objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 25. oktober 2018 ob 06:58

Zahrbtna taktika: kompromitiranega Jankovića si stranke na levi tokrat ne upajo javno podpreti, so mu pa zato očistile pot!
Sam Zoki pa spet v svojem slogu - bančna hipoteka na prostorih volilnega štaba za 1,5 milijona evrov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zoran Janković in Milan Kučan. Letos brez famoznega romanja na Magistrat, se pa dela v zakulisju. Na polno!

Oboje drži, oba imata zelo prav. Peter Jančič, urednik Spletnega časopisa, ki z grafom in številkami nazorno dokazuje (vir: Janković je premagljiv v Ljubljani), da je Zoran Janković v Ljubljani - od leta 2006, ko je prvič postal župan, pa do leta 2014, ko je bil nazadnje izvoljen za župana - izgubil polovico svojih volivcev ...

Vir: Spletni časopis Vir: Spletni časopis

... in Rok Čakš, urednik spletnega portala Domovina.je, ki piše o tem, kako je levica v Ljubljani "ščistila pot Zoranu Jankoviću".

Tudi moji viri pravijo tako, kot ugotavlja Čakš. Vidni politike levice ali leve sredine oziroma njihove politične stranke si tokrat, pred lokalnimi volitvami 18. novembra, ne upajo javno podpreti že popolnoma kompromitiranega Jankovića (kompromitiranega politično in osebno!), zato so se letos odločili za pravzaprav (še) bolj "zahrbtno taktiko". Zakulisje dela na polno. Namesto javne podpore in raznoraznih romanj na Magistrat so Jankoviću tokrat očistili pot do volitev, in to na tak način, da nobena od strank na levici za županskega kandidata ni predlagala resnega političnega igralca, nekatere izmed teh političnih strank pa svojih županskih kandidatov čudežno sploh - nimajo?!

In kako je to videti?

- Lista Marjana Šarca je brez kandidata za župana prestolnice. Spomnimo, Zoran Janković in Marjan Šarec sta bila pred leti "badija" v Pozitivni Sloveniji.

- Socialni demokrati. Njihov kandidat za župana Ljubljane je Marko Koprivc, poslanec in predsednik ljubljanskega odbora SD, ki pa znotraj vodstva SD nima posebne teže. Še več, nekateri vidni predstavniki SD se bojijo, da bodo Socialni demokrati po 18. novembru v Ljubljani ostali celo brez enega samega mestnega svetnika.

- SMC. Kandidat za župana Cerarjeve stranke je nekdanji poslanec in predsednik sveta SMC Dragan Matić. On kandidaturo sicer jemlje resno, pomaga mu tudi poslanec Jani Möderndorfer, znan po tem, da je zamenjal že 5 ali 6 političnih strank in da je še vedno sprt z Jankovićem (ker ga je izdal ter se med spopadom Jankovića in Alenke Bratušek znotraj Pozitivne Slovenije odločil za slednjo, kasneje je sicer izdal tudi Bratuškovo in prestopil k Miru Cerarju), pozna pa, in to zelo dobro, Ljubljano. Po mnenju poznavalcev lahko Matić na volitvah doseže največ dva do tri odstotke, prej dva kot tri, on sam pa menda računa, da bo postal mestni svetnik, in ker Janković ne bo imel večine znotraj mestnega sveta, se mu Matić lahko "ugura" za poklicnega podžupana. Tak naj bi bil njegov karierni načrt.

- Levica. No, ta stranka naj bi pravzaprav najbolj skrbela Zorana Jankovića. Zato naj bi Janković, Branimir Štrukelj, sekretar SVIZ, in Milan Kučan osebno poskrbeli pri Luki Mescu, koordinatorju Levice, da Levica za ljubljansko županjo ni predlagala poslanke Nataše Sukić, sicer tudi vidne predstavnice LGTB. Nekatere neobjavljene ankete so namreč Sukićevi kazale od 10 do 12 odstotkov, torej močno drobljenje volilnih glasov na levici, kar bi pomenilo, da Janković zanesljivo ne bi mogel zmagati že v prvem krogu. Zato so zlobirali, da je Levica namesto Sukićeve za župana predlagala Milana Jakopoviča (gre za ustanovitelja Petke za nasmeh, bil pa je tudi osebnost leta 2017 po izboru časopisa Delo), ki pa objektivno ne more doseči takšnega volilnega rezultata, kot bi ga verjetno lahko ujela Sukičeva.

- Stranka Alenke Bratušek nima svojega kandidata ali kandidatke za ljubljanskega župana.

- In še za konec: tudi stranka DeSUS nima kandidata za župana Ljubljane.

TAKTIKA, TEHNIKA IN JANKOVIĆEV SLOG

Takšna je (bila) torej taktika, zdaj, za naprej, pa je stvar tehnike. Viri pravijo, kar je sicer mogoče tudi opaziti, da je Zoran Janković pred skorajšnjim spopadom s praktično edinim konkurentom za župansko funkcijo - Anžetom Logarjem, kandidatom SDS, izjemno nervozen, fizično je videti precej nezdravo in močno se je tudi zredil.

Televizijska soočanja z Logarjem je doslej zavračal, denimo pri Urošu Slaku na Pop TV, zavrnil pa je tudi povabilo na intervju v oddajo Faktor na TV3. Po vsem sodeč se je Janković, ki na volilno nedeljo 18. novembra računa predvsem na "borce" in tako imenovane "trenerkarje", odločil, da bo prišel zgolj na tista (televizijska) soočenja, ki bodo bolj "pod kontrolo".

In tudi volilni štab si je postavil v svojem značilnem slogu: v prostorih na Kongresnem trgu 11, ki so v lasti Ivana Kapetanovića (Kapetan eksport - import, d. o. o.), sicer lastnika znane ljubljanske picerije Ljubljanski dvor, ki pa so pod hipoteko banke Sberbank - v višini enega in pol milijona evrov (faksimile spodaj).

Izpisek iz ZK - hipoteka 1.500.000,00 evrov.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zahrbtna taktika: kompromitiranega Jankovića si stranke na levi tokrat ne upajo javno podpreti, so mu pa zato očistile pot!