objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. april 2018 ob 06:10

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prizor iz Hoč, lakirnica tik ob pitni vodi, čeprav je vlada pravico do čiste vode zapisala v ustavo.
Vodstvo Magne Steyr, za katero Pomgrad v Hočah končuje gradnjo lakirnice, je odločitev o drugi fazi gradnje tovarne prestavilo na čas po parlamentarnih volitvah. Skrbi jih namreč, kaj bo, ko ne bo več te vlade oziroma ko ne bo več tega predsednika vlade - Mira Cerarja in tega gospodarskega ministra - Zdravka Počivalška. Po zanesljivih informacijah se je Magna prek svojih kontaktov pri vladi že zanimala, no, to se je zgodilo kmalu po Cerarjevem odstopu, ali bi sprememba vlade lahko vplivala na Magnino naložbo v Sloveniji.
Januarja letos so namreč pri Magni vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za drugo fazo, uradniki Arsa (Agencija republike Slovenije za okolje) pa so jim nazaj poslali kopico vprašanj, na katera zdaj pri Magni hočeš-nočeš pripravljajo odgovore. Odstop Mira Cerarja in poteza Arsa pa sta bila za multinacionalko očitno dovolj velik znak za alarm.

ZAKON O VODAH ŠE VEDNO VELJA ...

Pri tem je treba spomniti na vsaj še na dve stvari:
* Zakon o vodah je še vedno enak in še vedno velja 69. člen tega zakona - absolutna prepoved gradnje industrijskih objektov na vodovarstvenem območju. Celotno ožje območje v občini Hoče-Slivnica, kjer Magna gradi svoj kompleks, pa je označeno kot vodovarstveno območje z oznako VVO II. Cerarjeva vlada pa je, ko je Magni pomagala pri premagovanju pravnih ovir, evidentno kršila zakonodajo.
Ta primer pa razkriva tudi neverjetno dvoličnost Cerarjeve vlade, ki je pravico do čiste (pitne) vode zapisala celo v ustavo???!!! Tako lakirnico gradijo na Štajerskem, sedež Magne Steyr v Sloveniji pa je seveda varno nastanjen sredi Ljubljane, na Tivolski cesti 48.

... IN POGODBO ŠE VEDNO PRIKRIVAJO!

* Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška pred mediji in javnostjo še vedno prikriva ključno pogodbo med Cerarjevo vlado in Magno Steyr, čeprav je prikrivanje te pogodbe tudi v nasprotju z razvpitim lex Magna.
 

				Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.<br>
			Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.
 
Razkritje (disclaimer): avtor teh vrstic je predsednik Liste novinarja Bojana Požarja, katere program, natančneje - 23. programska točka, predvideva revizijo vseh izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Magna Nukleus Hoče Slivnica miro cerar zdravko počivalšek Vlada Računi prihajajo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.