objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. november 2018 ob 07:19

Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!
Če bo šlo naprej tako kot takrat, ko je bil župan Čelan, bodo za tožbe in sodne odškodnine odtekali milijoni evrov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ptuj. Celo Andrej Čuš, nekdanji poslanec SDS, zdaj pa predsednik Liste Andreja Čuša in podedovane stranke Zeleni Slovenije, naj bi bil boljša izbira od Štefana Čelana ...

Potem ko je pred časom nenadoma "odstopil" sedanji župan Ptuja Miran Senčar, češ, ne gre se več, čeprav bi na nedeljskih lokalnih volitvah skoraj zanesljivo zmagal že v prvem krogu, se zdaj možnost za vrnitev na župansko funkcijo povsem nepričakovano spet odpira nekdanjemu županu Štefanu Čelanu.

Toda treznejši del Ptujčanov se boji, saj se (ne) ve, koliko jih bo na koncu stal Čelan, če res spet postane župan. Celo Andrej Čuš, nekdanji poslanec SDS, zdaj pa predsednik Liste Andreja Čuša in podedovane stranke Zeleni Slovenije, pravijo, naj bi bil boljši, boljša izbira od Čelana ...

ČELANOVA HOBOTNICA - II. DEL

Spomnimo. 23. oktobra smo že objavili prvi del Čelanove kadrovske hobotnice (vir), ki še vedno v dobršni meri obvladuje Ptuj, danes pa objavljamo še drugi del.

- Štefan Čelan je tokrat na volitve ponovno pritegnil ptujsko družino Majnik. Lidija Majnik je bila pred leti vidna članica ptujskega odbora LDS, tokrat pa se na volitve podajata tudi njen mož Igor Majnik, na Ptuju poznan kot "povprečni odvetnik" in "pretepač znanih Ptujčanov", ter hčerka Maja Majnik Berghaus. Oba najdemo tudi kot odvetnika Vrtca Ptuj v številnih tožbah, ki jih je proti nezaželenim zaposlenim sprožila nekdanja ravnateljica Božena Bratuž.

No, Majnikova tožbe nista dobila nobene, sta pa od omenjenega vrtca v zadnjih dveh letih pokasirala skoraj 32 tisoč evrov (vir: Erar - faksimile spodaj). In domačini se lahko upravičeno sprašujejo, ali je tudi zaradi takšnih stroškov Vrtec Ptuj med najdražjimi vrtci v državi?!

- Čelan je prek svoje Liste dr. Štefana Čelana in direktorja Javnih služb Ptuj Alena Hodnika poskrbel še za mlajšo Majnikovo hčerko Meto Majnik Krajnc, ki je dobila redno službo na Javnih službah.

- Štefan Čelan je na Javne službe Ptuj uspešno parkiral tudi Stanka Glažarja, svojega prijatelja, dolgoletnega direktorja občinske uprave in šefa Čelanovega kabineta. Glažar zdaj, kot pravijo naši viri, "vleče" direktorsko plačo na račun ptujskih davkoplačevalcev, poleg tega pa ljubiteljsko opravlja še delo župana na Hajdini, dela pa, tako naši viri, praktično nič. Na firmi ga videvajo bolj redko, če sploh pride ...

- Prek ZRS Bistra pa Čelan skrbi tudi za svojo prijateljico iz stranke SDS Heleno Neudauer, ki jo je za podporo v mestnem svetu "nagradil" s pavšalno pravno pogodbo. V zadnjih dveh letih je prejela točno 17.498,74 evrov.

TOŽBE, TOŽBE, TOŽBE ...

ČELAN JE ŽUPAN, KI BO PTUJ SPRAVIL NA KANT

Morebitna vrnitev Štefana Čelana na župansko funkcijo pa bo nad Ptujčane spravila tudi kopico milijonskih odškodninskih tožb, ki se vlečejo še iz prejšnjega mandata "župana Čelana".

Tukaj so nekatere podrobnosti najbolj razvpitih sodnih postopkov, za katere je neposredno kriv in odgovoren Štefan Čelan, posledice pa plačujejo prebivalci Ptuja - prek svojih položnic:

- Sodna odškodnina, plačana družbi Meltal, d. o. o., in Radu Snežič: 2,3 milijona evrov, čeprav sta Meltal in Snežič sprva zahtevala 300 tisoč evrov odškodnine. Čelan, ki je nesmotrno vlekel sodni postopek (zato so obresti in sodni stroški pripeljali do številke 2,3 milijona evrov), je denar za končno plačilo te odškodnine vzel iz sredstev, namenjenih gradnji Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka.

- Celo večnost se že vlečejo sodni postopki, povezani s Čelanovo prodajo hiše in zemljišča v hrvaškem mestecu Biograd na morju. Pogodbo sta aprila 2018 podpisala Čelan in varaždinski podjetnik Davor Patafta, ki je bil kasneje celo obsojen na eno leto in osem mesecev zapora (vir). Zraven pa je bil obsojen še župan Varaždina Ivan Čehok, sicer dober prijatelj - Štefana Čelana (fotografija spodaj) ...

Prijatelja Ivan Čehok in Štefan Čelan. Prvi, župan Varaždina, je že fasal dve leti zapora ... Prijatelja Ivan Čehok in Štefan Čelan. Prvi, župan Varaždina, je že fasal dve leti zapora ...

... no, Čehok je bil obsojen na dve leti zapora (vir). Čelan in Patafta sta kasneje podpisala še dva aneksa, oba definitivno škodljiva za občino Ptuj, in danes nihče ne more vedeti, kako se bo vse to končalo in koliko bo vse to na koncu Ptujčane udarilo po žepu ...

Tako kot nihče ne more napovedati, koliko bodo Mestno občino Ptuj in posledično Ptujčane stale tožbe in kazenske ovadbe, ki sta jih proti Štefanu Čelanu sprožila dva švicarska podjetnika in glavna izvajalca ter projektanta razvpite ptujske čistilne naprave Bojan Kalchbrenner in Kurt Hager. Projekt je bil vreden skoraj 35 milijonov evrov, in če bo prišlo do obsodbe Čelana, bo Mestna občina Ptuj morala vračati tudi evropska sredstva, ki jih je dobila za čistilno napravo.

Švicarska poslovneža sicer tožita zaradi suma kopice kaznivih dejanj, in sicer oškodovanja upnikov, poslovne goljufije in goljufije na škodo Evropske unije, zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, nevestnega dela v službi in jemanja podkupnine.

- Podjetje MM KAPA, d. o. o., pa od Mestne občine Ptuj terja vračilo plačanega komunalnega prispevka za zemljišče na Ormoški cesti, kjer danes stoji trgovski center s prodajalnami Mueller, Pikapolonica in drugimi. To naj bi občino stalo najmanj 297 tisoč evrov, graditi pa se je začelo med mandatom župana Čelana.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Štefan Čelan Ptuj Milan Senčar andrej čuš Štefana Čelana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!