objavi na
pozareport.si

forum

Šport

Sreda, 15. avgust 2018 ob 06:58

Že drugič peklenski spopad ločenih staršev Luke Dončića. In tudi ni prvič, da gre za sinove pogodbe!
Ob najnovejši aferi, kjer je Miriam Poterbin obtožila svojega nekdanjega soproga Saša Dončića za pogodbeno prevaro, povezano z njunim sinom in NBA, je zanimivo branje iz septembra 2015
Bojan Požar

Odpri galerijo

Luka Dončič na junijskem draftu NBA v New Yorku.

Po razkritju (domnevno) ponarejene pogodbe med slovenskim košarkarskim zvezdnikom Luko Dončićem, njegovimi starši, ameriškim košarkarskim agentom Charlesom Briscoem in neznanim Slavkom Djurićem, kjer naj bi šlo za 700 tisoč evrov provizije, je povsem jasno, da je Miriam (prej Mirjam) Poterbin, mama Luke Dončića, obtožila tudi svojega nekdanjega moža, Saša Donćiča, da naj bi sodeloval pri tej prevari (vir: RTV Slovenija). Košarkarski trener, občasni televizijski komentator in nesojeni poslanec stranke DeSUS, to seveda zanika, ljubljanska policija pa zadevo že preiskuje.

No, ni pa to prvič, da gre za "peklenski spopad" bivših zakoncev Dončić, da gre za pogodbe in da gre za milijone dolarjev ter NBA. Na tem portalu smo namreč o peklenskih spopadih bivših zakoncev Dončić-Poterbin prvič poročali že 1. septermbra 2015 (vir), ko Luka Dončić se ni bil takšen zvezdnik. Vmes se je seveda zgodilo marsikaj. Slovenija je lani septembra osvojila prvo mesto na evropskem košarkarskem prvenstvu v Turčiji, kjer smo v fantastičnem finalu premagali Srbijo, Luka Dončič pa je, predvsem kot igralec Real Madrida, postal prvi košaršarski zvednik Evrope, in junija letos po naboru pristal v NBA, zaigral pa bo za Dallas Maverickse (na draftu v New Yorku je Dončića sicer kupila Atlanta, oziroma tamkašnje košarkarsko moštvo Atlanta Hawks), njegova mama Miriam Poterbin je z mladostnim slovenskim seksapilom med sinovim draftom čez noč osvojila ameriške medije, oče Saša Dončić pa je na junijskih parlamentarnih volitvah neuspešno poskušal vnovčiti predvsem sinovo športno slavo ter postati poslanec državnega zbora na listi stranke DeSUS ...

Toda zgodovina se očitno ponavlja tudi v košarki.

(Požareport - objavljeno 1.9. 2015)

PEKLENSKI SPOPAD BIVŠIH ZAKONCEV DONČIĆ-POTERBIN. ZA KOŠARKARSKE MILIJONE SINA LUKE V NBA.
Drug drugemu razdirata pogodbe. Družinski spor med Sašo Dončićem in Mirjam Poterbin zaradi športne kariere sina Luke Dončića naj bi pristal celo na sodišču.

Luka Dončić velja za najperspektivnejšega slovenskega in celo evropskega košarkarja do 16 let (U-16) in je lani že nastopil za prvo ekipo slavnega madridskega Reala. Žal pa je njegova športna kariera razpeta med ločene starše, očeta Sašo Dončića, nekdanjega košarkarja Olimpije in Krke ter trenerja, in mamo Mirjam Poterbin, znano članico ljubljanske frizerske dinastije (pod vodstvom njene mame Milene Poterbin), danes poslovno in zasebno povezane z voznikom relija, ljubljanskim gostincem (njegov lokal je znani Acapulco) in "sladoledarjem" Borisom Požegom - Piksijem.
Saša Dončić je čez letošnje poletje delal kot pomočnik Rada Trifunovića, selektorja slovenske članske košarkarske B-reprezentance, na turneji po Kitajski. Trifunović je zdaj drugi pomočnik slovenskega selektorja Jureta Zdovca na prihajajočem evropskem košarkarskem prvenstvu v Zagrebu.


GRE ZA PRIHODNJE MILIJONE DOLARJEV V NBA
Po naših zanesljivih informacijah sta Lukova oče in mama hudo sprta predvsem zato, ker se nikakor ne moreta sporazumeti o nadaljnji športni poti svojega sina. Obeta se mu namreč vrhunska kariera, v igri pa so seveda milijoni dolarjev v ameriški košarkarski ligi NBA.
Luka Dončić je prek očeta Saše najprej podpisal pogodbo o zastopanju z beograjskim športnim agentom Miškom Miličevićem, v posel pa je vpet tudi nekdanji nogometaš Olimpije Peđa Jovičević. Potem je to pogodbo - pred nedavnim - razdrla mama Mirjam in sina prepričala, da je podpisal še pogodbo za zastopanje z ameriško agencijo BDA (Bill Duffy Agency iz Los Angelesa), ki jo v Evropi zastopa "zloglasni" Rade Filipović. Menda naj bi posredoval tudi Goran Dragić, ki ga prav tako zastopa BDA.
Opomba: ker Luka Dončić še ni polnoleten, mora biti sopodpisnik pogodb(e) najmanj eden od staršev ali pa celo oba!
Medtem se za Luko Dončića resno zanima tudi eden od največjih in najvplivnejših evropskih košarkarskih agentov Miodrag Miško Ražnatović, lastnik beograjske agencije Beobasket.


OBETA SE CELO SODNI SPOR ...
Zato je znotraj "družine" Dončić-Poterbin, kot pravijo boljši poznavalci, nastal peklenski družinski spor, ki prerašča celo v sodnega, Luka pa naj bi bil trenutno bolj na strani svoje mame. Letos sta bila skupaj tudi na poletnem košarkarskem kampu v Kaliforniji ...

Preberite tudi:

Košarkar Saša Dončić se ločuje zaradi lepe manekenke Nuše Šenk

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka dončić Miriam Poterbin saša dončić nba real madrid Charles Briscoe Slavko Djurić rtv slovenija desus Dallas Mavericks new york državni zbor Atlanta Hawks

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-15 08:06:26


Niso zjebani v glavo na način kot ta iz Komende, ki smeti na portalu, a privilegiranci, otroci in pankrti komunizma, kateri upravljajo s Slovenijo, imajo do te mere pomračen um, da nikoli ne bodo doumeli poanto demokracije, razsodnosti in predvsem civiliziranosti, kulture bivanja. Zanje, tudi za osla, katerega oče je jahal lesenega konja je vladavina prava tisto, kar jim napolni bančne račune. Ljudje, ki jih pri tem oškodujejo, okradejo ali ubijejo, so v tem pogledu le kolateralna škoda teh, ki v cilju zasledovanja višjih interesov, zase menijo, da jim ne smrdi iz polnih riti... Predsednik vlade sicer ni pravnik, vztrajal je le do šestih popravnih v srednji šoli. Po tem so mu strici uredili zadeve. Vsekakor je presegel vzornike po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole, kar pa ne zadostuje modernemu času in se vsesplošno kaže v precejšnji mentalni zaostalosti, zaradi česar nas nikjer več kot države, ne jemljejo resno. Izjemi sta morda Severna Makedonija in Kosovo. ..SMC je bila vseskozi le podaljšana roka nedotakljivih kriminalnih združb, ki obvladujejo državo. Preko sodstva vodijo vse poti in na ustavnem sodišču se jim je največkrat zataknilo. Zato so ukrepali... Tudi sam imam izkušnjo mafijske države, kjer se je ustavna presoja na sodiščih nižjih stopenj ignorirala. Ob šanku so se pač dogovorili in zmenili drugače... LMŠ zgolj nadaljuje tam, kjer je SMC, ki v bistvu ne obstaja več, končala. Njihova težava se kaže v tem, da kot nekoč v šoli, ne sledijo snovi; kako bi, komiki, hišniki, prodajalci, vulkanizerji in bleferji. Žepe si pa vseeno polnijo in to šteje.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Že drugič peklenski spopad ločenih staršev Luke Dončića. In tudi ni prvič, da gre za sinove pogodbe!