objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 24. april 2018 ob 06:18

Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ekipa: Damjan Belič, Miro Cerar in Lidia Glavina. Bo Belič že jutri zamenjal Glavinovo?!
Na poslovni sceni so se včeraj razširile informacije, da bi se na jutrišnji, sredini seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga utegnil razplesti prav neverjeten scenarij oziroma kadrovski manever leta. Po nedavnem nenadnem odstopu Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, se je še bolj začelo govoriti, da naj bi član uprave postal Damjan Belič, predsednik nadzornega sveta SDH, znan tudi kot osebni prijatelj ter nekdanji poslovni partner predsednika vlade in SMC Mira Cerarja (vir). Kot je znano, upravo SDH, ki upravlja z 12 milijardami preostalega državnega premoženja - po odstopu Nade Drobne Popovič - sestavlja in vodi edina članica uprave, to je predsednica uprave Lidia Glavina.
No, zdaj pa se širijo informacije (govorice), da naj bi jutri popoldne na seji nadzornega sveta SDH prišlo do neverjetnega "preobrata", očitno z neposrednim blagoslovom Mira Cerarja: Lidia Glavina naj bi odstopila kot predsednica uprave ter se umaknila na funkcijo članice uprave SDH, novi član in predsednik uprave SDH pa naj bi postal Cerarjev prijatelj - Damjan Belič. In to le nekaj tednov pred parlamentarnimi volitvami 3. junija, kjer bosta Cerar in SMC zanesljivo izgubila oblast!?
Opomba: Cerarjeva stranka SMC večinsko obvladuje nadzorni svet SDH, zato je takšna kadrovska rošada leta tudi realno mogoča.

OZADJE: SRBSKI PREVZEM GORENJSKE BANKE ...

Po navedbah nekaterih naših virov naj bi bil ta načrtovani manever tudi tesno povezan z najnovejšimi postopki prodaje Gorenjske banke znanemu srbskemu tajkunu Miodragu Kostiću, kjer Belič in Glavinova igrata skrajno nenavadno vlogo. Ravno po zaslugi Beliča, Glavinove in SDH bi namreč Kostić lahko prevzel upravljanje Gorenjske banke ter zavladal v tej slovenski banki celo brez - plačila kupnine (vir - Siol.net), Glavinova pa naj bi se v zadnjem času s Kostićem tudi osebno srečala.

... TER OVADBE ZOPER BELIČA IN GLAVINOVO

Je pa tudi slišati, da naj bi se zoper Damjana Beliča in Lidio Glavina prav zaradi srbskega tajkuna Kostića, prodaje Gorenjske banke in potez SDH že pripravljale kazenske ovadbe ter odškodninske tožbe ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC slovenski državni holding lidia glavina Damjan Belič Nada Drobne Popovič Miodrag Kostić Gorenjska banka Manevri pred volitvami

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jutri kadrovska rošada leta: najprej umik Lidie Glavina, potem Damjan Belič, osebni prijatelj Mira Cerarja, postane novi šef uprave SDH?!