objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 26. april 2018 ob 06:48

Počivalšek rešuje svetovalko, znano po krilih iz Dubaja in kuti iz Irana. Iz kabineta ministra na varno službo v istem ministrstvu.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Uradnica Dijana Madžarac, druga z leve, skupaj s kolegicami iz ministrstva kaže noge v Dubaju.
Dijana Madžarac, znana tesna svetovalka gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, je ena tistih sodelavk vidnih politikov in članov vlade iz Cerarjeve stranke SMC, ki jih v zadnjih dneh ali zadnjih izdihljajih te vlade iz ministrskih kabinetov prezaposlujejo na kakor "nižja delovna mesta" znotraj istih ministrstev, kjer pa imajo zagotovljena redna delovna razmerja in jih nova vlada zato ne more zamenjati ali odpustiti.
Dijana Madžarac, ki je bila še prejšnji teden na spletni strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo zapisana kot vodja službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje (faksimile), vendar samo po pooblastilu ministra, kot del njegove politične ekipe na zaposlitev za določen čas, ki tudi nemudoma preneha s koncem mandata ministra, kar pomeni, da bi morala Dijana Madžarac že čez nekaj tednov, po junijskih volitvah, skupaj s Počivalškom zapustiti kabinet in državno službo, je zdaj, tik pred volitvami, "degradirana" na delovno mesto podsekretarke na istem ministrstvu, v žepu pa ima pogodbo in delovno razmerje za nedoločen čas. Torej varno državno službo.

							Dijana Madžarac je bila še pred nekaj dnevi vodja službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, zdaj pa je postala podsekretarka. Njeno prejšnjo službo je prevzela Katarina Bovh.<br>
Dijana Madžarac je bila še pred nekaj dnevi vodja službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, zdaj pa je postala podsekretarka. Njeno prejšnjo službo je prevzela Katarina Bovh.

OD KRILA DO KUTE

Takšnih in podobnih primerov je zdaj pod Cerarjevo vlado na desetine ali drugače, odhajajoči vladarji tik pred odhodom svojim ljubljenčkom po javni upravi rihtajo varne službe. Vse to se dogaja tiho in potuhnjeno, na stroške davkoplačevalcev.
Dajana Madžarac je sicer tudi tista visoka uradnica, ki je postala javno razvpita po obisku ministra Počivalška v Dubaju in Iranu, kjer je bila tipično neprimerno oblečena. Če je v Dubaju na uradnih sestankih sedela v prekratkem krilu in kazala noge, si je potem v Iranu glavo prekrivala s kuto ...
 

				Minister Počivalšek in Dijana Madžarac med obiskom v Iranu. Madžarčeva si je glavo takrat pokrila s kuto.<br>
			Minister Počivalšek in Dijana Madžarac med obiskom v Iranu. Madžarčeva si je glavo takrat pokrila s kuto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC zdravko počivalšek Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo dubaj Dijana Madžarac Razpad SMC druga liga

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Počivalšek rešuje svetovalko, znano po krilih iz Dubaja in kuti iz Irana. Iz kabineta ministra na varno službo v istem ministrstvu.