objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 31. oktober 2018 ob 07:11

Nove Jankovićeve rabote. Odkrivajo jih slovenski novinarji, ampak za tuje medije. Doma pa skoraj vsi gledajo stran?!
Ne gre samo za KPL, razkriva se tudi umazano in, kot kaže, skorumpirano zakulisje javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta, ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla, vredno skoraj 19 milijonov evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zoran Janković se je pred vprašanji hrvaškega Nacionala zavil v molk ...

Ko gre za Zorana Jankovića, ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije, sicer že praktično propadle politične stranke, domala vsi slovenski večinski mediji "gledajo stran". Mirno lahko rečemo, ob razvpiti družini Janković slovenskega novinarstva enostavno ni več, ostali so le še PR, gledanje stran, molčanje in lakajstvo - politično, osebno ali poslovno.

Poglejmo dva najnovejša primera.

PRIMER ŠTEVILKA 1:

MILIJONSKI OSEBNI STEČAJ DAMIJANA JANKOVIĆA

Dobesedno srhljivo je dejstvo, da noben slovenski mediji, razen Nova24TV in Škandal24 (vir), ni objavil javno dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja Damijana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana, ki formalno, kot direktor, vodi vse posle družine Janković in njihova podjetja; čeprav vsi dobro vemo, da o vseh ključnih poslih družine Janković dejansko odloča edino on, boss familije - Zoran Janković. Omenjene sodne dokumentacije niso objavili niti tisti mediji, ki so sicer prej poročali o napovedanem stečaju Damijana Jankovića pa tudi o prisilnih sodnih poravnavah, kjer se Jankovićevi poskušajo izogniti poplačilom upnikom, težkim okoli 16 milijonov evrov. Neobjavljanje te dokumentacije pa je za slovenske medije dodatno obremenjujoče tudi zato, ker "zasebni" dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo vse slovenske davkoplačevalce. Starejši sin ljubljanskega župana namreč dolguje tudi DUTB in Novi Ljubljanski banki, ki sta v lasti države.

Tega, da slovenski večinski mediji ne objavijo dostopne sodne dokumentacije osebnega stečaja sina ljubljanskega župana, ki se poteguje za svoj četrti županski mandat, vključno z dejstvom, da je sin župana slovenske prestolnice pred upniki formalno pobegnil v hrvaško Zambratijo blizu Umaga, kjer ima prijavljeno stalno bivališče, je za tuje medije, zlasti zahodne, nepredstavljivo. Si predstavljate, da bi sin župana Londona, Berlina, Pariza ali Dunaja padel v osebni stečaj in bi bil dolžan več kot 5 milijonov evrov, stalno bivališče pa bi prenesel v tujino (faksimile) ...

Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre za tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki. Stečajni dolgovi Damijana Jankovića neposredno zadevajo tudi davkoplačevalce, saj gre tudi za dolgove pri DUTB in Novi Ljubljanski banki.

... medtem ko bi se po mestu, ki mu županuje njegov oče, še vedno mirno prevažal s prestižnimi avtomobili ter jedel v dragih restavracijah. Hkrati so posli družine Janković neposredno povezani z Mestno občino Ljubljana, državnimi podjetji ter izčrpavanji slovenskih državnih bank, novinarji in mediji pa meni nič tebi nič gledajo stran ...?! To je preprosto nemogoče, razen, seveda, za slovenske medije. Only in Slovenia!

Še huje: pri nas s(m)o potem tarče večinskih medijev in njihovih poklicno impotentnih novinarjev tisti novinarji, ki vendarle nekaj raziskujemo in objavimo tudi o Jankoviću?! Narobe svet!

PRIMER ŠTEVILKA 2

KAKO JE ZORAN JANKOVIĆ OMOGOČIL ZASLUŽKE TUJIM POSLOVNEŽEM NA RAČUN LJUBLJANE

Ne gre samo za famozni ljubljanski KLP, d. o. o., ki je v lasti banjaluškega tajkuna Mladena Milanovića, tesno povezanega s predsednikom Republike Srbske in zdaj še novim članom predsedstva Bosne in Hercegovine - Miloradom Dodikom, ki po volji Zorana Jankovića že od leta 2015 gradi in obnavlja asfaltno Ljubljano, tudi najnovejših spornih poslov Zorana Jankovića ne razkrivajo slovenski večinski mediji, ampak slovenski novinarji v - tujih medijih. Konkretno Blaž Zgaga, nekdanji novinar mariborskega časopisa Večer in soavtor orožarske knjižne zbirke "Kaj nam pa morete?", piše pa za hrvaški tednik Nacional. Zgaga odkriva umazano in, kot kaže, tudi skorumpirano zakulisje zgodbe o tako imenovanem javno-zasebnem partnerstvu med Mestno občino Ljubljana in družbo Resalta (GGE, d. o. o.), ki je v lasti ameriškega podjetnika Marka Crandalla, vpletena je tudi slovenska družba Petrol, gre pa za energetsko obnovo 49 javnih objektov v Ljubljani, vredno 18,8 milijona evrov.

Tisti slovenski mediji, ki so pred časom poročali o podpisu pogodbe med Jankovićem, Resalto in Petrolom, pa so - jasno - to partnerstvo skoraj povzdigovali v nebo?!

Ker gre pri članku Blaža Zgage za hrvaški Nacional za izjemno, podrobno in daljšo novinarsko reportažo, objavljamo samo 3 kratke poudarke, celotni tekst, objavljen v Nacionalu, pa si lahko preberete tukaj:

Otkrivamo: Kako je Janković privatnicima omogučio milijunsko zaradu na račun Ljubljane

Nekateri pomembni poudarki:

- Mestna občina Ljubljana je v omenjeni projekt iz naslova javno-zasebnega partnerstva investirala v razmerju 49:51, dobiček pa se deli v razmerju 10:90, seveda v korist Američana Crandalla (in Petrola)

- v javno dostopni dokumentaciji Mestne občine Ljubljana, ki zadeva ta projekt, manjkata 2 strani, kjer so navedeni zneski ter odstotki razdelitve investicij in dobičkov

- Gre za sum oškodovanja ljubljanskih javnih podjetij za več milijonov evrov

- Zoran Janković se je ob vprašanjih Nacionala, povezanih s tem projektom, zavil v molk

Mimogrede: Blaž Zgaga je pred meseci v hrvaškem Nacionalu objavil tudi zgodbo o povezanosti srbske premierke Ane Brnabić v "offshore aferi", kjer se pojavlja isti ameriški poslovnež kot pri Zoranu Jankoviću - Mark Crandall! Ta članek pa si lahko preberete tukaj.

MEDIJSKE MANIPULACIJE ...

... IN KDO BO NA KONCU VSE TO PLAČAL?!

In ker tovrstnih zgodb, povezanih z družino Janković, slovenski večinski mediji načrtno ne objavljajo, je posledično pač možno, da nekatere javnomnenjske agencije, denimo Mediana za Pop TV (vir), v zadnjih dneh, natančneje minulo nedeljo, 28. oktobra, nonšalantno razglašajo celo veliki vzpon Zorana Jankovića na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov pred bližajočimi se lokalnimi volitvami (faksimile spodaj) ...?!

Na koncu naj tudi ne bo nobenega dvoma: če bo Zoran Janković 18. novembra spet izvoljen za ljubljanskega župana, bomo večji del najnovejših zasebnih dolgov njegovega sina Damijana Jankovića spet plačevali davkoplačevalci ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Petrol Resalta doo Damijan Janković Mark Crandall Mladen Milanović Kaja milorad dodik Afera KPL farmacevtka Blaž Zgaga Tednik Nacional

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-11-13 08:20:59


Ukradli so volitve, zdaj pa tak cirkus okrog nekoga, ki je v bistvu nepomemben. Bandelli se verjetno še sploh ni streznil od martinovanja, tako, da ga, če uporabim njegovo in izrazoslovje nacionalnega medija RTV ,,boli kurac,, Nekdo pa je tega alkoholika nekoč potrdil za ministra, ko so, recimo, obračunali s tistim revežem Kodeljo. Končno, če ti Murgle sestavljajo vlado, bi minister lahko bil tudi kateri od maloumnih sinov ljubljanskega šerifa ali kateri od vaških posebnežev, ki jih sovaščan Šarec rad vzame s sabo na vožnjo z vladnim vozilom. ..Meni se Maša Kociper , ta ki večji krogec še vedno spravlja v malega , ne zdi nič manj zažagana od Bandellija. Nasploh tudi predsednica stranke sodi v ta jagodni izbor... Ob idiotih iz tzv. Levice imamo tako tudi v stranki nesojene evropske komisarke modele, ki niti v sanjah ne bi smeli sedeti v parlamentu, ker so tja prišli s prevaro. Kdo, razen njih samih, družinskih članov in kakšnega prijatelja, ki so ga kupili s pivom jim je lahko dal glas? Hendikepiranih ljudi s posebnimi potrebami, dodati jim moram še prav posebna pacienta, Moderndorferja in Erjavca, recimo v stranki SLS, ki je ni v parlamentu, ne bi našli.. A to stranko, simbol slovenstva je bilo treba žrtvovati za te, oprostite izrazu, odfukance, preko katerih komunistični zločinci in kriminalci razkrajajo državo, uničujejo družbo in spreminjajo družbeni red. Čeprav, zombi vas bo še vedno prepričeval, da imamo manjšinsko vlado.
tacit .

2018-11-12 13:01:39


V PODUK IN PREMISLEK: kolikor je bilo mogoče zbrati po objavah v medijih: podatki za 31 izvoljenih poslancev…. 6.960 Janez Janša (SDS) 6.122 Marjan Šarec (LMŠ) 4.367 Branko Grims (SDS) 3.337 Elena Zavadlav Ušaj – ni prišla v parlament!!! 3.332 Nataša Sukič (Levica) 3.115 Aleš Hojs (SDS) – ni prišel v parlament!!! 3.022 Leon Merjasec (LMŠ) – ni prišel v parlament!!! 2.771 Dejan Židan (SD) 2.570 Alenka Gotar (SDS) – ni prišla v parlament!!! 2.456 Matej Tonin (NSi) 2.319 Luka Mesec (Levica) 1.618 Miro Cerar (SMC) 1.555 Milan Brglez (SMC) 1.005 Zmago Jelinčič (SNS) 21 poslancev je prejelo manj kot 1000 glasov. Omenjeni gospod je med njimi. 999 Marko Bandelli (SAB) 986 Mateja Udovič (SMC) 985 Predrag Baković (SD) 875 Dušan Šiško (SNS) 824 Primož Siter (Levica) 811 Franc Jurša (DeSUS) 802 Mojca Žnidarič (SMC) 794 Soniboj Knežak (SD) 771 Boštjan Koražija (Levica) 752 Jurij Lep (DeSUS) 738 Peter Jožef Česnik (SAB) 736 Blaž Pavlin (Nsi) 732 Jani Ivanuša (SNS) 723 Bojana Muršič (SD) 718 Gregor Perič (SMC) 715 Vojko Starović (SAB) 666 Jožef Ribič (SAB) 628 Robert Polnar (DeSUS) 521 Lidija Ivanuša (SNS) 501 Branko Simonovič (DeSUS) 369 Ivan Hršak (DeSUS) še število glasov po strankah: 222.042 Slovenska demokratska stranka – SDS 112.250 Lista Marjana Šarca – LMŠ 88.524 Socialni demokrati – SD 86.868 Stranka modernega centra – SMC 83.108 Levica 63.108 Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) 45.492 Stranka Alenke Bratušek (SAB) 43.889 Demokratična stranka upokojencev (DeSUS) 37.182 Slovenska demokratska stranka – SNS + Narodni skupnosti

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nove Jankovićeve rabote. Odkrivajo jih slovenski novinarji, ampak za tuje medije. Doma pa skoraj vsi gledajo stran?!