objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 06:56

Preprosta taktika Alenke Bratušek: grozi, ker se boji, za Bandellija in Mašo Kociper.
... Gregor Golobič in Miloš Urbanija pa zaradi vlade Marjana Šarca odpirata šampanjce
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alenka Bratušek je med predvolilno kampanjo govorila o zdravstvu in pokojninah, po volitvah pa prevzela infrastrukturo, torej tisti resor, kjer je največ denarja za državne posle.

Predvidoma danes bo znana sestava celotne vlade pod vodstvom Marjana Šarca, prejšnji teden pa je med koalicijskimi pogajanji izstopala "grožnja" Alenke Bratušek, da bo njena Stranka Alenke Bratušek vstopila v Šarčevo vlado samo v primeru, če bodo vsi koalicijski partnerji, tudi Levica, podprli vse njihove kandidate za ministre, oziroma jim ne bodo nasprotovali, in to v noben fazi postopka!

"NE DIRAJTE MI" BANDELLIJA IN ČESNIKA!

Grožnja, ki je že na videz bizarna, saj je tako rekoč že nekaj časa vse dogovorjeno (čeprav je Bratuškovo verjetno malo tudi prestrašilo "koalicijsko dogovorjeno" glasovanje o novem predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu), vsebuje samo eno opozorilo: "ne dirajte mi" Marka Bandellija in Petra Jožefa Česnika; prvi postaja minister za kohezijo in razvoj, drugi pa minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

In zakaj takšno javno opozorilo?! Marko Bandelli v normalni državi namreč nikoli ne bi mogel postati minister, to je mogoče očitno samo v Sloveniji. Pa ne zato, ker po prihodu iz Trsta v Slovenijo ni poslovenil svojega priimka, ali pa zato, ker okoli vratu nosi debelo zlato verižico - v slogu beograjskih mafijcev iz 90-ih let, temveč zato, ker je kot podjetnik ter lastnik družinske betonarne (skupina Bandelli d.o.o.) ter politik v eni osebi nenehno v koliziji interesov, in zato, ker je kot oseba - sodeč po njegovih izpadih na družbenih omrežjih - izrazito primitivnega značaja. Govori pa se tudi o njegovem pretiranem uživanju alkohola.

Peter Jožef Česnik, nekdanji avstralski Slovenec, najstareši poslanec sedanje sestave državnega zbora, ki je bil sprva kandidat za člana stranke Socialnih demokratov, kjer ga, mi pravijo, niso vzeli, potem pa je postal celo podpredsednik Golobičeve stranke Zares, pa minister Šarčeve vlade postaja izključno samo zato, da bi - po njegovem odhodu med vladne ministre - nadomestna poslanka postala Maša Kociper, nekdanja poslanka Pozitivne Slovenije in tesna sodelavka ter prijateljica Alenke Bratušek.

In zanimivo, novinarjev to sploh ne moti?! Ne več kot očitna spornost Bandellija, ne Česnikovo mahinacijsko ministrovanje, samo zaradi poslanske funkcije Maše Kociper?! Oba, Marko Bandelli in Maša Kociper, sta tudi podpredsednika stranke Alenke Bratušek.

"IMAMO VLADO ZA NASLEDNJA 3 LETA IN POL"

Ministrska funkcija Alenke Bratušek, ki prevzema infrastrukturo, torej 2. tir in celotno državno enegetiko, seveda ni v nobeni nevarnosti. Ravno obratno, Gregor Golobič, ki je že pred dnevi v nekem ožjem krogu dejal, "imamo vlado na naslednja tri leta in pol," ter Miloš Urbanija, nekdanji šef razvpite Ultre (v stečaju - vir), zaradi Šarčeve vlade odpirata šampanjce. Ultra in njena hčerinska družba Margento naj bi celotno premoženje že prej odnesli na Nizozemsko in v Savdsko Arabijo (vir).

Medklic: po naših informacijah naj Golobič v nekem trenutku prekinil stike z Marjanom Šarcem, in to takrat, ko je Šarec omogočil Mateju Toninu, da je postal predsednik državnega zbora (Golobič naj bi namreč predlagal, da vodstvo državnega zbora prevzame Šarec, za mandatarja pa najdejo "nekoga tretjega", kar pa je Šarec zavrnil), ni pa Golobič, tako pravijo naši viri, nikoli prekinil stikov z Branetom Kraljem, generalnim sekretarjem Liste Marjana Šarca, in Branetom Golubovićem, vodjo poslanske skupine Liste Marjana Šarca.

Sicer pa je Stranka Alenke Bratušek tudi na vrhu izpostava nekdanjega Zaresa. Predsednik sveta Stranke Alenke Bratušek je namreč Roman Jakič (prej LDS, Zares, Lista Zorana Jankovića, Pozitivna Slovenija ...), znan kot dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča, in ki ga, Jakiča namreč, spet videvajo v poslovnih prostorih podjetij bivše Ultre ...

KAKO JE BRATUŠKOVA PREVARALA VOLIVCE ...

Pri novem ministrskem resorju ter vlogi Alenke Bratušek znotraj bodoče vlade Marjana Šarca pa je treba spomniti še na eno, morda celo najbolj pomembno dejstvo. Med predvolilno kampanjo za junijske predčasne parlamentarne volitve je Bratuškova ves čas govorila samo o zdravstvu in pokojninah (slednjih zato, da bi prevzela volivce stranke DeSUS), spomnimo, tudi predvolilna televizijska soočenja je prekinjala, češ, dajmo se raje pogovarjati o čakalnih v vrstah v bolnišnicah in revnih upokojencih, in to zgolj zato, da bi jo ljudje volili in bi prišla v parlament, čeprav sama na koncu tudi ni bila izvoljena za poslanko. No, po volitvah pa je, namesto ministrstva za zdravje ali ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kar bi upravičeno pričakovali na podlagi njene predvolilne kampanje, z vsemi rokami ter po zakulisnem navodilu Golobičevega kroga zagrabila za tisti resor, kjer se pretaka največ državnega denarja za velike posle - skratka, infrastrukturo, drugi tir in energetiko. Na zdravstvo in upokojence pa kar pozabila ...

Toliko o njeni kredibilnosti in očitni prevari volivcev!

Preberite tudi:

To pa še ne. Bandelli, župan Komna in podpredsednik pri Alenki Bratušek, se javno strinja z grožnjo umora Vilija Kovačiča!

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek Marko Bandelli Peter Jožef Česnik Socialni demokrati Ultra Margento Gregor Golobič Zares LDS Lista Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija Maša Kociper roman jakič Lista Marjana Šarca Brane Kralj Brane Golubović matej tonin Dejan Židan levica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Preprosta taktika Alenke Bratušek: grozi, ker se boji, za Bandellija in Mašo Kociper.