objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 26. november 2018 ob 07:04

Jankovićev sindrom. Koliko v resnici dolguje Arsenovič in kako je Dejan Karba zamolčal svoje finančno stanje?!
To so resnično novi mejniki slovenske politične kulture - na županske volitve z blokiranim računom in rubeži ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Saša Arsenovič in sodelavci med pričakovanjem volilnih rezultatov - 18. novembra.

Da ima novinar Dejan Karba (Dnevnik, prej Delo) precejšnje "težave" z bančnim računom in da v (lokalno) politiko odhaja zato, da rešuje svoje finančno stanje, smo dokumentirano predvidevali že z našim člankom, objavljenim 14. oktobra (vir):

Zdaj pa se je izkazalo, da ima Karba, kandidat za župana Ljutomera na listi Socialnih demokratov, svoj transakcijski račun blokiran celo med volitvami in pred nedeljskim 2. krogom županskih volitev v Ljutomeru, kjer je njegova nasprotnica dosedanja županja in soimenjakinja Olga Karba. Še več, Dejana Karbo naj bi po pisanju nekaterih medijev, česar ni zanikal, celo že rubili.

In ker je Dejan Karba županski kandidat na listi SD, osebno pa so ga prišli podpret tudi Dejan Židan, predsednik državnega zbora in prvak SD, Dejan Prešiček, minister za kulturo na listi SD, ter Jernej Štromajer, državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport - na listi SD, je mogoče pritrditi zapisu novinarja Borisa Cipota, da trije Dejani (Karba, Židan in Prešiček) plus Štromajer postavljajo "nove mejnike" slovenske politične kulture - politične, v tem primeru županske kandidature z blokiranimi tekočimi (bančnimi) računi (vir)?! To je preprosto neverjetno!

Sicer obstaja tudi možnost, da naj bi Dejan Karba finančne težave svojim političnim botrom iz stranke SD zamolčal, toda vsekakor so zanje izvedeli najkasneje 14. oktobra in se, vsaj doslej, do tega še niso opredelili. Podobno velja za stranki SMC in Novo Slovenijo, ki župansko kandidaturo Dejana Karbe tudi podpirata.

Ostaja pa tudi uganka ...

1. Koliko dolguje Karba?

2. Komu vse dolguje Karba?

... in 3. Zakaj je Karba, kandidat za ljutomerskega župana, vse štiri letošnje blokade svojega bančnega računa, vključno z aktualno blokado, zamolčal javnosti?

Saj kandidira za župana in je, ne nazadnje, tudi znani novinar?!

NOVI PODATKI:

ARSENOVIČ DOLGUJE ŠE VEČ KOT 8,5 MILIJONA EVROV

Precejšnja skrivnost še vedno ostajajo tudi velikanski dolgovi mariborskega gostinca in podjetnika Saše Arsenoviča, kandidata SMC za župana Maribora. Arsenovič namreč pravi, da dolguje dobre 3 milijone evrov (vir - Večer), na spletnem portalu Siol.net poročajo, da dolguje 4 milijone evrov (vir), v uradnih podatkih (Zemljiška knjiga in Ajpes) pa je navedeno, da dolguje 8,5 milijona evrov (vir).

Medtem na dan prihajajo podatki, da Arsenovičevi bančni dolgovi, najeti pri Novi Kreditni banki Maribor in banki Sparkasse, niso zavarovani samo s hipotekami na Arsenovičeve nepremičnine, ampak tudi s premičnim premoženjem! Gre pa za kredite (dolgove) zunaj doslej že znanih, hipotekarnih, tistih v višini 8,5 milijona evrov.

Po - na primer - kreditni pogodbi številka 5012/0046052-00, podpisani med Arsenovičevo družbo Galerija Gosposka, d. o. o., in banko Sparkasse, gre pa za najetje kredita v višini 69.500,00 evrov, ki zapade 2. januarja 2021, je moral bodoči politik Arsenovič zastaviti celo 4 hladilne komore in šankomat:

Vsi ti dolgovi so za mariborskega županskega kandidata Arsenoviča še toliko težji, ker so - to priznava tudi sam - še dodatno zavarovani z njegovimi osebnimi menicami.

JANKOVIĆEV SINDROM, KO GRE ZA NAŠE ...

Najzanimivejše pa je dejstvo, da bi pri določenih kandidatih za politične funkcije, ko gre "za naše", v slogu sindroma Zorana Jankovića, ki se iz Ljubljane po Sloveniji ne širi samo v tem smislu, da je politika priložnost za širitev zasebnih poslov - v tem primeru Dejana Karbe ali Saše Arsenoviča, ampak tudi tako, da novinarji, mediji ali mnenjski voditelji preprosto (po)gledajo stran in se delajo, kot da nič ne vidijo ...

Skratka, kar danes - dobro jutro - za slovensko medijsko in politično sceno ugotavlja celo Suzana Lovec, novinarka Pop TV (vir): Ne glejte, kaj dela župan, važno je, da je proti Janezu Janši ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič dejan karba SMC Socialni demokrati Dejan Židan Dejan Prešiček jernej štromajer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jankovićev sindrom. Koliko v resnici dolguje Arsenovič in kako je Dejan Karba zamolčal svoje finančno stanje?!