objavi na
pozareport.si
forum
Posli & finance

Torek, 24. april 2018 ob 06:18

Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na poslovni sceni so se včeraj razširile informacije, da bi se na jutrišnji, sredini seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga utegnil razplesti prav neverjeten scenarij oziroma kadrovski manever leta. Po nedavnem nenadnem odstopu Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, se je še bolj začelo govoriti, da naj bi član uprave postal Damjan Belič, predsednik nadzornega sveta SDH, znan tudi kot osebni prijatelj ter nekdanji poslovni partner predsednika vlade in SMC Mira Cerarja (vir). Kot je znano, upravo SDH, ki upravlja z 12 milijardami preostalega državnega premoženja - po odstopu Nade Drobne Popovič - sestavlja in vodi edina članica uprave, to je predsednica uprave Lidia Glavina.
No, zdaj pa se širijo informacije (govorice), da naj bi jutri popoldne na seji nadzornega sveta SDH prišlo do neverjetnega "preobrata", očitno z neposrednim blagoslovom Mira Cerarja: Lidia Glavina naj bi odstopila kot predsednica uprave ter se umaknila na funkcijo članice uprave SDH, novi član in predsednik uprave SDH pa naj bi postal Cerarjev prijatelj - Damjan Belič. In to le nekaj tednov pred parlamentarnimi volitvami 3. junija, kjer bosta Cerar in SMC zanesljivo izgubila oblast!?
Opomba: Cerarjeva stranka SMC večinsko obvladuje nadzorni svet SDH, zato je takšna kadrovska rošada leta tudi realno mogoča.

OZADJE: SRBSKI PREVZEM GORENJSKE BANKE ...

Po navedbah nekaterih naših virov naj bi bil ta načrtovani manever tudi tesno povezan z najnovejšimi postopki prodaje Gorenjske banke znanemu srbskemu tajkunu Miodragu Kostiću, kjer Belič in Glavinova igrata skrajno nenavadno vlogo. Ravno po zaslugi Beliča, Glavinove in SDH bi namreč Kostić lahko prevzel upravljanje Gorenjske banke ter zavladal v tej slovenski banki celo brez - plačila kupnine (vir - Siol.net), Glavinova pa naj bi se v zadnjem času s Kostićem tudi osebno srečala.

... TER OVADBE ZOPER BELIČA IN GLAVINOVO

Je pa tudi slišati, da naj bi se zoper Damjana Beliča in Lidio Glavina prav zaradi srbskega tajkuna Kostića, prodaje Gorenjske banke in potez SDH že pripravljale kazenske ovadbe ter odškodninske tožbe ...

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

3oqo thirdeye

2018-07-15 20:13:48


Pasulj ;-)

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
PO ENAJSTIH URAH: NOVA SLOVENIJA VERJETNO NE BO ŠLA ZRAVEN, BRATUŠKOVA SUPER-PODPREDSEDNICA VLADE?!
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve (II)
Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!