objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. november 2018 ob 07:19

Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!
Če bo šlo naprej tako kot takrat, ko je bil župan Čelan, bodo za tožbe in sodne odškodnine odtekali milijoni evrov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ptuj. Celo Andrej Čuš, nekdanji poslanec SDS, zdaj pa predsednik Liste Andreja Čuša in podedovane stranke Zeleni Slovenije, naj bi bil boljša izbira od Štefana Čelana ...

Potem ko je pred časom nenadoma "odstopil" sedanji župan Ptuja Miran Senčar, češ, ne gre se več, čeprav bi na nedeljskih lokalnih volitvah skoraj zanesljivo zmagal že v prvem krogu, se zdaj možnost za vrnitev na župansko funkcijo povsem nepričakovano spet odpira nekdanjemu županu Štefanu Čelanu.

Toda treznejši del Ptujčanov se boji, saj se (ne) ve, koliko jih bo na koncu stal Čelan, če res spet postane župan. Celo Andrej Čuš, nekdanji poslanec SDS, zdaj pa predsednik Liste Andreja Čuša in podedovane stranke Zeleni Slovenije, pravijo, naj bi bil boljši, boljša izbira od Čelana ...

ČELANOVA HOBOTNICA - II. DEL

Spomnimo. 23. oktobra smo že objavili prvi del Čelanove kadrovske hobotnice (vir), ki še vedno v dobršni meri obvladuje Ptuj, danes pa objavljamo še drugi del.

- Štefan Čelan je tokrat na volitve ponovno pritegnil ptujsko družino Majnik. Lidija Majnik je bila pred leti vidna članica ptujskega odbora LDS, tokrat pa se na volitve podajata tudi njen mož Igor Majnik, na Ptuju poznan kot "povprečni odvetnik" in "pretepač znanih Ptujčanov", ter hčerka Maja Majnik Berghaus. Oba najdemo tudi kot odvetnika Vrtca Ptuj v številnih tožbah, ki jih je proti nezaželenim zaposlenim sprožila nekdanja ravnateljica Božena Bratuž.

No, Majnikova tožbe nista dobila nobene, sta pa od omenjenega vrtca v zadnjih dveh letih pokasirala skoraj 32 tisoč evrov (vir: Erar - faksimile spodaj). In domačini se lahko upravičeno sprašujejo, ali je tudi zaradi takšnih stroškov Vrtec Ptuj med najdražjimi vrtci v državi?!

- Čelan je prek svoje Liste dr. Štefana Čelana in direktorja Javnih služb Ptuj Alena Hodnika poskrbel še za mlajšo Majnikovo hčerko Meto Majnik Krajnc, ki je dobila redno službo na Javnih službah.

- Štefan Čelan je na Javne službe Ptuj uspešno parkiral tudi Stanka Glažarja, svojega prijatelja, dolgoletnega direktorja občinske uprave in šefa Čelanovega kabineta. Glažar zdaj, kot pravijo naši viri, "vleče" direktorsko plačo na račun ptujskih davkoplačevalcev, poleg tega pa ljubiteljsko opravlja še delo župana na Hajdini, dela pa, tako naši viri, praktično nič. Na firmi ga videvajo bolj redko, če sploh pride ...

- Prek ZRS Bistra pa Čelan skrbi tudi za svojo prijateljico iz stranke SDS Heleno Neudauer, ki jo je za podporo v mestnem svetu "nagradil" s pavšalno pravno pogodbo. V zadnjih dveh letih je prejela točno 17.498,74 evrov.

TOŽBE, TOŽBE, TOŽBE ...

ČELAN JE ŽUPAN, KI BO PTUJ SPRAVIL NA KANT

Morebitna vrnitev Štefana Čelana na župansko funkcijo pa bo nad Ptujčane spravila tudi kopico milijonskih odškodninskih tožb, ki se vlečejo še iz prejšnjega mandata "župana Čelana".

Tukaj so nekatere podrobnosti najbolj razvpitih sodnih postopkov, za katere je neposredno kriv in odgovoren Štefan Čelan, posledice pa plačujejo prebivalci Ptuja - prek svojih položnic:

- Sodna odškodnina, plačana družbi Meltal, d. o. o., in Radu Snežič: 2,3 milijona evrov, čeprav sta Meltal in Snežič sprva zahtevala 300 tisoč evrov odškodnine. Čelan, ki je nesmotrno vlekel sodni postopek (zato so obresti in sodni stroški pripeljali do številke 2,3 milijona evrov), je denar za končno plačilo te odškodnine vzel iz sredstev, namenjenih gradnji Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka.

- Celo večnost se že vlečejo sodni postopki, povezani s Čelanovo prodajo hiše in zemljišča v hrvaškem mestecu Biograd na morju. Pogodbo sta aprila 2018 podpisala Čelan in varaždinski podjetnik Davor Patafta, ki je bil kasneje celo obsojen na eno leto in osem mesecev zapora (vir). Zraven pa je bil obsojen še župan Varaždina Ivan Čehok, sicer dober prijatelj - Štefana Čelana (fotografija spodaj) ...

Prijatelja Ivan Čehok in Štefan Čelan. Prvi, župan Varaždina, je že fasal dve leti zapora ... Prijatelja Ivan Čehok in Štefan Čelan. Prvi, župan Varaždina, je že fasal dve leti zapora ...

... no, Čehok je bil obsojen na dve leti zapora (vir). Čelan in Patafta sta kasneje podpisala še dva aneksa, oba definitivno škodljiva za občino Ptuj, in danes nihče ne more vedeti, kako se bo vse to končalo in koliko bo vse to na koncu Ptujčane udarilo po žepu ...

Tako kot nihče ne more napovedati, koliko bodo Mestno občino Ptuj in posledično Ptujčane stale tožbe in kazenske ovadbe, ki sta jih proti Štefanu Čelanu sprožila dva švicarska podjetnika in glavna izvajalca ter projektanta razvpite ptujske čistilne naprave Bojan Kalchbrenner in Kurt Hager. Projekt je bil vreden skoraj 35 milijonov evrov, in če bo prišlo do obsodbe Čelana, bo Mestna občina Ptuj morala vračati tudi evropska sredstva, ki jih je dobila za čistilno napravo.

Švicarska poslovneža sicer tožita zaradi suma kopice kaznivih dejanj, in sicer oškodovanja upnikov, poslovne goljufije in goljufije na škodo Evropske unije, zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, nevestnega dela v službi in jemanja podkupnine.

- Podjetje MM KAPA, d. o. o., pa od Mestne občine Ptuj terja vračilo plačanega komunalnega prispevka za zemljišče na Ormoški cesti, kjer danes stoji trgovski center s prodajalnami Mueller, Pikapolonica in drugimi. To naj bi občino stalo najmanj 297 tisoč evrov, graditi pa se je začelo med mandatom župana Čelana.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Štefan Čelan Ptuj Milan Senčar andrej čuš Štefana Čelana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!