objavi na
pozareport.si
forum
Posli & finance

Četrtek, 12. april 2018 ob 06:10

Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vodstvo Magne Steyr, za katero Pomgrad v Hočah končuje gradnjo lakirnice, je odločitev o drugi fazi gradnje tovarne prestavilo na čas po parlamentarnih volitvah. Skrbi jih namreč, kaj bo, ko ne bo več te vlade oziroma ko ne bo več tega predsednika vlade - Mira Cerarja in tega gospodarskega ministra - Zdravka Počivalška. Po zanesljivih informacijah se je Magna prek svojih kontaktov pri vladi že zanimala, no, to se je zgodilo kmalu po Cerarjevem odstopu, ali bi sprememba vlade lahko vplivala na Magnino naložbo v Sloveniji.
Januarja letos so namreč pri Magni vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za drugo fazo, uradniki Arsa (Agencija republike Slovenije za okolje) pa so jim nazaj poslali kopico vprašanj, na katera zdaj pri Magni hočeš-nočeš pripravljajo odgovore. Odstop Mira Cerarja in poteza Arsa pa sta bila za multinacionalko očitno dovolj velik znak za alarm.

ZAKON O VODAH ŠE VEDNO VELJA ...

Pri tem je treba spomniti na vsaj še na dve stvari:
* Zakon o vodah je še vedno enak in še vedno velja 69. člen tega zakona - absolutna prepoved gradnje industrijskih objektov na vodovarstvenem območju. Celotno ožje območje v občini Hoče-Slivnica, kjer Magna gradi svoj kompleks, pa je označeno kot vodovarstveno območje z oznako VVO II. Cerarjeva vlada pa je, ko je Magni pomagala pri premagovanju pravnih ovir, evidentno kršila zakonodajo.
Ta primer pa razkriva tudi neverjetno dvoličnost Cerarjeve vlade, ki je pravico do čiste (pitne) vode zapisala celo v ustavo???!!! Tako lakirnico gradijo na Štajerskem, sedež Magne Steyr v Sloveniji pa je seveda varno nastanjen sredi Ljubljane, na Tivolski cesti 48.

... IN POGODBO ŠE VEDNO PRIKRIVAJO!

* Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška pred mediji in javnostjo še vedno prikriva ključno pogodbo med Cerarjevo vlado in Magno Steyr, čeprav je prikrivanje te pogodbe tudi v nasprotju z razvpitim lex Magna.
 
 
Razkritje (disclaimer): avtor teh vrstic je predsednik Liste novinarja Bojana Požarja, katere program, natančneje - 23. programska točka, predvideva revizijo vseh izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.