objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. april 2018 ob 06:10

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prizor iz Hoč, lakirnica tik ob pitni vodi, čeprav je vlada pravico do čiste vode zapisala v ustavo.
Vodstvo Magne Steyr, za katero Pomgrad v Hočah končuje gradnjo lakirnice, je odločitev o drugi fazi gradnje tovarne prestavilo na čas po parlamentarnih volitvah. Skrbi jih namreč, kaj bo, ko ne bo več te vlade oziroma ko ne bo več tega predsednika vlade - Mira Cerarja in tega gospodarskega ministra - Zdravka Počivalška. Po zanesljivih informacijah se je Magna prek svojih kontaktov pri vladi že zanimala, no, to se je zgodilo kmalu po Cerarjevem odstopu, ali bi sprememba vlade lahko vplivala na Magnino naložbo v Sloveniji.
Januarja letos so namreč pri Magni vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za drugo fazo, uradniki Arsa (Agencija republike Slovenije za okolje) pa so jim nazaj poslali kopico vprašanj, na katera zdaj pri Magni hočeš-nočeš pripravljajo odgovore. Odstop Mira Cerarja in poteza Arsa pa sta bila za multinacionalko očitno dovolj velik znak za alarm.

ZAKON O VODAH ŠE VEDNO VELJA ...

Pri tem je treba spomniti na vsaj še na dve stvari:
* Zakon o vodah je še vedno enak in še vedno velja 69. člen tega zakona - absolutna prepoved gradnje industrijskih objektov na vodovarstvenem območju. Celotno ožje območje v občini Hoče-Slivnica, kjer Magna gradi svoj kompleks, pa je označeno kot vodovarstveno območje z oznako VVO II. Cerarjeva vlada pa je, ko je Magni pomagala pri premagovanju pravnih ovir, evidentno kršila zakonodajo.
Ta primer pa razkriva tudi neverjetno dvoličnost Cerarjeve vlade, ki je pravico do čiste (pitne) vode zapisala celo v ustavo???!!! Tako lakirnico gradijo na Štajerskem, sedež Magne Steyr v Sloveniji pa je seveda varno nastanjen sredi Ljubljane, na Tivolski cesti 48.

... IN POGODBO ŠE VEDNO PRIKRIVAJO!

* Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška pred mediji in javnostjo še vedno prikriva ključno pogodbo med Cerarjevo vlado in Magno Steyr, čeprav je prikrivanje te pogodbe tudi v nasprotju z razvpitim lex Magna.
 

				Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.<br>
			Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.
 
Razkritje (disclaimer): avtor teh vrstic je predsednik Liste novinarja Bojana Požarja, katere program, natančneje - 23. programska točka, predvideva revizijo vseh izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Magna Nukleus Hoče Slivnica miro cerar zdravko počivalšek Vlada Računi prihajajo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.