objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. april 2018 ob 06:37

Po debaklu programa še čudna Lista Marjana Šarca. Že videno: javni sektor in tisti, ki so (bili) že povsod. Celo pri Stojanu Auerju!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Brane Kralj je z liste Šarčevih poslanskih kandidatov izpadel zaradi znanih tajkunskih povezav.
Včeraj zvečer, torej točno dva dni pred jutrišnjim "prvim" kongresom Liste Marjana Šarca, se je v javnosti pojavil seznam kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance na Listi Marjana Šarca. Prvi so ga, celotnega, objavili na Pop TV, pri čemer iz njihove objave ni jasno, ali gre za nov poskus Šarčeve medijske promocije ali pa za (potreben) novinarski cinizem. Uvodne besede novinarja Anžeta Božiča, ki je med oddajo 24 ur predstavitev liste poslanskih kandidatov Marjana Šarca pospremil z besedami, da "gre za ekipo mlajših in politično dokaj nepoznanih imen (vir)", si je namreč mogoče razlagati tako ali drugače, torej kot reklamo ali cinizem. Večina imen je namreč tudi politično zelo razvpitih.
Saj, na listi je veliko sedanjih in bivših članov političnih strank, upokojenih direktorjev, novinark RTV Slovenija, samooklicanih poznavalcev digitalnih omrežij, ki si iščejo stalne službe, redno zaposlenih v javnem sektorju ter proslulih imen iz lokalne politike. Zato je Šarčeva lista po njegovem debaklu z objavo programa, spisa iz petega razreda osnovne šole (vir), prava garancija za to, da Šarec ni in ne bo prinašalec družbenih sprememb, ampak ravno obratno, Marjan Šarec je garant za nadaljevanje sedanjega stanja slovenske države.

NAŠA LIDIJA - HKRATI BO PRI AUERJU IN ŠARCU?!

Tipičen primer Šarčeve kandidatke tovrstnega profila je Mariborčanka Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Univerze Maribor, vidna članica lokalne mariborske stranke - Liste za pravičnost in razvoj, ki jo vodi nekdanji televizijski zvezdnik Stojan Auer, in tudi mestna svetnica - na Auerjevi listi. Lidija Divjak Mirnik je bila včasih blizu Francu Kanglerju, na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2011 je podpirala kandidaturo Stojana Auerja na listi Janševe SDS, najzloglasnejša pa je njena, menda tudi osebna zveza s Primožem Juhartom, nekdanjim mestnim svetnikom Auerjeve liste, znanim iz velike ter odmevne mariborske afere s "hobotnico Univerze v Mariboru" in Juhartovim Uni Servisom (vir). Hkrati pa naj bi Lidija Divjak Mirnik imela dodatne zaveze tudi do razvpitega Draga Žure, dolgoletnega in predvsem odlično plačanega direktorja Študentske organizacije Univerze v Mariboru.
Številni Mariborčani so se že včeraj dopoldne, ko so začela krožiti imena Šarčevih kandidatov za poslance, ob imenu Lidije Divjak Mirnik prijemali za glavo ter njeno kandidaturo primerjali s tempirano Šarčevo štajersko bombo. No, slišati je tudi, da naj bi Drago Žura imel na listi Marjana Šarca vsaj še tri svoje kandidate. Zato verjetno ni čudno, da so Lidijo Divjak Mirnik ob predstavitvi Šarčeve liste na Pop TV enostavno raje zamolčali, toda podobnih primerov je na Šarčevi listi še veliko ...

				Lidija Divjak Mirnik, Stojan Auer in Primož Juhart pred parlamentarnimi volitvami leta 2011, ko je Stojan Auer, ki drži v rokah takratni volilni program SDS, kandidiral za poslanca na listi - Janševe SDS.<br>
			Lidija Divjak Mirnik, Stojan Auer in Primož Juhart pred parlamentarnimi volitvami leta 2011, ko je Stojan Auer, ki drži v rokah takratni volilni program SDS, kandidiral za poslanca na listi - Janševe SDS.

				Celotno listo poslanskih kandidatov Marjana Šarca objavljamo tukaj:<br>
			Celotno listo poslanskih kandidatov Marjana Šarca objavljamo tukaj:

PETAN SE RAD HVALI, DA LAHKO PRI ŠARCU VSE DOSEŽE

Mimogrede, če je Šarčevi listi poslanskih kandidatov pristal Igor Žavbi, sicer podžupan Kamnika, pa je z liste izpadel Brane Kralj, generalni sekretar Liste Marjan Šarca, po vsej verjetnosti zaradi spornih povezav s tajkunom Aleksandrom Jerebom (vir). Sicer pa se tudi Bojan Petan, prvi človek časopisa Dnevnik in DZS, v ožjih družbah rad pohvali, da lahko - on, Petan - prek Jereba in Kralja kadarkoli in karkoli doseže pri Marjanu Šarcu. Brane Kralj tako ne bo kandidiral za poslanca, toda kljub tajkunskim povezavam ostaja generalni sekretar Liste Marjana Šarca.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 Lista Marjana Šarca marjan šarec Igor Žavbi Brane Kralj Bojan Petan Časopis Dnevnik DZS Aleksander Jereb Lidija Mirtič Divjak Stojan Auer Lista za pravičnost in razvoj Franc Kangler Primož Juhart Uni Servis Univerza Maribor Drago Žura Študentska organizacije Univerze Maribor Študentski domovi Univerze Maribor mestna občina maribor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po debaklu programa še čudna Lista Marjana Šarca. Že videno: javni sektor in tisti, ki so (bili) že povsod. Celo pri Stojanu Auerju!