objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. avgust 2018 ob 06:56

Vlada Marjana Šarca: slaba volja pri Kešeljeviću, Dominiki Švarc Pipan, Bandelliju in zamejcih zaradi Bandellija!
Kadrovski razrez bodoče Šarčeve vlade je med vidnimi obrazi koalicije sprožil tudi precej slabe volje
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miro Cerar in Aleksandar Kešeljević, ki je slabe volje zaradi izgube fevda nad infrastrukturo.

Dogovorjeni kadrovski razrez nove vlade pod vodstvom Marjana Šarca je med nekaterimi vidnimi obrazi strank nove vladne koalicije že sprožil tudi precej slabe volje, no, veliko slabe bolje pa je tudi izven ožje politične scene, celo v tujini, pač zaradi nekaterih napovedi, kdo bodo posamezni ministri.

KEŠELJEVIĆ - KAČ - TOPOLKO

Da Cerarjeva stranka SMC izgublja infrastrukturo, ki prehaja pod novo ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, najbolj odmeva pri Aleksandru Kešeljeviću, programskemu direktorju SMC, in Juriju Kaču, direktorju državne družbe DRI. To je (bil) namreč njun fevd. Tretji človek iz te naveze, Damir Topolko, razvpiti direktor direkcije RS za infrastrukturo, znan po aferi s famozno maketo drugega tira in preplačano piarovko Tanjo Svete Milanovič (vir), pa menda že pospešeno išče pot do Bratuškove. Vse to so sicer "fantje", ki jim v bistvu ni veliko mar za politiko ali ideologijo, gre jim predvsem za biznis.

DOMINIKA ŠVARC PIPAN IN ANJA KOPAČ MRAK

Slabe volje je "mednarodna pravnica" Dominika Švarc Pipan, ki je že izgubila "spopadek" znotraj stranke SD za položaj pravosodne ministrice, proti Andreji Katič, dosedanji ministrici za obrambo, ki se na tej funkciji sicer ni ravno proslavila. Da je velenjska frakcija SD, podprta z močnim šaleškim lobijem, Katičevi takoj našla novo službo, potem ko Andreja Katič ni bila izvoljena za poslanko, predvsem pa sedež ter pozicijo na vladi, ki poleg neposredne oblasti prinaša tudi zakulisni vpliv na sodne postopke, povezane, denimo, s projektom Teš 6, ter kopico zaupnih vladnih koristnih informacij, ni pretirana skrivnost. Bojan Kontič, župan Velenja in predsednik lokalnega odbora velenjskih Socialnih demokratov, naj bi Dejanu Židanu, prvaku SD, celo zagrozil, da bo na prihodnjem kongresu SD, predvidoma oktobra, kandidiral proti njemu, Židanu, za predsednika stranke, če Katičeva ne bo spet ministrica. No, za poslanko tudi ni bila izvoljena Dominika Švarc Pipan, ki zdaj postaja državna sekretarka - na ministrstvu za pravosodje, pod Katičevo. Po drugi strani pa je funkcija državne sekretarke za Dominiko Švarc Pipan, ki sicer vodi svet stranke SD za pravosodje, pravzaprav in karierno gledano njena visoka stopnička, saj je nesojena poslanka že nekaj časa praktično brezposelna, pred časom pa se je tudi na tem istem pravosodnem ministrstvu neuspešno potegovala za delovno mesto direktorice za zakonodajo. Ampak dlje od prijave na javni razpis ter enega kadrovskega pogovora ni prišla. Zdaj, ko je zakoračila v strankarsko politiko, pa bo tam kar naenkrat državna sekretarka?! Vidite, tako to gre ...

Kar zadeva ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, torej tradicionalno ministrstvo pod upravo SD, pa se tudi govori, da Socialni demokrati za to ministrstvo tokrat niso bili ravno najbolj navdušeni prav zaradi njihove dosedanje ministrice Anje Kopač Mrak. Če nimajo ministrstva, potem tudi nimajo Anje Kopač Mrak, ki prav tako bila izvoljena za poslanko; to so pač znotraj-strankarski obračuni. Toda služba jo čaka, brez skrbi, Anja Kopač Mrak postala naj bi državna sekretarka v kabinetu novega predsednika vlade Marjana Šarca.

MARKO BANDELLI

Slaba volja pa je tudi okoli Marka Bandellija, trenutno šefa poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek in menda kandidata za novega ministra ter šefa Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Po eni strani je slabe volje Bandelli, ki tvita, da je ostal brez ministrstva za okolje in prostor, ker je - zaradi pohlepa - to ministrstvo pripadlo SMC, po drugi strani pa že precej slabe volje tudi pri zamejskih Slovencih v Italiji. Tam se namreč bojijo, tako naši viri, da jih bo Bandelli, če bo slučajno postal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, spet skregal med seboj, saj so zadnja leta živeli v precejšnjem miru.

Spomnimo, Marko Bandelli je bil rojen v Trstu (leta 1961), kje je tudi hodil v šolo, kasneje pa svojega priimka, čeprav se je preselil v Slovenijo, postal podjetnik ter župan občine Komen in bil nekaj časa celo predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija, tudi, zanimivo, ni poslovenil?!

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec SMC miro cerar aleksandar kešeljević jurij kač DRI Damir Topolko Direkcija za infrastrukturo Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek dominika švarc pipan Anja Kopač Mrak Andreja Katič Socialni demokrati Marko Bandelli ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za pravosodje ministrstvo za delo družino socialne zadeve in enake možnosti Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ministrstvo za okolje in prostor Tanja Svetek Milanovič Maketa za drugi tir Bojan Kontič velenje šaleški lobi teš 6

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vlada Marjana Šarca: slaba volja pri Kešeljeviću, Dominiki Švarc Pipan, Bandelliju in zamejcih zaradi Bandellija!