objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 31. oktober 2018 ob 07:11

Nove Jankovićeve rabote. Odkrivajo jih slovenski novinarji, ampak za tuje medije. Doma pa skoraj vsi gledajo stran?!
Ne gre samo za KPL, razkriva se tudi umazano in, kot kaže, skorumpirano zakulisje javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta, ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla, vredno skoraj 19 milijonov evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zoran Janković se je pred vprašanji hrvaškega Nacionala zavil v molk ...

Ko gre za Zorana Jankovića, ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije, sicer že praktično propadle politične stranke, domala vsi slovenski večinski mediji "gledajo stran". Mirno lahko rečemo, ob razvpiti družini Janković slovenskega novinarstva enostavno ni več, ostali so le še PR, gledanje stran, molčanje in lakajstvo - politično, osebno ali poslovno.

Poglejmo dva najnovejša primera.

PRIMER ŠTEVILKA 1:

MILIJONSKI OSEBNI STEČAJ DAMIJANA JANKOVIĆA

Dobesedno srhljivo je dejstvo, da noben slovenski mediji, razen Nova24TV in Škandal24 (vir), ni objavil javno dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja Damijana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana, ki formalno, kot direktor, vodi vse posle družine Janković in njihova podjetja; čeprav vsi dobro vemo, da o vseh ključnih poslih družine Janković dejansko odloča edino on, boss familije - Zoran Janković. Omenjene sodne dokumentacije niso objavili niti tisti mediji, ki so sicer prej poročali o napovedanem stečaju Damijana Jankovića pa tudi o prisilnih sodnih poravnavah, kjer se Jankovićevi poskušajo izogniti poplačilom upnikom, težkim okoli 16 milijonov evrov. Neobjavljanje te dokumentacije pa je za slovenske medije dodatno obremenjujoče tudi zato, ker "zasebni" dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo vse slovenske davkoplačevalce. Starejši sin ljubljanskega župana namreč dolguje tudi DUTB in Novi Ljubljanski banki, ki sta v lasti države.

Tega, da slovenski večinski mediji ne objavijo dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja sina ljubljanskega župana, ki se poteguje za svoj četrti županski mandat, vključno z dejstvom, da je sin župana slovenske prestolnice pred upniki formalno pobegnil v hrvaško Zambratijo blizu Umaga, kjer ima prijavljeno stalno bivališče, je za tuje medije, zlasti zahodne, nepredstavljivo. Si predstavljate, da bi sin župana Londona, Berlina, Pariza ali Dunaja padel v osebni stečaj in bi bil dolžan več kot 5 milijonov evrov, stalno bivališče pa bi prenesel v tujino (faksimile) ...

Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre za tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki. Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki.

... medtem ko bi se po mestu, ki mu županuje njegov oče, še vedno mirno prevažal s prestižnimi avtomobili ter jedel v dragih restavracijah. Hkrati so posli družine Janković neposredno povezani z Mestno občino Ljubljana, državnimi podjetji ter izčrpavanji slovenskih državnih bank, novinarji in mediji pa meni nič tebi nič gledajo stran ...?! To je preprosto nemogoče, razen, seveda, za slovenske medije. Only in Slovenia!

Še huje: pri nas s(m)o potem tarče večinskih medijev in njihovih poklicno impotentnih novinarjev tisti novinarji, ki vendarle nekaj raziskujemo in objavimo tudi o Jankoviću?! Narobe svet!

PRIMER ŠTEVILKA 2

KAKO JE ZORAN JANKOVIĆ OMOGOČIL ZASLUŽKE TUJIM POSLOVNEŽEM NA RAČUN LJUBLJANE

Ne gre samo za famozni ljubljanski KLP, d. o. o., ki je v lasti banjaluškega tajkuna Mladena Milanovića, tesno povezanega s predsednikom Republike Srbske in zdaj še novim članom predsedstva Bosne in Hercegovine - Miloradom Dodikom, ki po volji Zorana Jankovića že od leta 2015 gradi in obnavlja asfaltno Ljubljano, tudi najnovejših spornih poslov Zorana Jankovića ne razkrivajo slovenski večinski mediji, ampak slovenski novinarji v - tujih medijih. Konkretno Blaž Zgaga, nekdanji novinar mariborskega časopisa Večer in soavtor orožarske knjižne zbirke "Kaj nam pa morete?", piše pa za hrvaški tednik Nacional. Zgaga odkriva umazano in, kot kaže, tudi skorumpirano zakulisje zgodbe o tako imenovanem javno-zasebnem partnerstvu med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta (GGE, d. o. o.), ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla, vpletena je tudi slovenska družba Petrol, gre pa za energetsko obnovo 49 javnih objektov v Ljubljani, vredno 18,8 milijona evrov.

Tisti slovenski mediji, ki so pred časom poročali o podpisu pogodbe med Jankovićem, Resalto in Petrolom, pa so - jasno - to partnerstvo skoraj povzdigovali v nebo?!

Ker gre pri članku Blaža Zgage za hrvaški Nacional za izjemno, podrobno in daljšo novinarsko reportažo, objavljamo samo 3 kratke poudarke, celotni tekst, objavljen v Nacionalu, pa si lahko preberete tukaj:

Otkrivamo: Kako je Janković privatnicima omogučio milijunsko zaradu na račun Ljubljane

Nekateri pomembni poudarki:

- Mestna občina Ljubljana je v omenjeni projekt iz naslova javno-zasebnega partnerstva investirala v razmerju 49:51, dobiček pa se deli v razmerju 10:90, seveda v korist Američana Crandalla (in Petrola)

- v javno dostopni dokumentaciji Mestne občine Ljubljana, ki zadeva ta projekt, manjkata 2 strani, kjer so navedeni zneski ter odstotki razdelitve investicij in dobičkov

- Gre za sum oškodovanja ljubljanskih javnih podjetij za več milijonov evrov

- Zoran Janković se je ob vprašanjih Nacionala, povezanih s tem projektom, zavil v molk

Mimogrede: Blaž Zgaga je pred meseci v hrvaškem Nacionalu objavil tudi zgodbo o povezanosti srbske premierke Ane Brnabić v "offshore aferi", kjer se pojavlja isti ameriški poslovnež kot pri Zoranu Jankoviću - Mark Crandall! Ta članek pa si lahko preberete tukaj.

MEDIJSKE MANIPULACIJE ...

... IN KDO BO NA KONCU VSE TO PLAČAL?!

In ker tovrstnih zgodb, povezanih z družino Janković, slovenski večinski mediji načrtno ne objavljajo, je posledično pač možno, da nekatere javnomnenjske agencije, denimo Mediana za Pop TV (vir), v zadnjih dneh, natančneje minulo nedeljo, 28. oktobra, nonšalantno razglašajo celo veliki vzpon Zorana Jankovića na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov pred bližajočimi se lokalnimi volitvami (faksimile spodaj) ...?!

Na koncu naj tudi ne bo nobenega dvoma: če bo Zoran Janković 18. novembra spet izvoljen za ljubljanskega župana, bomo večji del najnovejših zasebnih dolgov njegovega sina Damijana Jankovića spet plačevali davkoplačevalci ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Petrol Resalta doo Damijan Janković Mark Crandall Mladen Milanović Kaja milorad dodik Afera KPL farmacevtka Blaž Zgaga Tednik Nacional

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-13 21:10:05


ZAHTEVAMO UREDITEV OBJAVLJANJA IN izvajanja "MERITEV T.I. "JAVNEGA MNENJA" Z URADNIMI - PREDPISI ! Objavljanje "sfriziranih meritev" javnega mnenja - zlasti pa "meritev" "NINA MEDIE" - JE "SRAMOTNO" ODMEVNOST, VPLIV TEGA ODLIČNEGA E-PORTALA gospoda B. POŽARJA - JE IZJEMEN. Taka nedvomna negativna dejstva kot jih najde - cenjeni gospod, odlični novinar B. POŽAR JE NEMOGOČE- ZANIKATI: vsak, ki je bil s strani - g. POŽARJA UJET PRI KAKI NEKOREKTNOSTI - je imel in ima velike težave, da se "nepoškodovan" - izmota - IZ NJEGA LASTNE - NEKOREKTNOSTI. Čestitke g. POŽARJU ! KAR - TAKO DALJE ! 10. 10. 2019 - po prelomnem SHODU civilnih skupin in SLS, SDS - pri Prešernovem spomeniku, po zahtevah izrečenih s strani vodje OK stranke SDS - gospoda J. JANŠE ZLASTI PA PO ZAČETKU URADNIH POSTOPKOV - PROTI MOL ŽUPANU Z.J., - proti sodnikom v zadevi "PATRIA" ter proti LMŠ - v zvezi z "dezorganiziranostjo" LMŠ in - proti premierju LMŠ - v zvezi z nejasnim načinom kadrovanja v "SOVI" bo pravi - "ČUDEŽ" - če se "hišica iz kart" - LMŠ - NE BO SESULA, morda SE BO "SESULA" celo -- VLADNA KOALICIJA. Vsekakor - pa je že opazno, da "krepitev "medijske podpore" LMŠ-JU - NE DELUJE. Ljudje danes večino info - dobijo , dobimo - preko FACEBOOKA, E- PORTALOV tudi TWITERJA - zelo ekspresno. Da realnih info preko živih stikov z znanci in prijatelji - sploh ne omenjam. TUDI SHOD 10. 10. JE BIL - ZELO ODMEVEN. Obiskanost - odličnega e-portala "POŽAREPORT" - se veča. Tudi vpliv NOVE24TV, DEMOKRACIJE - se zelo VEČA. Nekaj razveseljujočh pojavov ob naraščajoči množici - zaskrbljujočih - pojavov !L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA, "SLOVENIANA", sloveniana.si

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nove Jankovićeve rabote. Odkrivajo jih slovenski novinarji, ampak za tuje medije. Doma pa skoraj vsi gledajo stran?!