objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. april 2018 ob 06:10

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prizor iz Hoč, lakirnica tik ob pitni vodi, čeprav je vlada pravico do čiste vode zapisala v ustavo.
Vodstvo Magne Steyr, za katero Pomgrad v Hočah končuje gradnjo lakirnice, je odločitev o drugi fazi gradnje tovarne prestavilo na čas po parlamentarnih volitvah. Skrbi jih namreč, kaj bo, ko ne bo več te vlade oziroma ko ne bo več tega predsednika vlade - Mira Cerarja in tega gospodarskega ministra - Zdravka Počivalška. Po zanesljivih informacijah se je Magna prek svojih kontaktov pri vladi že zanimala, no, to se je zgodilo kmalu po Cerarjevem odstopu, ali bi sprememba vlade lahko vplivala na Magnino naložbo v Sloveniji.
Januarja letos so namreč pri Magni vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za drugo fazo, uradniki Arsa (Agencija republike Slovenije za okolje) pa so jim nazaj poslali kopico vprašanj, na katera zdaj pri Magni hočeš-nočeš pripravljajo odgovore. Odstop Mira Cerarja in poteza Arsa pa sta bila za multinacionalko očitno dovolj velik znak za alarm.

ZAKON O VODAH ŠE VEDNO VELJA ...

Pri tem je treba spomniti na vsaj še na dve stvari:
* Zakon o vodah je še vedno enak in še vedno velja 69. člen tega zakona - absolutna prepoved gradnje industrijskih objektov na vodovarstvenem območju. Celotno ožje območje v občini Hoče-Slivnica, kjer Magna gradi svoj kompleks, pa je označeno kot vodovarstveno območje z oznako VVO II. Cerarjeva vlada pa je, ko je Magni pomagala pri premagovanju pravnih ovir, evidentno kršila zakonodajo.
Ta primer pa razkriva tudi neverjetno dvoličnost Cerarjeve vlade, ki je pravico do čiste (pitne) vode zapisala celo v ustavo???!!! Tako lakirnico gradijo na Štajerskem, sedež Magne Steyr v Sloveniji pa je seveda varno nastanjen sredi Ljubljane, na Tivolski cesti 48.

... IN POGODBO ŠE VEDNO PRIKRIVAJO!

* Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška pred mediji in javnostjo še vedno prikriva ključno pogodbo med Cerarjevo vlado in Magno Steyr, čeprav je prikrivanje te pogodbe tudi v nasprotju z razvpitim lex Magna.
 

				Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.<br>
			Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.
 
Razkritje (disclaimer): avtor teh vrstic je predsednik Liste novinarja Bojana Požarja, katere program, natančneje - 23. programska točka, predvideva revizijo vseh izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Magna Nukleus Hoče Slivnica miro cerar zdravko počivalšek Vlada Računi prihajajo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.