objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 07:13

Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Končni cilj Jožeta Mermala in Borisa Koprivnikarja je (bil) BTC-Telekom in denar davkoplačevalcev iz evropske vreče, težke 80 milijard evrov, imenovane Horizon 2020.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jože Mermal je bil - prejšnjo sredo - med zasedanjem komisije za nadzor nad javnimi financami neverjetno živčen. Zdaj vidimo in vemo - zakaj ...

"Dejstva so neizprosna in Bojan Požar je razkril le vrh ledene gore. Koprivnikar je ves čas delal velike napake. Izjave po izbruhu afere BTC pa sodijo med največje spodrsljaje slovenskih politikov pri odnosih z javnostmi v zgodovini države."

Tako je včeraj na twitterju objavil Dušan Caf, direktor Inštituta za digitalno družbo, mi pa danes dokumentirano razkrivamo, kako je Tanja Muha, direktorica Agencije za telekomunikacijska omrežja in storitve (AKOS), ves čas lagala in se sprenevedala, celo na seji državnozborske komisije za nadzor nad javnimi financami (minulo sredo), in dokazujemo, da zasebna družba BTC, d. d., sploh ni bila del evropskega projekta, za katerega je dobila brezplačne frekvence 5G in kako so Koprivnikarjevi uradniki tej zasebni firmi, kjer se je po junijskih parlamentarnih volitvah zaposlil bivši minister za javno upravo Boris Koprivnikar (SMC), brali misli.

No, zdaj je tudi bolj ali manj jasno, zakaj je Koprivnikar tako hitro ostal brez nove službe in zakaj je BTC nemudoma vrnil frekvence. Gre za "damage control", zato, da bi se nehalo brskati. Toda kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada bodo oziroma bi tukaj načeloma imeli lahko delo. Saj smo tudi vsi videli, kako je bil Jože Mermal, predsednik uprave BTC, na omenjeni seji sredi parlamenta vidno in neverjetno živčen!

Zdaj je namreč tudi že jasno, da se bosta - vsaj - Tanja Muha in Boris Koprivnikar zares težko izognila kazenskemu postopku.

RAZKRIVAMO UMAZANE PODROBNOSTI

- Tanja Muha ves čas pripoveduje, da "oni" (AKOS) vse delajo transparentno?! Po drugi strani pa novinarji še vedno nimamo dostopa do vseh vlog in odločb, povezanih s frekvencami 5G?! Če res nimajo česa skrivati, kot rada ponavljata Tanja Muha in Koprivnikar, in so vse delali iz velike ljubezni do Slovenije, naj torej javno razgrnejo in pokažejo vse vloge in odločbe. Mi smo jih denimo prejeli iz nekega drugega vira.

- Že začetek vloge BTC za pridobitev frekvenc, poslane na AKOS, je sumljiv. Vlogo je osebno podpisal Jože Mermal, naslovljena pa je bila na Tanjo Muha, direktorico AKOS?! (spodaj). Vloga zasebnega podjetja osebno v roke visoki uradnici, res nenavadno?! Kot bi klicalo po neki (p)osebni obravnavi ...


							- Vloga družbe BTC (spodaj - v nadaljevanju pa pojasnilo Tanje Muha - 9. oktober - da se frekvence za 3 leta podeljuje samo za odobrene evropske projekte!) tudi ne navaja potrjenega projekta Evropske komisije, čeprav je Tanja Muha javno razlagala, da je bil to ključni pogoj za pridobitev testnih frekvenc 5G za dobo treh let. BTC v svoji vlogi samo navaja projekte, na katere se šele nameravajo prijaviti, njihovi vlogi pa po naših informacijah tudi ni priložen noben projekt Evropske komisije. Namen BTC torej ni bila uporaba testnih frekvenc na že pridobljenem projektu, ampak to, da bi zaradi teh frekvenc pridobili evropski denar, verjetno tudi prek osebnih ministrskih povezav bivšega ministra Borisa Koprivnikarja.

Najbolj bizarno pa je to, da so vsi ostali prejemniki testnih frekvenc razen družbe BTC (!) uradno navedeni kot partnerji projektov, zaradi katerih so jim bile dodeljene frekvence. Tanja Muha je Koprivnikarju zaradi svoje sporne zaposlitve (vir) očitno res dolgovala veliko uslugo.

- Čeprav nekdanji minister Koprivnikar zatrjuje, da gre pri družbi BTC za nekomercialne frekvence, vredne komajda "100 evrov", nam vloga družbe BTC dokazuje nasprotno. Mermal, ki zanesljivo ni neki samaritan, je te frekvence nameraval tržiti, saj tudi njihova vloga navaja, da bo BTC omogočal "ponujanje storitev". (spodaj).

Iz spodnjega dela vloge pa lahko tudi razberemo, da je (bila) končna ambicija družbe BTC postati nacionalni mobilni nacionalni operater - "BTC-Telekom":

- Ena od skrajno neobičajnih zadev pa je ta, da družba BTC sploh ni zaprosila za vse frekvence, pa jim jih je agencija kljub temu podelila. To je nekaj podobnega, kot če bi nekdo vložil tožbo za 500 evrov odškodnine, sodišče pa bi mu jih prisodilo 100 tisoč?! Hja, vse to kaže, da je večina dogovorov potekala mimo formalno vloženih vlog.

In čeprav je Tanja Muha v enem od svojih "pojasnil" (9. oktobra) zapisala, da se bodo frekvence delile tako, da bodo na določenem območju na voljo več deležnikom, je na območju BTC dobila družba BTC - vse frekvence! Kar pomeni, da na območju BTC v Ljubljani do leta 2021 ni na voljo nobenih frekvenc.

Vsi ostali (AMZS, Elektro Gorenjska ... ) pa so dobili omejene pasove frekvenc.

- Tanja Muha tudi sicer ves čas manipulira in ustvarja dejstva za nazaj. Tanji Smrekar, novinarki poslovnega časnika Finance, je 1. oktobra sporočila, da je družba BTC dobila frekvence za evropski projekt InnoHPC (spodaj) ...

... ko pa je prej omenjeni Dušan Caf na svojem blogu prvi razkril (vir), da BTC sploh ni partner v evropskem projektu InnoHPC, je Tanja Muha takoj spremenila zgodbo ...

... ter iz rokava privlekla AMZS, ki naj bi kakor sodeloval z BTC. Čeprav družba BTC v svoji vlogi te pridobitve frekvence (oddani 10. maja 2018) AMZS sploh ne omenja. Hm, kako lepo, ko visoka uradnica bere misli zasebne družbe BTC?!

MERMALOV HORIZON 2020

In zakaj bi družba BTC sploh potrebovala frekvence za projekt Horizon 2020? Ker je to največji program Evropske unije, kjer bodo, tako se vsaj hvalijo v Bruslju, podelili največ denarja - 80 milijard evrov!

Jože Mermal pa je v svojih vlogi, poslani na AKOS (in ki jo na agenciji še vedno prikrivajo), sam zapisal, da frekvence potrebujejo za ta projekt - Horizon 2020. Kaj je torej lepšega, če ti frekvence za projekt, za katerega sicer nimaš pogojev, prinaša pa milijarde nepovratnega denarja davkoplačevalcev, uredi minister, ki ga boš kasneje zaposlil ...

SPOR ZA REVIZORJE MED TANJO MUHA IN ALEŠEM IVKOVIČEM

Mimogrede, za danes zvečer ob 19. uri je ponovno sklicana izredna seja sveta AKOS. Po naših informacijah tudi že prihaja do sporov med direktorico Tanjo Muha in predsednikom sveta Alešem Ivkovičem, ki naj bi pred kratkim prestopil iz SMC na Listo Marjana Šarca. Sprla pa naj bi se zaradi tega, kdo bo določil zunanje revizorje za izredno revizijo sporne podelitve frekvenc družbi BTC ...

Po najnovejših informacijah pa naj bi Tanjo Muha (spodaj, na sliki levo, desno Tamara Vonta) na današnji seji sveta AKOS tudi razrešili.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris koprivnikar Tanja Muha AKOS btc Ministrstvo za javno upravo SMC Jože Mermal Evropska komisija Horizon 2020 Dušan Caf Inštitut za digitalno družo Tanja Smrekar finance AMZS Elektro Gorenjska Twitter Aleš Ivkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-11-13 08:20:59


Ukradli so volitve, zdaj pa tak cirkus okrog nekoga, ki je v bistvu nepomemben. Bandelli se verjetno še sploh ni streznil od martinovanja, tako, da ga, če uporabim njegovo in izrazoslovje nacionalnega medija RTV ,,boli kurac,, Nekdo pa je tega alkoholika nekoč potrdil za ministra, ko so, recimo, obračunali s tistim revežem Kodeljo. Končno, če ti Murgle sestavljajo vlado, bi minister lahko bil tudi kateri od maloumnih sinov ljubljanskega šerifa ali kateri od vaških posebnežev, ki jih sovaščan Šarec rad vzame s sabo na vožnjo z vladnim vozilom. ..Meni se Maša Kociper , ta ki večji krogec še vedno spravlja v malega , ne zdi nič manj zažagana od Bandellija. Nasploh tudi predsednica stranke sodi v ta jagodni izbor... Ob idiotih iz tzv. Levice imamo tako tudi v stranki nesojene evropske komisarke modele, ki niti v sanjah ne bi smeli sedeti v parlamentu, ker so tja prišli s prevaro. Kdo, razen njih samih, družinskih članov in kakšnega prijatelja, ki so ga kupili s pivom jim je lahko dal glas? Hendikepiranih ljudi s posebnimi potrebami, dodati jim moram še prav posebna pacienta, Moderndorferja in Erjavca, recimo v stranki SLS, ki je ni v parlamentu, ne bi našli.. A to stranko, simbol slovenstva je bilo treba žrtvovati za te, oprostite izrazu, odfukance, preko katerih komunistični zločinci in kriminalci razkrajajo državo, uničujejo družbo in spreminjajo družbeni red. Čeprav, zombi vas bo še vedno prepričeval, da imamo manjšinsko vlado.
tacit .

2018-11-12 13:01:39


V PODUK IN PREMISLEK: kolikor je bilo mogoče zbrati po objavah v medijih: podatki za 31 izvoljenih poslancev…. 6.960 Janez Janša (SDS) 6.122 Marjan Šarec (LMŠ) 4.367 Branko Grims (SDS) 3.337 Elena Zavadlav Ušaj – ni prišla v parlament!!! 3.332 Nataša Sukič (Levica) 3.115 Aleš Hojs (SDS) – ni prišel v parlament!!! 3.022 Leon Merjasec (LMŠ) – ni prišel v parlament!!! 2.771 Dejan Židan (SD) 2.570 Alenka Gotar (SDS) – ni prišla v parlament!!! 2.456 Matej Tonin (NSi) 2.319 Luka Mesec (Levica) 1.618 Miro Cerar (SMC) 1.555 Milan Brglez (SMC) 1.005 Zmago Jelinčič (SNS) 21 poslancev je prejelo manj kot 1000 glasov. Omenjeni gospod je med njimi. 999 Marko Bandelli (SAB) 986 Mateja Udovič (SMC) 985 Predrag Baković (SD) 875 Dušan Šiško (SNS) 824 Primož Siter (Levica) 811 Franc Jurša (DeSUS) 802 Mojca Žnidarič (SMC) 794 Soniboj Knežak (SD) 771 Boštjan Koražija (Levica) 752 Jurij Lep (DeSUS) 738 Peter Jožef Česnik (SAB) 736 Blaž Pavlin (Nsi) 732 Jani Ivanuša (SNS) 723 Bojana Muršič (SD) 718 Gregor Perič (SMC) 715 Vojko Starović (SAB) 666 Jožef Ribič (SAB) 628 Robert Polnar (DeSUS) 521 Lidija Ivanuša (SNS) 501 Branko Simonovič (DeSUS) 369 Ivan Hršak (DeSUS) še število glasov po strankah: 222.042 Slovenska demokratska stranka – SDS 112.250 Lista Marjana Šarca – LMŠ 88.524 Socialni demokrati – SD 86.868 Stranka modernega centra – SMC 83.108 Levica 63.108 Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) 45.492 Stranka Alenke Bratušek (SAB) 43.889 Demokratična stranka upokojencev (DeSUS) 37.182 Slovenska demokratska stranka – SNS + Narodni skupnosti

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.