objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Sobota, 10. november 2018 ob 06:49

Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević odgovarja: Kdo se tu spreneveda?
Objavljamo popravek na članek z naslovom "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!"
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miodrag Đorđević in predsednica okrožnega sodišča v Kranju Janja Roblek

Objavljamo popravek na članek "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!," objavljen 7. novembra 2018.

(1) V zvezi s člankom z naslovom "Sledi spet vodijo do Miodraga Đorđevića in Tine Brecelj?! Dajmo se pogovoriti o tem razvpitem paru slovenskega pravosodja," objavljenem v nedeljo, 4. 11. 2018, nisem zahteval popravka članka, temveč sem po elektronski pošti (v ponedeljek, 5. 11. 2018) posredoval popravljeno informacijo. Zato ni bilo podlage za njeno obravnavanje po 26. členu ZMed.

(2) Popravljena informacija se je nanašala na to, da nisem "poročevalec in avtor sodbe, ki je padla v Strasborgu", saj nisem bil poročevalec niti član senata v zadevi, v zvezi s katero je Evropsko sodišče o človekoh pravicah (ESČP) Republiki Sloveniji izreklo denarno kazen.

(3) V zvezi s člankom z naslovom "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!," objavljenem v sredo, 7. 11. 2018, pa je treba pojasniti, da sem sicer bil sodnik poročevalec v zadevi glede "odprave odločbe o zlorabi prevladujočega položaja", v kateri je Vrhovno sodišče odločilo s sodbo z dne 3. 12. 2013, da pa je bila pritožba zoper to sodbo pred ESČP kot nedopustna zavržena (na podlagi četrtega odstavka 35. člena Evropske konvencije o človekovih pravicah), kot to izhaja iz 44. točke obrazložitve sodbe ESČP.

52., 59. in 60. točka obrazložitve sodbe ESČP, na katere se sklicuje avtor članka, pa se nanašajo na zadevo glede denarne kazni, izrečene zaradi oviranja preiskave, v kateri nisem sodeloval.

Dr. Miodrag Đorđević

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miodrag Đorđević Požareport vrhovno sodišče Evropsko sodišče za človekove pravice

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević odgovarja: Kdo se tu spreneveda?