objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 8. december 2018 ob 06:19

RTV Slovenija. Kdaj bodo zdaj razrešili direktorja Igorja Kadunca?! Dragan Matić, bivši poslanec SMC, že čaka v zasedi.
... Ciril Baškovič, predsednik programskega sveta RTVS, se menda upira. Je zadaj igra za Matića iz Cerarjeve stranke, ki naj bi želel voditi državno televizijo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pobuda nadzornega sveta RTV Slovenija za razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca je spisana na 22 straneh. (foto: STA)

Po zamenjavi direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj se že nekaj pospešeno časa govori o zamenjavi generalnega direktorja RTV Slovenija - Igorja Kadunca.

No, predprejšnji petek, 30. novembra, je nadzorni svet RTVS poslal tudi uradno pobudo za Kadunčevo razrešitev - Cirilu Baškoviču, predsedniku programskega sveta RTV Slovenija, češ, naj začnejo postopek za razrešitev Igorja Kadunca. Pobudo, spisano na 22 straneh (!), ki jo v celoti ekskluzivno objavljamo v nadaljevanju, Kaduncu pa očita hude kršitve zakonov, internih aktov in celo ustave, je podpisal predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough.

Nadzorni svet RTV Slovenija: Pobuda za razrešitev Igorja Kadunca.pdf

Toda Baškovič, visoki uradnik ministrstva za kulturo, sicer pa član programskega sveta na listi Socialnih demokratov, pobude menda še ni poslal naprej programskim svetnikom, saj naj bi želel, da Kadunčevo razrešitev programski svet obravnava šele januarja prihodnje leto, ne pa še letos, na seji, ki bo predvidoma 17. decembra.

DRAGAN MATIĆ IZ SMC NOVI KADUNC?

Širijo se tudi govorice, da naj bi Baškovič poskušal diskreditirati nadzorni svet, češ, pobuda za razrešitev Kadunca naj bi bila premalo verodostojna, da gre za konstrukt predsednika nadzornega sveta, ki naj bi Kadunca rušil zato, da pripravi prostor za imenovanje novega generalnega direktorja RTVS, in sicer Dragana Matića, bivšega poslanca SMC in neuspešnega kandidata za ljubljanskega župana. Spomnimo: Matićeva tesna prijateljica Petra Ložar, dolgoletna državna uradnica (vir), je že - prav tako na listi SMC - članica programskega sveta RTVS.

... ZAPLETI ZNOTRAJ NADZORNEGA SVETA

Res pa je, da se je očitno zapletlo tudi pri tej pobudi nadzornega sveta. Naši viri iz nadzornega sveta pravijo, da okoli osnutka pobude za razrešitev Igorja Kadunca ni bilo nobene debate, nadzorni svet pa naj osnutka poročila vsebinsko sploh ne bi obravnaval in da ga je - osnutek pobude namreč - predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough preprosto prekvalificiral v predlog, za predlog pa naj bi jih potem od enajstih članov nadzornega sveta (vir) dejansko glasovalo samo šest. Janez Čadež, nekdanji direktor RTV Slovenija, ki ga boljši poznavalci RTVS resnično ne morejo uvrščati med "Kadunčeve prijatelje" (ko je bil Čadež generalni direktor RTVS, je bil Kadunc njegov pomočnik za finance in zdaj menda sploh ne govorita), naj bi glasoval proti, prav tako Stanka Premuž, Irena Ostrouška, predstavnica vlade v nadzornem svetu RTVS, naj bi tisto sejo nadzornega sveta celo protestno zapustila, dva člana nadzornega sveta - eden od teh je Matjaž Rakovec, novopečeni župan Kranja, pa sta bila odsotna ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc programski svet rtv slovenija Ciril Baškovič Socialni demokrati Dragan Matić SMC Andrej Grah Whatmough ljerka bizilj Janez Čadež Irena Ostrouška ministrstvo za kulturo Vlada

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

RTV Slovenija. Kdaj bodo zdaj razrešili direktorja Igorja Kadunca?! Dragan Matić, bivši poslanec SMC, že čaka v zasedi.