objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 24. april 2018 ob 06:18

Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na poslovni sceni so se včeraj razširile informacije, da bi se na jutrišnji, sredini seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga utegnil razplesti prav neverjeten scenarij oziroma kadrovski manever leta. Po nedavnem nenadnem odstopu Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, se je še bolj začelo govoriti, da naj bi član uprave postal Damjan Belič, predsednik nadzornega sveta SDH, znan tudi kot osebni prijatelj ter nekdanji poslovni partner predsednika vlade in SMC Mira Cerarja (vir). Kot je znano, upravo SDH, ki upravlja z 12 milijardami preostalega državnega premoženja - po odstopu Nade Drobne Popovič - sestavlja in vodi edina članica uprave, to je predsednica uprave Lidia Glavina.
No, zdaj pa se širijo informacije (govorice), da naj bi jutri popoldne na seji nadzornega sveta SDH prišlo do neverjetnega "preobrata", očitno z neposrednim blagoslovom Mira Cerarja: Lidia Glavina naj bi odstopila kot predsednica uprave ter se umaknila na funkcijo članice uprave SDH, novi član in predsednik uprave SDH pa naj bi postal Cerarjev prijatelj - Damjan Belič. In to le nekaj tednov pred parlamentarnimi volitvami 3. junija, kjer bosta Cerar in SMC zanesljivo izgubila oblast!?
Opomba: Cerarjeva stranka SMC večinsko obvladuje nadzorni svet SDH, zato je takšna kadrovska rošada leta tudi realno mogoča.

OZADJE: SRBSKI PREVZEM GORENJSKE BANKE ...

Po navedbah nekaterih naših virov naj bi bil ta načrtovani manever tudi tesno povezan z najnovejšimi postopki prodaje Gorenjske banke znanemu srbskemu tajkunu Miodragu Kostiću, kjer Belič in Glavinova igrata skrajno nenavadno vlogo. Ravno po zaslugi Beliča, Glavinove in SDH bi namreč Kostić lahko prevzel upravljanje Gorenjske banke ter zavladal v tej slovenski banki celo brez - plačila kupnine (vir - Siol.net), Glavinova pa naj bi se v zadnjem času s Kostićem tudi osebno srečala.

... TER OVADBE ZOPER BELIČA IN GLAVINOVO

Je pa tudi slišati, da naj bi se zoper Damjana Beliča in Lidio Glavina prav zaradi srbskega tajkuna Kostića, prodaje Gorenjske banke in potez SDH že pripravljale kazenske ovadbe ter odškodninske tožbe ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-09-24 10:31:59


Človek s sedmimi križi težko vrne udarec mafiji, ki se izživlja nad njim. Novičev obraz odseva veliko bolečine, trpljenja in strahu, vsega groznega, kar so počeli z njim v teh letih. Ob tem, da je nedolžen, se morilci in krimialci prosto sprehajajo naokrog. Problem policije je, da so določeni ljudje nedotakljivi, tudi, če imajo krvave roke. Predelava in distribucija prepovedanih obstojnih substanc, pa za državo očitno bistvenega gospodarskega in družbeno-koristnega pomena... Direktorja Jamnika so umorili tisti bojevniki, ki jim je nečedne rabote znotraj kemijskega instituta ta preprečeval, ne užaljeni nekdo, ki je ostal brez službe. Država deluje tako, da ustvarja žrtve. Žalostno je, da se tudi pravosodje spusti na tako nizek nivo in ohranja sistemsko korupcijo. Človek se vpraša, kam, kje lahko zadeve še rešuje po pravni poti? Se res nekaterim lahko sodi le na ulici ? Angažirati šušmarja, ki po nareku spiše izvedensko mnenje, obremenilno za vnaprej določeno žrtev je grozljivo. Obsoditi človeka na podlagi gostilniških govoric, katerim ne verjame niti družina umorjenega, pa strašljivo in na bazi neverjetnega. ..Blanka Žgajnar. Tožilka, ki ji pri zapriseženih kriminalcih zastarevajo zadeve, za vsakega od nas pač lahko odredi zapor, kot bi rekel keks. ..Noviča ne poznam. Ga pa globoko spoštujem. Ne bi ga pomiloval, če bi mu dokazali krivdo. A njemu na obrazu piše, da ni kriv. Mar so res vsi, ki odločajo, nepismeni?

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!