objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 5. maj 2018 ob 07:29

Skrivalnice s podpisi dokazujejo: Dobovškova Dobra država in Stranka Alenke Bratušek sta satelitski stranki
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bratuškova in Dobovšek na junijske volitve odhajata nepošteno, tako rekoč s podpisi globoke države.
Matej Lahovnik, profesor ekonomije, kolumnist, komentator oddaje VVFaktor na TV3 in nekdanji politiki, ima še kako prav, ko ugotavlja (na twitterju):
"Če mora vsak proizvajalec na proizvodu, ki ga želi prodati na trgu, označiti poreklo blaga, bi morala tudi stranka, ki vloži kandidaturo s podpisi poslancev, objaviti njihova imena."
In še: "Nič ne more biti bolj informacija javnega značaja za vse volivke in volivce kot to, kateri poslanci so s podpisi podprli določeno stranko, da je lahko vložila kandidaturo na državno volilno komisijo."
Dobra država, stranka "neodvisnega" poslanca Bojana Dobovška, in Stranka Alenke Bratušek, ki sta kandidatni listi za junijske predčasne parlamentarne volitve vložili s podpisi treh poslancev, pa tega trmasto nočeta javno obelodaniti, prav tako imena šestih poslancev, ki so se podpisali pod vložitvi kandidatnih list Dobre države in Stranke Alenke Bratušek, noče javno razkriti državna volilna komisija (DVK), češ, gre za "zasebne" podpise poslancev?!
Zakon o volitvah v državni zbor namreč omogoča, da politične stranke svoje kandidatne liste vlagajo na podlagi podpore volivcev (100 ali 50 na posamezno volilno enoto, pač odvisno od tega, kako ima stranka to urejeno s svojimi pravili in statutom) ali pa s podporo treh poslancev. Ker pa Dobra država in Stranka Alenke Bratušek nimata treh svojih poslancev, sta pa kljub temu vložili kandidatni listi s podpisi treh poslancev, je povsem logično in razumljivo vprašanje, kje in kako sta Dobovšek in Bratuškova podpise poslancev tudi dobila, vsak posebej, kateri poslanci so se podpisali pod njuni kandidatni listi, in seveda tudi - zakaj so se "tuji" poslanci podpisali pod kandidatni listi Dobre države in Stranke Alenke Bratušek.
Bilo bi namreč res bizarno, če bi poslanci drugih političnih strank podpisovali kandidature konkurenčnim političnim strankam, v tem primeru Dobri državi ali Stranki Alenke Bratušek, vendar pri nas tudi tega ni mogoče izključiti, hja, niti malo.

PRVIČ

Gremo naprej. Prvič, nikakor se ni mogoče strinjati s tezo državne volilne komisije, da so podpisi poslancev pod kandidatne liste političnih strank njihova "zasebna zadeva", saj, kam pa pridemo?! Halo?! Podpisi poslancev in kandidature političnih strank so njihove zasebne zadeve?! Že to je skrajno čudno pa tudi nepošteno do ljudi, da imajo podpisi treh poslancev enako težo kot 800 podpisov podpore navadnih državljanov?!
Novinar Peter Jančič sicer od državne volilne komisije tudi uradno zahteva javno razkritje imen vseh poslancev, ki so se podpisali pod kandidatni listi Dobre države in Stranke Alenke Bratušek. Če DVK tega ne bo storila, namerava to zahtevati od informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik.

DRUGIČ

Drugič. Tisti, ki podrobneje spremljamo volilno kampanjo za predčasne parlamentarne volitve, ki bodo 3. junija, vemo, da sta tako Bratuškova kot Dobovšek na terenu sprva začela zbirati potrebnih 500 ali 800 podpisov podpore državljanov za vložitev kandidatih list, vendar sta očitno ugotovila, da jima teh podpisov ne bo uspelo zbrati, zato sta začela "kupovati" potrebne tri poslanske glasove.

IN TRETJIČ ...

In tretjič. Politična matematika nam kaže, da sta Alenka Bratušek in Bojan Dobovšek zelo verjetno potrebne tri poslanske podpise sestavila takole: kandidatno listo Stranke Alenke Bratušek sta podpisali Alenka Bratušek in njena poslanka Mirjam Bon Krajnšček, tretji poslanski podpis je še neznanka, pod kandidatno listo Dobre države pa sta se - spet zelo verjetno - podpisala Bojan Dobovšek in njegov poslanec Franc Laj (oba sta, kot je znano, bivša poslanca SMC) in tudi tukaj je tretji poslanski podpis velika neznanka.
Pri Bratuškovi je tudi zelo možno, da so tretji poslanski podpis prispevali Socialni demokrati, glede na dogovore, da se Stranka Alenke Bratušek prej ali slej priključi Socialnim demokratom, pri Dobovšku pa je recimo zelo možno, da je tretji poslanski podpis prispeval eden od dveh poslancev SMC, ki sta, spomnimo, pred kratkim zapustila SMC, Branko Zorman ali Bojan Krajnc. No, pri tem je treba vedeti, da imajo tisti poslanci, ki svoje politične stranke iz takšnih ali drugačnih razlogov zapustijo tik pred volitvami, status tako imenovanih mafijskih skesancev (ne nazadnje, oba, Zorman in Krajnc, sta SMC, seveda šele po svojem izstopu, in to po skoraj štirih letih poslanskega mandata, označila tako rekoč za mafijsko kliko). Kar pomeni, da se kazen za skesance lahko samo milostno zmanjša, ne morejo se pa mafijski skesanci kaznim povsem izogniti. In spomnimo, tudi Bojan Dobovšek je Cerarjevo stranko SMC zapustil predvsem iz osebne užaljenosti, ker ga Miro Cerar ni postavil na funkcijo ministra za notranje zadeve. Sicer bi bil Dobovšek še danes član trdega jedra propadajoče SMC! Zdaj, s takšnim načinom vložitve kandidatne liste, se je Bojan Dobovšek v bistvu zgolj vrnil nazaj v orbito SMC.
Če se je zgodilo tako, kot tukaj pišemo, in drugače tudi ne more biti, saj podpisi poslancev so, to posledično pomeni, da sta Dobra država in Stranka Alenke Bratušek dokazali, da sta zgolj in samo satelitski stranki, saj Bratuškova in Dobovšek brez izrecne pisne podpore vsaj dveh poslancev drugih političnih strank ne bi zmogla niti vložiti svojih kandidatnih list! Zato Bojan Dobovšek in Alenka Bratušek imena poslancev, ki so se podpisali pod njuni kandidatni listi, nepošteno in netransparentno skrivata pred javnostjo.

... TO STA KANDIDATURI S PODPISI GLOBOKE DRŽAVE

No, za Bratuškovo je itak že znano, da bi naredila čisto vse, samo da obstane v državnem zboru, za Dobovška pa je najbolj porazna ugotovitev, da se njegova Dobra država deklarativno "bori" proti korupciji in globoki državi, na junijske volitve pa odhaja nepošteno in netransparentno, praktično s pomočjo, podpisi ali pečatom globoke države!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 bojan dobovšek Dobra država SMC Franc Laj Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek Mirjam Bon Klajnšček miro cerar državna volilna komisija Socialni demokrati Peter Jančič Branko Zorman Bojan Krajnc Mojca Prelesnik Informacijska pooblaščenka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skrivalnice s podpisi dokazujejo: Dobovškova Dobra država in Stranka Alenke Bratušek sta satelitski stranki