objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 8. december 2018 ob 06:19

RTV Slovenija. Kdaj bodo zdaj razrešili direktorja Igorja Kadunca?! Dragan Matić, bivši poslanec SMC, že čaka v zasedi.
... Ciril Baškovič, predsednik programskega sveta RTVS, se menda upira. Je zadaj igra za Matića iz Cerarjeve stranke, ki naj bi želel voditi državno televizijo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pobuda nadzornega sveta RTV Slovenija za razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca je spisana na 22 straneh. (foto: STA)

Po zamenjavi direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj se že nekaj pospešeno časa govori o zamenjavi generalnega direktorja RTV Slovenija - Igorja Kadunca.

No, predprejšnji petek, 30. novembra, je nadzorni svet RTVS poslal tudi uradno pobudo za Kadunčevo razrešitev - Cirilu Baškoviču, predsedniku programskega sveta RTV Slovenija, češ, naj začnejo postopek za razrešitev Igorja Kadunca. Pobudo, spisano na 22 straneh (!), ki jo v celoti ekskluzivno objavljamo v nadaljevanju, Kaduncu pa očita hude kršitve zakonov, internih aktov in celo ustave, je podpisal predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough.

Nadzorni svet RTV Slovenija: Pobuda za razrešitev Igorja Kadunca.pdf

Toda Baškovič, visoki uradnik ministrstva za kulturo, sicer pa član programskega sveta na listi Socialnih demokratov, pobude menda še ni poslal naprej programskim svetnikom, saj naj bi želel, da Kadunčevo razrešitev programski svet obravnava šele januarja prihodnje leto, ne pa še letos, na seji, ki bo predvidoma 17. decembra.

DRAGAN MATIĆ IZ SMC NOVI KADUNC?

Širijo se tudi govorice, da naj bi Baškovič poskušal diskreditirati nadzorni svet, češ, pobuda za razrešitev Kadunca naj bi bila premalo verodostojna, da gre za konstrukt predsednika nadzornega sveta, ki naj bi Kadunca rušil zato, da pripravi prostor za imenovanje novega generalnega direktorja RTVS, in sicer Dragana Matića, bivšega poslanca SMC in neuspešnega kandidata za ljubljanskega župana. Spomnimo: Matićeva tesna prijateljica Petra Ložar, dolgoletna državna uradnica (vir), je že - prav tako na listi SMC - članica programskega sveta RTVS.

... ZAPLETI ZNOTRAJ NADZORNEGA SVETA

Res pa je, da se je očitno zapletlo tudi pri tej pobudi nadzornega sveta. Naši viri iz nadzornega sveta pravijo, da okoli osnutka pobude za razrešitev Igorja Kadunca ni bilo nobene debate, nadzorni svet pa naj osnutka poročila vsebinsko sploh ne bi obravnaval in da ga je - osnutek pobude namreč - predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough preprosto prekvalificiral v predlog, za predlog pa naj bi jih potem od enajstih članov nadzornega sveta (vir) dejansko glasovalo samo šest. Janez Čadež, nekdanji direktor RTV Slovenija, ki ga boljši poznavalci RTVS resnično ne morejo uvrščati med "Kadunčeve prijatelje" (ko je bil Čadež generalni direktor RTVS, je bil Kadunc njegov pomočnik za finance in zdaj menda sploh ne govorita), naj bi glasoval proti, prav tako Stanka Premuž, Irena Ostrouška, predstavnica vlade v nadzornem svetu RTVS, naj bi tisto sejo nadzornega sveta celo protestno zapustila, dva člana nadzornega sveta - eden od teh je Matjaž Rakovec, novopečeni župan Kranja, pa sta bila odsotna ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc programski svet rtv slovenija Ciril Baškovič Socialni demokrati Dragan Matić SMC Andrej Grah Whatmough ljerka bizilj Janez Čadež Irena Ostrouška ministrstvo za kulturo Vlada

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

RTV Slovenija. Kdaj bodo zdaj razrešili direktorja Igorja Kadunca?! Dragan Matić, bivši poslanec SMC, že čaka v zasedi.