objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Sobota, 10. november 2018 ob 06:49

Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević odgovarja: Kdo se tu spreneveda?
Objavljamo popravek na članek z naslovom "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!"
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miodrag Đorđević in predsednica okrožnega sodišča v Kranju Janja Roblek

Objavljamo popravek na članek "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!," objavljen 7. novembra 2018.

(1) V zvezi s člankom z naslovom "Sledi spet vodijo do Miodraga Đorđevića in Tine Brecelj?! Dajmo se pogovoriti o tem razvpitem paru slovenskega pravosodja," objavljenem v nedeljo, 4. 11. 2018, nisem zahteval popravka članka, temveč sem po elektronski pošti (v ponedeljek, 5. 11. 2018) posredoval popravljeno informacijo. Zato ni bilo podlage za njeno obravnavanje po 26. členu ZMed.

(2) Popravljena informacija se je nanašala na to, da nisem "poročevalec in avtor sodbe, ki je padla v Strasborgu", saj nisem bil poročevalec niti član senata v zadevi, v zvezi s katero je Evropsko sodišče o človekoh pravicah (ESČP) Republiki Sloveniji izreklo denarno kazen.

(3) V zvezi s člankom z naslovom "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!," objavljenem v sredo, 7. 11. 2018, pa je treba pojasniti, da sem sicer bil sodnik poročevalec v zadevi glede "odprave odločbe o zlorabi prevladujočega položaja", v kateri je Vrhovno sodišče odločilo s sodbo z dne 3. 12. 2013, da pa je bila pritožba zoper to sodbo pred ESČP kot nedopustna zavržena (na podlagi četrtega odstavka 35. člena Evropske konvencije o človekovih pravicah), kot to izhaja iz 44. točke obrazložitve sodbe ESČP.

52., 59. in 60. točka obrazložitve sodbe ESČP, na katere se sklicuje avtor članka, pa se nanašajo na zadevo glede denarne kazni, izrečene zaradi oviranja preiskave, v kateri nisem sodeloval.

Dr. Miodrag Đorđević

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miodrag Đorđević Požareport vrhovno sodišče Evropsko sodišče za človekove pravice

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević odgovarja: Kdo se tu spreneveda?