enako kot Juharta je Cerar na funkcijo predsednika nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga postavil Damjana Beliča, svojega osebnega prijatelja in tudi poslovnega sodelavca že iz časov študija na ljubljanski Pravni fakulteti.
In mimogrede, Miha Juhart je doma na ljubljanski Ulici bratov Učakar neposredni sosed Stojana Nikoliča, člana uprave Holdinga Slovenske elektrarne, in njegove žene Mojce Perhavc, uslužbenke slabe banke ali DUTB, znane iz sporne (ne)prodaje Vinaga, ki jo je vodila prav ona znotraj DUTB. Po naših informacijah se Juhart iz stanovanjskega bloka v Ulici bratov Učakar sicer kmalu seli v novo vilo.

MOLČIJO TUDI OPOZICIJA IN MEDIJI?!

Hkrati z akcijo državnega tožilstva in policije bi morala opozicija (SDS, Nova Slovenija, Levica) zahtevati izredno sejo državnega zbora, večinski mediji pa poročati o dokumentiranem razkritju zlorabe vodstva in uradnikov slabe banke ali DUTB pri upravljanju državnega premoženja. Tako bi vsaj bilo v normalni evropski državi. Toda zaenkrat se ni zgodilo še nič, politika, plenjenje in kraje državnega premoženja pa gredo nemoteno naprej ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bo kdo kazensko ovadil Mira Cerarja zaradi primera slabe banke in KLI Logatec? Šlo je, kot smo brali včeraj, za eklatantno krajo.