objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. november 2018 ob 07:02

Baj, baj, Bandelli! Se bo Bratuškova maščevala Šarcu tako, da ministrica postane njena frendica Maša Kociper?!
Dva tedna po tem, ko je avtor teh vrstic na twitterju napovedal Dosje Bandelli, je Marko Bandelli tako rekoč že bivši minister ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ko se je vodstvo Stranke Alenke Bratušek kakor potegovalo za višje pokojnine, se je Bandelii na teh sestankih pojavljal z zlato uro rolex, vredno več kot 15 tisoč evrov. (vir: Nova24TV)

Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj dopoldne marsikoga prijetno presenetil. Že po 20 minutah pogovora z Markom Bandellijem, ministrom za kohezijo, je slednjega "nagnal", češ, če ne odstopi sam, bo predlagal njegovo razrešitev, čas za odločitev pa ima Bandelli samo še danes do 12.00.

Točno opoldne!

Tako je dobra dva tedna po tem, ko je avtor teh vrstic na twitterju zgolj napovedal "Dosje Bandelli", Marko Bandelli tako rekoč že bivši minister.

VSAJ 3 RAZLOGI ZA ŠARČEV "SMART MOVE"

Toda pri vrednotenju včerajšnjega prijetnega presenečenja in Šarčeve poteze, imenovane tudi "smart move" - že po 60 dneh Šarec menjuje najbolj primitivnega ministra te vlade, je treba stopiti tudi na realna tla. Ter pogledati okoliščine, znotraj katerih se je zgodila ta "pametna" Šarčeva poteza:

- Premier Šarec (plus večina vladne koalicije) si očitno ni mogel dovoliti, da bi Bandelli, ki je včeraj dobil še en vzdevek - "Bumbardelli", ostal član Šarčeve vlade in bil tarča splošnega posmeha, javnosti in opozicije, čeprav bi hkrati, privoščljivo, politično slabil Alenko Bratušek in njeno Stranko Alenke Bratušek, katere podpredsednik je prav - Bumbardelli.

- Kljub napovedi današnjega strašnega sestanka vodstva stranke SAB gre Šarcu pri razrešitvi primitivnega ministra Bandellija tako rekoč vse na roko. Razrešitev Bandellija neposredno ne posega v omrežja in interese centrov moči, ki obvladujejo Šarčevo vlado (Lekova frakcija - Dragonja, Urlep, Golobičevi ljudje, omrežje Boruta Jamnika, Kučanov klan ...), še več, ta omrežja so Šarcu pomagala z joy-stick večinskimi mediji, ki jih obvladujejo. Tako "resni" večinski mediji izgon Bandellija zdaj spremljajo z najbolj tabloidnimi naslovi (recimo novinar Uroš Esih - Večer - spodaj) in ad hoc spletnimi anketami, ki dokazujejo voljo ljudstva po Bandellijevi zamenjavi:

... ter skrajno pomirjujočimi zapisi, da zamenjava Marka Bandellija že ne bo preveč pretresla leve koalicije.

- Šarec je tudi že pred včerajšnjim sestankom z Bandellijem po telefonu govoril z Bratuškovo, ki se je na račun priročne "bolniške" izognila sestanku Šarca in Bandellija, Bratuškova pa naj bi mu - Šarcu namreč, kar zadeva Bandellija, dala proste roke.

ČRNČEC IN KOCIPROVA ...

- Kaj bodo danes sklenili člani vodstva stranke SAB, bomo še videli, vendar verjetno ne bo nič pretirano usodnega. Govori se, da naj bi Bratuškova v zameno za padec njenega Bandellija zahtevala odhod Šarčevega državnega sekretarja Damirja Črnčeca in da naj bi nova ministrica postala njena prijateljica Maša Kociper, sicer nadomestna poslanka in vodja poslanska skupine SAB.

... BANDELLI PA KOT PITBULČEK V DRŽAVNEM ZBORU?!

- Še najbolj bi se, vsaj po mnenju nekaterih opazovalcev, Bratuškova lahko maščevala Šarcu in drugim prvakom vladne koalicije tako, da bi Bandellija spet postavila za vodjo poslanske skupine SAB in ga spustila s ketne, kot pravimo. Da bi bil njen parlamentarni pitbulček, ki bi sekal levo in desno. Po opoziciji pa tudi po vladi!

- in ne nazadnje, ne pozabimo na to, na kar je včeraj na twitterju še posebej opozoril voditelj oddaje Faktor na TV3 - Aljuš Pertinač: taistega Bandellija je taisti Marjan Šarec pred 60 dnevi postavil za - ministra!

ZDAJ NAD BANDELLIJA ŠE FURS IN ŽENSKE?

Sicer pa tako imenovani "Dosje Bandelli" obsega vsaj še tri točke:

1. Po naših informacijah bi morala davčna uprava, Furs, pregledati poslovanje betonarne in celotne poslovne skupine Bandelli, saj naj bi zlahka ugotovili faktično neskladje med nakupi cementa in prodajo betona, nekje med 10 in 20 tisoč evri mesečno. Po navedbah naših virov iz gradbene branže namreč obstaja sum, da Bandelli del betona prodaja tudi na črno, na gotovino, keš na roke.

2. Nekateri mediji s(m)o prejeli prijave spolnega nadlegovanja, ki naj bi si ga privoščil Bandelli, vendar so se prizadete pripadnice nežnega spola, potem ko je Bandelli postal minister, po svoje tudi razumljivo prestrašene umaknile.

No, zdaj se utegne zgoditi, da se bodo te - vsekakor neprijetne - zadeve premaknile naprej.

3. Še vedno tudi ni pojasnjeno, zakaj je slovenska družina Bandelj, ki se je leta 1965 preselila v Italijo (oče Marka Bandellija!), priimek Bandelj poitalijančila v Bandelli, saj takrat v Italiji že dolgo ni bilo več fašizma.

Še več, ko se je zdaj že zloglasni Marko Bandelli vrnil v Slovenijo, je poitalijanščeni priimek celo - zadržal ...?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bandelli Alenka Bratušek marjan šarec Maša Kociper Stranka Alenke Bratušek bojan požar Požareport aljuš pertinač Faktor na TV3 Gregor Golobič Milan Kučan Uroš Esih borut jamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Baj, baj, Bandelli! Se bo Bratuškova maščevala Šarcu tako, da ministrica postane njena frendica Maša Kociper?!