objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 5. oktober 2018 ob 06:59

Blondinka Zaresa sredi kabineta predsednika vlade. Vlade, kjer sta zadovoljna le Šarec in Erjavec, vsi ostali pa so nesrečni.
Tisti, ki si je (morda res) izmislil Damirja Črnčeca na delovnem mestu poleg Marjana Šarca, očitno ve, kaj dela ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Selfi! To je Nika Poglajen, plavolaska, ki je, čeprav ostaja zvesta Gregorju Golobiču, doslej zamenjala že štiri politične stranke, zdaj pa bo delala za Marjana Šarca. (vir: Twitter)

Gospodična Nika Poglajen je širši javnosti praktično neznana oseba, čeprav je enkrat, na listi Zavezništva ali Stranke Alenke Bratušek, že kandidirala za poslanko, kot "dolgoletna" uslužbenka državnega zbora pa je zamenjala že skoraj toliko političnih strank kot razvpiti Jani Möderndorfer: sicer privlačna plavolaska je delala za Zares, Virantovo Državljansko listo, potem, kot že rečeno, za - Bratuškovo, zdaj pa je kakor DeSUS. Na družbenih omrežjih je zagreta pripadnica navijačic Zorana Jankovića in posledično trde tranzicijske levice, ja, seveda, tudi rdeče zvezde, in je vseskozi zvesta krogu Gregorja Golobiča. Sodi sicer me tiste kadre, ki so Golobiča praviloma videli ali slišali v živo le enkrat ali dvakrat v življenju (Gregor Golobič je namreč znan tudi po tem, da neposredno kontaktira z majhnim številom ljudi), Nika Poglajen sicer verjetno večkrat, saj bila zaposlena v poslanski skupine stranke Zares, kamor je prihajal Golobič, kot predsednik Zaresa in minister Pahorjeve vlade, toda uživajo, ko delajo zanj.

No, in ta Nika Poglajen se je te dni zaposlila v samem centru vlade, kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, kot svetovalka pa bo odgovorna za zvezo med Šarčevim kabinetom in državnim zborom. Poznavalci se ob tem držijo za glavo, cinično nasmihajo in komentirajo: Golobič bo prek Nike Poglajen imel neposreden dostop do vsega, kar se bo dogajalo okoli Šarca. Imel bo dostop do vseh informacij; tisti, ki ima informacije, pa vemo, da ima tudi moč.

Napredoval pa je tudi Nikin oče Jože Poglajen, upokojeni novinar Dnevnika. Na listi stranke DeSUS je pred kratkim postal član famoznega programskega sveta RTV Slovenija.

NEVERJETNO. DRŽAVNI SEKRETAR POSTAL TILEN BOŽIČ ...

... URADNO OSUMLJEN POMOČI PRI UTAJI DAVKOV

Šarčeva vlada pa je na včerajšnji seji - med drugim - za novega državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti imenovala Tilna Božiča, nekdanjega poslanca SMC in bivšega državnega sekretarja na ministrstvu za finance. Toda pozor, taisti Tilen Božič je v začetku julija doživel policijsko hišno preiskavo, povezano z domnevno utajo davkov podjetja Splošna plovba Piran, med tistimi, ki jih policija in državno tožilstvo sumita pomoči pri utaji davkov, pa je tudi Božič (vir). Zdaj pa pozor, Šarčeva vlada tega možakarja, ki ga, poudarimo še enkrat, policija in državno tožilstvo sumita kaznivih dejanj, meni nič tebi nič mirno postavi na politično funkcijo državnega sekretarja?!

Neverjetno! Večinski mediji pa ob takšnem kadrovanju molčijo, in to celo tisti mediji, ki so julija letos obširno poročali o policijski akciji zoper Božiča, recimo časopis Dnevnik. Hkrati pa uredništvo Dnevnika z novinarjem Zoranom Potičem na čelu dnevno štanca - resda vedno bolj patetične - članke na temo spornega državnega sekretarja Damirja Črnčeca. Bogdan Biščak, nekdanji propadli vodilni politik LDS in Zares ter dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča, pa na Damirju Črnčecu skoraj dobesedno masturbira na twitterju. Ob imenovanju Tilna Božiča pa vsi, v tem primeru od Potiča do Biščaka, molčijo kot grob. Tisti, ki si je (morda res) izmislil Črnčeca na delovnem mestu poleg Šarca in ga medijem vrgel kot priročno kost za glodanje, je zato očitno vedel, kaj dela ...

Sicer pa je to vlada, kjer sta, kot pripovedujejo naši viri iz in blizu vlade, zadovoljna samo dva, Marjana Šarec in Karl Erjavec, "vsi ostali" pa so po svoje nekako nesrečni.

"NOVI" ŠAREC: ČRNI PULI IN SVETLO SIVA OBLEKA

Marjan Šarec, je slišati, ne dela praktično nič, menda ni imel še niti enega delovnega sestanka, si je pa kupil črn puli in svetlo sivo obleko in tako dizajniran hodi s prireditve na prireditev, z dogodka na dogodek (pri čemer še ni povsem jasno, ali se je tako odločil sam ali pa mu jih nameščajo, da se ga znebijo iz Ljubljane?!), kjer ima govore, polne vedno enih in istih fraz, in zdaj že očitno, vsem na očeh, zavestno ali podzavestno igra predsednika vlade oziroma pokojnega Janeza Drnovška. No, v nasprotju s Šarcem je Drnovšek zelo dobro vedel, za kaj gre. Šarec pa celo ministrom, tako naši viri, ne dviguje telefonov, saj ve, da bi se potem moral nekaj odločiti. Je pa srečen in zadovoljen, ker je premier.

ERJAVEC NA BALKANSKI PUTINOVI LINIJI

Zadovoljen je tudi Karl Erjavec, prvak stranke DeSUS in spet minister za obrambo. Erjavcu je menda že jasno, da na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne bo več kandidiral, ima pa zdaj zagotovljeno - zanj - odlično službo, medtem ko za zadnja leta do upokojitve predvideva, da jih bo preživel na kakšnem udobnem veleposlaniškem mestu v tujini.

Je pa zanj neugodno in posledično še huje za Slovenijo to, da se v diplomatskih krogih zelo resno govori, da je del "Putinove balkanske linije", ki jo sestavljajo Erjavec v Sloveniji, del socialnih demokratov (SDP) na Hrvaškem, Milorad Dodik v Republiki Srbski (Bosna in Hercegovina) in gibanje Dveri v Srbiji; te govorice naj bi potrjevali tudi obveščevalni krogi!

Nesrečna v tej vladi pa sta Miro Cerar in Alenka Bratušek, čisto posebna nesrečna zgodba Šarčeve vlade pa so Socialni demokrati.

MIRO CERAR BEŽI V TUJINO

Cerarju je, kot vidimo, stranka SMC praktično že razpadla, afera Koprivnikar-BTC (vir) pa bo ostanek Cerarjeve stranke, vse kaže tako, dokončno pokopala. Zato naj bi se Cerar, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve trčil ob visoko grmado zasidranih kadrov Karla Erjavca, od čistilk do navzgor, odločil, da bo večino svojega mandata zunanjega ministra preživel na službenih poteh v tujini, kjer bo predvsem iskal svojo (novo) priložnost - spet v tujini.

NEVARNA RAZMERJA ALENKE BRATUŠEK

Alenka Bratušek pa je nesrečna zato, ker ni postala podpredsednica vlade oziroma tako imenovana "nadministrica", ampak "samo" ministrica za infrastrukturo. Kjer je sicer ogromno denarja, vendar tudi strahotni finančni interesi (2. tir, celotna državna energetika!), toda če bi morda preveč hotela delati po svoje, ne pa po izrecnih navodilih, beri poslovnih interesih Gregorja Golobiča (ali Roberta Goloba - Gen I,nekdanjega predsednika sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ki je Bratuškovi za državnega sekretarja nastavil svojega bivšega uslužbenca Bojana Kumra), bo nemudoma fasala daljši članek na spletnem portalu Siol.net, nekaj podobnega, kot se ji je zgodilo med pogajanji za Šarčevo vlado, kjer je enkrat dvignila glavo in nekaj zagrozila, pa jih je takoj dobila po prstih (vir).

... ŽIDAN PA NAM VSAK DAN SAMO ŠE POVEČUJE STROŠKE

Socialni demokrati pa, saj vsi vidimo: Dejanu Židanu, prvaku SD, je funkcija predsednika državnega zbora (beri: modre lučke na službenem avtomobilu) takoj stopila v glavo - tako naši viri iz SD; ki pravijo, da se ponavlja isto kot nekoč pri Janku Vebru. Židana vsak dan vozijo iz Ljubljane domov v Mursko Soboto, ker mu žena menda ne pusti prespati v Ljubljani, kjer ima sicer plačano službeno stanovanje. Zato morata tudi šofer in varnostnik prespati v Murski Soboti, domačini ju videvajo v bližnjem dijaškem domu ali murskosoboškem hotelu Diana, vse to pa moramo, vsak dan več, plačevati davkoplačevalci. Zjutraj pa se spet vsi trije odpeljejo proti Ljubljani.

Hkrati je tudi slišati, da naj bi se predsednik države Borut Pahor, kar zadeva SD, pogovarjal samo še z Matjažem Hanom, vodjo poslanske skupine SD. In glej ga, zlomka, Uroš Jauševec, nekdanji generalni sekretar SD, se vrača v politiko. Na sobotnem kongresu Socialnih demokratov, ki ga bo za spletni portal Požareport in oddajo Faktor.com na TV3 v živo spremljal Aljuš Pertinač, kandidira za člana predsedstva stranke. Komentar zakulisja: "Težka je na tržišču, to je verjetno spoznal tudi Uroš Jauševec, zato se bo spet šel politiko ..."

Preberite tudi:

Padle maske Gregorja Golobiča: primer Nataše Briški ali kako politika za vogalom plačuje novinarje?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Dejan Židan Nika Poglajen Jože Poglajen Gregor Golobič damir crnčec Tilen Božič Vlada Lista Marjana Šarca desus Stranka Alenke Bratušek Alenka Bratušek Socialni demokrati karl erjavec SMC miro cerar Bogdan Biščak LDS Zares Dnevnik Twitter Facebook Uroš Jauševec Robert Golob Gen I Bojan Kumer btc boris koprivnikar Državljanska lista Gregor Virant zoran janković Jani Moederndorfer Požareport Faktor Tv3 aljuš pertinač državni zbor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Blondinka Zaresa sredi kabineta predsednika vlade. Vlade, kjer sta zadovoljna le Šarec in Erjavec, vsi ostali pa so nesrečni.