objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. december 2018 ob 06:40

Prihaja 2. epilog afere Koprivnikar-BTC. Minister in podpredsednik Cerarjeve vlade pristal na NPU!
Poleg Borisa Koprivnikarja sta kazensko ovadeni tudi Tanja Muha, še vedno direktorica Akosa, in visoka uradnica Meta Pavšek Taškov, vodja oddelka za mobilne komunikacije. Vsem grozi do osem let zapora ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dva meseca in pol po razkritju afere Koprivnikar - BTC (vir) je nekdanji minister za javno upravo in bivši vidni član Cerarjeve stranke SMC - Boris Koprivnikar kazensko ovaden! Ovaden je skupaj s Tanjo Muha, še vedno direktorico Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) in širši javnosti manj znano Meto Pavšek Taškov, vodjo oddelka za mobilne komunikacije na Akosu. Vsi trije pa so ovadeni zaradi sumov kaznivega dejanja zlorabe položaja s pridobitvijo velike premoženjske koristi, za kar jim grozi celo do osem let zapora.

				Boris Koprivnikar je nekdanji minister, bil je celo podpredsednik Cerarjeve vlade in bivši vidni član SMC. (foto: STA)			Boris Koprivnikar je nekdanji minister, bil je celo podpredsednik Cerarjeve vlade in bivši vidni član SMC.

Tako zdaj - očitno ali vsaj kot kaže - prihaja še drugi epilog te velike afere, potem ko je glavni akter Boris Koprivnikar že ostal brez službe v BTC in je te dni pristal še pred vrati Nacionalnega preiskovalnega urada. Celotno kazensko ovadbo si lahko preberete tukaj:

NPU - Kazenska ovadba zoper Borisa Koprivnikarja, Tanjo Muha in Meto Pavšek Taškov.pdf

To pa so krajši povzetki iz pričujoče kazenske ovadbe:

- Boris Koprivnikar je zlorabil svoj položaj ministra za javno upravo in za direktorico Akosa mimo razpisnih pogojev imenoval Tanjo Muha, čeprav je vedel, da bi moral direktorja Agencije predlagati svet Akosa, izmed tistih kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje za direktorja. Koprivnikar je namreč vedel, da Tanja Muha ne bi bila izbrana, zato se je odločil njeno imenovanje izpeljati mimo sveta agencije.

VEČ KOT 2 MILIJONA EVROPSKIH SREDSTEV IN SLUŽBA V BTC

Koprivnikar je zlorabil svoj položaj in opustil dolžno ravnanje tudi s tem, ko ni nadzoroval zakonitosti dela agencije in omogočil, da je zasebna ljubljanska družba BTC nezakonito pridobila frekvence 5G. Nekdanji minister je napeljal direktorico Tanjo Muha, da je odredila, da je Meta Pavšek Taškov zavestno kršila zakon ter izdala odločbo za 5G, za tri leta, in to na podlagi nepopolne vloge BTC, ki bi morala biti zavržena.

Nekdanji minister je zlorabil svoj položaj zato, da bi na podlagi nezakonito pridobljene odločbe pridobil evropska sredstva v višini več kot 2 milijona evrov in kasneje dobil službo v družbi BTC.

- Tanja Muha je zlorabila svoj položaj in družbi BTC - kljub nepopolni vlogi, ki bi jo morala zavreči - izdala dovoljenje za frekvence 5G, za tri leta, in tako vrnila uslugo ministru Koprivnikarju. 10. maja 2018, na primer, je Akos sporočil Telekomu Slovenije, da mora vlogo za pridobitev frekvenc 5G podati na posebnem obrazcu, sicer bo vloga zavržena (spodaj):

Akos. 10. 5. 2018 - Poziv Telekomu Slovenije za dopolnitev vloge.pdf

Toda še isti dan, torej 10. maja 2018, je vlogo oddala tudi družba BTC in frekvence prejela v dveh tednih, čeprav vloga BTC ni bila napisana na nobenem, kaj šele predpisanem obrazcu, BTC pa tudi ni imel odobrenega nobenega evropskega projekta.

- Meta Pavšek Taškov pa je opustila dolžno ravnanje ter izdala odločbo kljub temu, da je vedela, da je vloga BTC nepopolna in bi jo morala zavreči.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris koprivnikar Nacionalni preiskovalni urad Tanja Muha Meta Pavšek Taškov AKOS SMC btc telekom slovenije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Solo Premium

2019-01-22 07:45:54


,...Dejan Židan, predsednik stranke SD in državnega zbora, se je ob teh žalostnih dogajanjih zavil v molk. In - zakaj molčijo tudi mediji?!...... Zato, ker naj bi bila npr. Suzana Perman - POP TV sorodstveno povezana z SD in še kdo. Dejan Židan pa je bil slavnostni govornik na 60 obletnici častnika Delo. Zanimivo POP TV je ažurno spremljal celotno dogajanje odstavljenega ministra Bandelija, čakali so ga na vsakem koraku in vogalu. V zgornjem primeru ni trznil nihče, da bi svojo kamero in mikrofon postavil pred ministrstvo in lovil Prešička, Škoberneta itd. Pravilno je da zaposleni Minostrstva za kulturo pišejo Šarcu sicer bi se zadeva zaprašila pod preprogo v primeru, da Bojan Požar ne bi zadevo obelodanil in še nekaj časopisnih medijev. POP TV se bo raje ukarjal in govoril o političnem preobratu kako je Šarec postal na vrhu lestvice priljubljenosti. Umetno bildanje stranke in predpriprava na EU volitve. To je zdaj tema, katera stranka je najbolj priljubljena, kot da bi bile jutri volitve. To je osrednja tema Slaka na POP TV. Marjan Šarec se je nocoj pri Slaku odzval s komentarjem na anketo ratinga to pa se mu je zdelo le vredno pokomentirati in si vzeti čas. Znano pa tudi je da se je razupiti zvodnik SD gimnazijski maturamt Klemen Žibert, katerega je potrebno do potankosti raziskati saj naj bi bil poznani kreator prometnih nezgod v kolikor članstvo ne sledi njegovim zahtevam je zelo škodljiv in maščevalen. Po nočnih lokalih se je lizaril z POP TV novinarkami Suzana Perman..Jan škoberne zaripel in ves rdeč od alkohola pa naj bi z nji sodeloval.

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prihaja 2. epilog afere Koprivnikar-BTC. Minister in podpredsednik Cerarjeve vlade pristal na NPU!