objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. oktober 2018 ob 06:58

Koprivnikar že pod lupo policije, KPK in poslancev. SMC, ki je dejansko sploh ni več, pa kot izdajalca sumi Nejca Brezovarja.
Stanje duha: Cerarjeva stranka raje išče domnevnega izdajalca, kot da bi se jasno in glasno distancirala od kompromitiranega Borisa Koprivnikarja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jože Mermal (desno Miro Cerar) napoveduje spremembe pri upravljanju družbe BTC.

Dva dni po objavi našega članka o tem, kako je Boris Koprivnikar, nekdanji minister za javno upravo, prek kadrovsko sprivatizirane Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) mobilne frekvence 5G brezplačno in tik pred volitvami podelil podjetju BTC, zanje pa tudi lobiral in jim nakazoval bistveno povečane količine proračunskega denarja, nato pa v BTC dobil novo službo (vir), se je afera "Koprivnikar-BTC" že znašla pod lupo policije (vir), Komisije za preprečevanje korupcije in komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, ki bo ta primer začela preiskovati prihodnjo sredo, 10. oktobra.

OBLAST PREVZELA "KLEMENČEVA KLIKA" ...

Hkrati pa se na polno dogaja tudi znotraj SMC - stranke, za katero številni naši viri blizu Šarčeve vlade in tudi iz Šarčeve vlade ocenjujejo, da je dejansko ni več. Včeraj popoldne je SMC tudi uradno zapustila še Vesna Györkös Žnidar, bivša ministrica za notranje zadeve, na sinočnji seji sveta SMC pa so med drugim razrešili dosedanjega generalnega sekretarja SMC Jožeta Artnaka. Novi generalni sekretar stranke je - zdaj tudi formalno - postal Andrej Klemenc, nekdanji direktor revije Mladina, ki je vodil volilni štab SMC na junijskih parlamentarnih volitvah. Kjer je, kot vemo, SMC volitve strahovito izgubila. No, tak razplet, da bo Klemenc kmalu po volitvah pregnal Artnaka, smo na tem portalu ekskluzivno napovedali že 20. avgusta (vir).

... KEŠELJEVIĆ IN KOPAČ STA OUT

Z volilnim porazom SMC in prihodom "Klemenčeve klike", kot ji pravijo nekateri v SMC, sta na stranskem tiru pristala tudi Aleksandar Kešeljević, programski direktor SMC, in Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, ki je junijske volitve pričakal na funkciji državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu prejšnjega predsednika vlade in prvaka SMC Mira Cerarja. Ker sta Kešeljević in Kopač veljala za glavna odločevalca in najbolj vplivna kadrovika znotraj SMC, jima najnovejši padec nekateri seveda fajn privoščijo, no, Kešeljeviću, ki se vrača na ljubljansko Ekonomsko fakulteto, pa se, slišimo, celo formalno nagajivo zapleta pri habilitaciji za rednega profesorja. Milan Brglez, nekdanji podpredsednik SMC in bivši predsednik državnega zbora, ki so ga iz SMC izključili relativno hitro po volitvah in je po novem član poslanske skupine Socialnih demokratov, pa zdaj v zakulisju stranke SD veselo pripoveduje pikantne zgodbice o - Cerarju. Da ga Cerar po novem sicer pozdravlja, zadnjih pol leta pred volitvami pa je bil, tako vsaj trdi Brglez, resnično nemogoč.

ZA IZDAJALCA RAZGLASILI BREZOVARJA

Interna dogajanja znotraj SMC, stranke, ki je - skratka - menda "ni več", pa so tesno povezana in prepletena s primerom Koprivnikar-BTC. Koprivnikar je namreč vse to, kar je izvedel v povezavi z BTC, lahko izpeljal predvsem zato, ker je povsod, kjer je bilo to potrebno, nastavil kadre stranke SMC. In to praviloma drugo- ali tretjerazredne SMC-jevske kadre, prej propadle na volitvah, ki jim je tako delil službe. Šlo je za tako rekoč kadrovsko-mafijsko zakulisno operacijo (več o tem sicer podrobno objavljamo jutri!), vodilni notranji krog SMC, zbran okoli Cerarja, pa zdaj išče izdajalca, ki je, kot pravijo, "Bojanu Požarju prodal oziroma izdal Koprivnikarja" (?!). In več virov nam je že potrdilo, da sumijo Nejca Brezovarja, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo - torej pri Koprivnikarju, še prej zaposlenega v Cerarjevem kabinetu ter nekaj časa celo predsednika lokalnega odbora SMC v Ljubljani, vsekakor pa vidnega vodilnega člana SMC, znanega tudi kot "velikega lobista" (tesno, na primer, povezanega tudi z Ifimesom, famoznim ljubljanskim Mednarodnim inštitutom za balkanske in bližnjevzhodne študije), ki pa se je po volitvah - podobno kot Kešeljević in Kopač, čeprav Brezovar nikoli ni bil tako vpliven - znašel na stranskem tiru. Nejc Brezovar naj bi te dni po SMS-sporočilih sicer obveščal nekatere "znane slovenske direktorje", da se je sam odločil vrniti na faks (Fakulteto za upravo), vendar to, kot zatrjujejo naši viri, ni res. Češ, prava resnica je, da ga je Klemenčeva klika pač odrezala.

No, ta primer dokazuje tudi povsem bizarno stanje duha na vrhu SMC. Namesto da bi se Cerar in kompanija jasno in glasno distancirala od početja kompromitiranega Borisa Koprivnikarja, se raje ukvarjajo s tem, kdo naj bi Koprivnikarja - izdal?! Boris Koprivnikar od včeraj zvečer resda formalno ni več član sveta SMC, vendar se je to zgodilo zgolj po avtomatizmu, ker pač ni več - minister.

MERMAL PREDSTAVLJA KOPRIVNIKARJA - PRIHODNJI TOREK!

Dogaja pa se tudi znotraj BTC. Jože Mermal, prvi človek BTC, d. d., nekoč sporno sprivatiziranih Javnih skladišč, je "interno" že napovedal prehod na enotirno upravo, kjer naj bi Mermal postal glavni neizvršni direktor in predsednik upravnega odbora, Damjan Kralj pa izvršni direktor družbe. Kar se pa tiče Koprivnikarja, ki naj bi do petka ostal v San Franciscu, na zahodni obali v Združenih državah Amerike, pa ga Mermal kolektivu BTC predstavlja prihodnji torek, 9. oktobra. Če seveda ne pride kaj vmes ...

Preberite tudi:

Šarec dobil pismo iz Koversade: Pazi se Mira Cerarja in srečno jadraj, Slovenija!

Lidia Glavina kmalu gre, čeprav naj bi jo Kešeljević branil do konca. Fantje in Bratuškova so se že zmenili za novi SDH.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksandar kešeljević boris koprivnikar SMC Jože Mermal btc Damjan Kralj miro cerar Nejc Brezovar ifimes Andrej Klemenc jože artnak milan brglez Socialni demokrati Vesna Gyrks Žnidar ekonomska fakulteta Fakulteta za upravo AKOS Ministrstvo za javno upravo policija komisija za preprečevanje korupcije komisija za nadzor javnih financ državni zbor marjan šarec mladina združene države amerike san francisco

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Koprivnikar že pod lupo policije, KPK in poslancev. SMC, ki je dejansko sploh ni več, pa kot izdajalca sumi Nejca Brezovarja.