objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 25. avgust 2018 ob 07:42

Nekaj resnic o Dejanu Židanu. Pred ponižanjem sta ga rešila Jelinčič in "Madžar", dobil pa je lučke za prevoz do Prekmurja.
... Toda med kadrovskimi pogajanji za Šarčevo poraženi Socialni demokrati zdaj menda že zahtevajo predsednika Slovenskega državnega holdinga, in da holding ne preide pod Zravka Počivalška
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan je postal predsednik državnega zbora. Je pa malo manjkalo, da mu to ne uspelo. Pravzaprav mu je uspelo izključno zaradi Zmaga Jelinčiča Plemenitega in poslanca Ferenca Horvatha.

Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov in dosedanji "večni kmetijski minister," je na četrtkovem tajnem glasovanju za funkcijo predsednika državnega zbora dobil komaj 49 glasov. To je sicer več kot dovolj za izvolitev (minimalno potrebnih 46 glasov), vendar tri glasove manj, kot so mu jih obljubili ali zagotovili bodoči koalicijski partnerji, od Liste Marjana Šarca do Levice - 52. Toda če zanj ne bi glasovali Zmago Jelinčič Plemeniti in poslanci Slovenske nacionalne stranke (4 glasovi) ter poslanec madžarske narodnosti Ferenc Horvath (1 glas), Dejan Židan sploh ne bi bil izvoljen, saj bi v tem primeru prejel samo 44 glasov?! In potem bi do konca ves osramočen in ponižan bi obsedel v poslanski klopi ...

Kdo je - torej - glasoval proti Židanu(?!), zaradi tajnosti glasovanja žal ni mogoče vedostojno preveriti ali ugotoviti. Se pa govori marsikaj. Da so bili proti, denimo, Miro Cerar, Milan Brglez, ali celo Matjaž Nemec (vsi trije so se namreč tudi videli na stolčku novega predsednika državnega zbora), ali pa recimo poslanec Levice Franc Trček in Zdravko Počivalšek iz SMC ... Je pa ob tem zanimivo in pomenljivo, kako so mediji nekaj dni potem, ko je Marjan Šarec na glasovanju za mandatarja nepričakovano dobil 55 glas, mrzlično iskali tistega poslanca ali poslanko, ki je Šarcu dal(a) ta glas, zdaj pa nihče od novinarjev večinskih medijev niti slučajno ne išče tistih poslancev, ki so glasovali proti Židanu?!

Če se je morala Ljudmila Novak (NSi) celo javno opravičevati in pojasnjevati, da ona pač ni glasovala za Šarca, tega v primeru Židana ne počne nihče, ker tudi novinarji oziroma mediji tega preprosto ne zahtevajo.

Dejan Židan je po mnenju boljših poznavalcev z izvolitvijo za predsednika državnega zbora resda dobil prestižno službeno vozilo z modrimi lučkami in 24-urnim šoferjem ter še najmanj enim 24-urnim varnostnikom za obvezno vožnjo ob koncih tedna domov v Prekmurje, kjer bo zdaj, kot pravijo, "car", toda na politični sceni je izgubil velik del vpliva. Na tej funkciji bo sicer lepo fino prezimil štiri leta, do naslednjih volitev, mu pa, zaradi volilnega razpleta ter sestave nove vlade posmehljivo pravijo "lolek" ali "teliček leta". Ne samo, da so Socialni demokrati med pogajanji za Šarčevo vlado tako rekoč največji luzerji, saj so kot druga največja stranka v koaliciji na koncu dobili enako število ministrstev kot druga Stranka Alenke Bratušek, ki pa ima šest poslancev manj, pa še tista tri ministrstva, ki jih dobili, niso bogve koliko vredna (za kulturo, izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za pravosodje - pristajali so na vse, kar so jim ponujali), Dejan Židan se je namreč že leto dni pred junijskimi parlamentarnimi volitvami po celi Sloveniji hvalil, kako bo on novi predsednik vlade, po volitvah pa je napovedal, kako bo on velik minister za gospodarstvo, ne pa spet Zdravko Počivalšek iz SMC.

Mimogrede, če Zdravko Počivalšek slučajno ne bi postal minister, bo po šestih mesecih odstopil kot poslanec in šele nazaj za direktorja v njegove Terme Olimie.

Nato mu je - očitno, saj tako se to dela - nekdo iz zakulisja tranzicijske levice prišepnil, da je SD druga največja stranka v nastajajoči Šarčevi koaliciji, zato jim pripada funkcija predsednika državnega zbora, ki kakor odtehta dva ministrstva, in Židan, naveličan dela na kmetijskem resorju, je to zagrabil. Sam, pravijo, ciniki, se tega sicer ne bi spomnil. Splošna ocena je tudi, da stranka SD od najnovejše Židanove funkcije kaj dosti ne bo imela, Židan pa na funkciji predsednika državnega zbora tudi ne bo naredil velike kariere. Nenazadnje, Židan je bolj slab retorik, kar je za to funkcijo zelo pomembno, po drugi strani pa, standardi slovenske politike so itak že strahotno padli ...

Za osvežitev spomina: Dejan Židan je v politiko vstopil maja leta 2010, na povabila Boruta Pahorja, tedanjega predsednika vlade, da prevzame kmetijsko ministrstvo, neuradno pa preko znanega pomurskega tajkuna Stanka Polaniča, kjer je bil Židan, po poklicu veterinar in nekdanji urednik revije Reja prašičev, od leta 2007 zaposlen kot predsednik uprave Panvite, in Milana Kučana (vir). Čeprav je Židan v državno politiko zakorakal kot tehnokrat, vsaj navidezno, se je v zadnjem času ideološko izjemno radikaliziral, tudi na družbenih omrežjih, in se tako povsem približal stališčem Mladega foruma Socialnih demokratov, hkrati pa (p)ostal popolnoma vodljiv za staro gardo stranke SD in strankarskega zakulisja. Židan je močno povezan tudi z mariborskim časopisom Večer ter finančno ne preveč dobro stoječim "medijskim imperijem" Uroša Hakla, nekdanjega visokega uslužbenca ljubljanske agencije Pristop in sorodnika družine Polanič, ki je uredniško politiko Večera usmeril skrajno levo, za odgovorno urednico Pomurskega vestnika pa je takoj zaposlil Židanovo svakinjo Natašo Gider. Židan tudi rad in pogosto na twitterju reklamira ter razširja Večerove članke, predvsem seveda tiste, ki povzdigujejo njega ali SD, oziroma napadajo Janeza Janšo ali SDS.

Petek zjutraj, dan potem, ko je bil Dejan Židan izvoljena za predsednika državnega zbora, je Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD in tisti politik SD, ki nase prevzema pojasnjevanje vseh zadnjič odločitev ali potez stranke SD, skupaj z Milanom Brglezom, izključenim članom SMC ter prejšnjim predsednikom državega zbora (in enim od zakulisno osumljenih, da na četrtkovem tajnem glasovanju ni glasoval za Židana), predstavil novega člana poslanske skupine SD - Milana Brgleza. No, Brglez za zdaj še ne bo član SD, pa vendar ga Jernej Štromajer, svetovalec poslanske skupine SD, na twitterju že pozdravlja kot "Milana, dobrodošlega med tardečimi". Čeprav se tudi mojemu kolegu Aljušu Pertinaču, sicer vrhunskemu poznavalcu stranke SD, zdi "komaj doumljivo," da stranka SD, ki je z Brglezom dobila poslansko skupino 11 poslancev (ima samo še dva manj kot Marjan Šarec in že dva več kot SMC!), ni tega števila poslancev uveljavila že prej, torej med pogajanji za Šarčevo vlado, je bila računica SD pri tem bolj ali manj razvidna: z načrtovanim prestopom Milana Brgleza niso hoteli vznemirjati Cerarjevo SMC - pred četrtkovim glasovanjem o Židanu. Zdaj si sicer lahko prestavljamo, kako se je Miru Cerarju z Brglezom in SD stemnilo pred očmi ...

SD PROTI SMC: SDH NAJ BI PO NOVEM DOBILA SD

In ravno nenehna zakulisna borba med SD in SM, šlo pa bo na nož, za spopad za vsako pozicijo in vsako delovno mesto znotraj podjetij, skladov in agencij v državni lasti, bo skoraj najbolj nevaren del Šarčeve vlade. Čeprav koalicijska pogodba predvideva selitev Slovenskega državnega holdinga iz ministrstva za finance na ministrstvo za gospodarstvo, torej pod pristojnost sedanjega in bodočega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, po novem menda Socialni demokrati že vztrajajo, da SDH ostane tam, kjer je zdaj, SD pa naj bi dobila pravico do imenovanja novega predsednika uprave SDH, namesto razvpite Lidie Glavina. Krvavo bo!

BRGLEZ NOVI ŽIDAN?!

In še projekcija za SD: čeprav bo Dejan Židan na prihodnjem kongresu Socialnih demokratov, šestega oktobra v Ljubljani, brez težav spet izvoljen za predsednika stranke, je pa vsaj malo verjetno, da bo Židan to stranko popeljal tudi na naslednje parlamentrane volitve.

Namreč, ni izključeno, da bo novi Dejan Židan ravno Milan Brglez ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Židan Socialni demokrati marjan šarec Lista Marjana Šarca levica miro cerar Matjaž Han milan brglez SMC jernej štromajer Stanko Polanič Panvita Uroš Hakl časnik večer Pomurski Vestnik Nataša Gider Milan Kučan Matjaž Nemec Stranka Alenke Bratušek Borut Pahor državni zbor Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano Janez Janša sds Zmago Jelinčič Plemeniti Slovenska nacionalna stranka Ferenc Horvath ljudmila novak nova slovenija Revija Reja prašičev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nekaj resnic o Dejanu Židanu. Pred ponižanjem sta ga rešila Jelinčič in "Madžar", dobil pa je lučke za prevoz do Prekmurja.