objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. avgust 2018 ob 06:56

Vlada Marjana Šarca: slaba volja pri Kešeljeviću, Dominiki Švarc Pipan, Bandelliju in zamejcih zaradi Bandellija!
Kadrovski razrez bodoče Šarčeve vlade je med vidnimi obrazi koalicije sprožil tudi precej slabe volje
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miro Cerar in Aleksandar Kešeljević, ki je slabe volje zaradi izgube fevda nad infrastrukturo.

Dogovorjeni kadrovski razrez nove vlade pod vodstvom Marjana Šarca je med nekaterimi vidnimi obrazi strank nove vladne koalicije že sprožil tudi precej slabe volje, no, veliko slabe bolje pa je tudi izven ožje politične scene, celo v tujini, pač zaradi nekaterih napovedi, kdo bodo posamezni ministri.

KEŠELJEVIĆ - KAČ - TOPOLKO

Da Cerarjeva stranka SMC izgublja infrastrukturo, ki prehaja pod novo ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, najbolj odmeva pri Aleksandru Kešeljeviću, programskemu direktorju SMC, in Juriju Kaču, direktorju državne družbe DRI. To je (bil) namreč njun fevd. Tretji človek iz te naveze, Damir Topolko, razvpiti direktor direkcije RS za infrastrukturo, znan po aferi s famozno maketo drugega tira in preplačano piarovko Tanjo Svete Milanovič (vir), pa menda že pospešeno išče pot do Bratuškove. Vse to so sicer "fantje", ki jim v bistvu ni veliko mar za politiko ali ideologijo, gre jim predvsem za biznis.

DOMINIKA ŠVARC PIPAN IN ANJA KOPAČ MRAK

Slabe volje je "mednarodna pravnica" Dominika Švarc Pipan, ki je že izgubila "spopadek" znotraj stranke SD za položaj pravosodne ministrice, proti Andreji Katič, dosedanji ministrici za obrambo, ki se na tej funkciji sicer ni ravno proslavila. Da je velenjska frakcija SD, podprta z močnim šaleškim lobijem, Katičevi takoj našla novo službo, potem ko Andreja Katič ni bila izvoljena za poslanko, predvsem pa sedež ter pozicijo na vladi, ki poleg neposredne oblasti prinaša tudi zakulisni vpliv na sodne postopke, povezane, denimo, s projektom Teš 6, ter kopico zaupnih vladnih koristnih informacij, ni pretirana skrivnost. Bojan Kontič, župan Velenja in predsednik lokalnega odbora velenjskih Socialnih demokratov, naj bi Dejanu Židanu, prvaku SD, celo zagrozil, da bo na prihodnjem kongresu SD, predvidoma oktobra, kandidiral proti njemu, Židanu, za predsednika stranke, če Katičeva ne bo spet ministrica. No, za poslanko tudi ni bila izvoljena Dominika Švarc Pipan, ki zdaj postaja državna sekretarka - na ministrstvu za pravosodje, pod Katičevo. Po drugi strani pa je funkcija državne sekretarke za Dominiko Švarc Pipan, ki sicer vodi svet stranke SD za pravosodje, pravzaprav in karierno gledano njena visoka stopnička, saj je nesojena poslanka že nekaj časa praktično brezposelna, pred časom pa se je tudi na tem istem pravosodnem ministrstvu neuspešno potegovala za delovno mesto direktorice za zakonodajo. Ampak dlje od prijave na javni razpis ter enega kadrovskega pogovora ni prišla. Zdaj, ko je zakoračila v strankarsko politiko, pa bo tam kar naenkrat državna sekretarka?! Vidite, tako to gre ...

Kar zadeva ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, torej tradicionalno ministrstvo pod upravo SD, pa se tudi govori, da Socialni demokrati za to ministrstvo tokrat niso bili ravno najbolj navdušeni prav zaradi njihove dosedanje ministrice Anje Kopač Mrak. Če nimajo ministrstva, potem tudi nimajo Anje Kopač Mrak, ki prav tako bila izvoljena za poslanko; to so pač znotraj-strankarski obračuni. Toda služba jo čaka, brez skrbi, Anja Kopač Mrak postala naj bi državna sekretarka v kabinetu novega predsednika vlade Marjana Šarca.

MARKO BANDELLI

Slaba volja pa je tudi okoli Marka Bandellija, trenutno šefa poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek in menda kandidata za novega ministra ter šefa Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Po eni strani je slabe volje Bandelli, ki tvita, da je ostal brez ministrstva za okolje in prostor, ker je - zaradi pohlepa - to ministrstvo pripadlo SMC, po drugi strani pa že precej slabe volje tudi pri zamejskih Slovencih v Italiji. Tam se namreč bojijo, tako naši viri, da jih bo Bandelli, če bo slučajno postal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, spet skregal med seboj, saj so zadnja leta živeli v precejšnjem miru.

Spomnimo, Marko Bandelli je bil rojen v Trstu (leta 1961), kje je tudi hodil v šolo, kasneje pa svojega priimka, čeprav se je preselil v Slovenijo, postal podjetnik ter župan občine Komen in bil nekaj časa celo predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija, tudi, zanimivo, ni poslovenil?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec SMC miro cerar aleksandar kešeljević jurij kač DRI Damir Topolko Direkcija za infrastrukturo Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek dominika švarc pipan Anja Kopač Mrak Andreja Katič Socialni demokrati Marko Bandelli ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za pravosodje ministrstvo za delo družino socialne zadeve in enake možnosti Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ministrstvo za okolje in prostor Tanja Svetek Milanovič Maketa za drugi tir Bojan Kontič velenje šaleški lobi teš 6

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-19 08:03:06


Opice, prasice, pedri in prostitutke, ubožci in malikovalci zla. Tako bi, kakor novinarje mainstream medijev v deželi, res lahko poimenovali. So sicer nekateri, ki se vztrajno borijo s svojimi kompleksi, telesnimi hibami in duševno podhranjenostjo. Ti se vsem in vsemu zaobljubljajo v življenju, niso pa sposobni, dvomim, da bodo kdaj sploh naredili premik v glavi, opravljati svojega dela profesionalno in pošteno. Izdaja jih njihova hipokrizija, hinavski pogled in odvratno vedenje...Nekaj dni nazaj so se prorežimski mediji spet malo ponorčevali iz krščanskega praznika in ga uvrstili v sfero marginalnih dogodkov. Medalji dveh plezalk sta bili pomembnejši novici. Zato točiti krokodilje solze za Ivanom Omanom, nima smisla. On , Slovenec in kristjan , je osamosvajal Slovenijo. Danes v prvi vrsti proslav sedijo tisti, ki so nas hoteli ohraniti v skupnosti balkanskih plemen, ljudje čudnih obrazov in neznane identitete. ...Hrvaškega novinarja nisem poznal. Ni pokrival športa, verjetno zato. So pa hrvaške novinarke balzam za dušo in oči. Ko gledam naše , zdravljene na psihiatrični kliniki, ena zaradi odvajanja od alkohola, druga zavoljo božjastnih napadov, tretja slepa na eno oko ali z bradavico sredi nosa, me mine. O Hrvatih kot narodu sem se večkrat izrazil le pohvalno. Imajo svojo identiteto. Vedo kdo so in kaj so. Za uboge Slovence je pomembno le to, da so namakali riti v njihovem morju, zdaj bodo do naslednjih počitnic spet pljuvali po njih.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vlada Marjana Šarca: slaba volja pri Kešeljeviću, Dominiki Švarc Pipan, Bandelliju in zamejcih zaradi Bandellija!