objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 17. december 2018 ob 06:40

Prihaja 2. epilog afere Koprivnikar-BTC. Minister in podpredsednik Cerarjeve vlade pristal na NPU!
Poleg Borisa Koprivnikarja sta kazensko ovadeni tudi Tanja Muha, še vedno direktorica Akosa, in visoka uradnica Meta Pavšek Taškov, vodja oddelka za mobilne komunikacije. Vsem grozi do osem let zapora ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dva meseca in pol po razkritju afere Koprivnikar - BTC (vir) je nekdanji minister za javno upravo in bivši vidni član Cerarjeve stranke SMC - Boris Koprivnikar kazensko ovaden! Ovaden je skupaj s Tanjo Muha, še vedno direktorico Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) in širši javnosti manj znano Meto Pavšek Taškov, vodjo oddelka za mobilne komunikacije na Akosu. Vsi trije pa so ovadeni zaradi sumov kaznivega dejanja zlorabe položaja s pridobitvijo velike premoženjske koristi, za kar jim grozi celo do osem let zapora.

				Boris Koprivnikar je nekdanji minister, bil je celo podpredsednik Cerarjeve vlade in bivši vidni član SMC. (foto: STA)			Boris Koprivnikar je nekdanji minister, bil je celo podpredsednik Cerarjeve vlade in bivši vidni član SMC.

Tako zdaj - očitno ali vsaj kot kaže - prihaja še drugi epilog te velike afere, potem ko je glavni akter Boris Koprivnikar že ostal brez službe v BTC in je te dni pristal še pred vrati Nacionalnega preiskovalnega urada. Celotno kazensko ovadbo si lahko preberete tukaj:

NPU - Kazenska ovadba zoper Borisa Koprivnikarja, Tanjo Muha in Meto Pavšek Taškov.pdf

To pa so krajši povzetki iz pričujoče kazenske ovadbe:

- Boris Koprivnikar je zlorabil svoj položaj ministra za javno upravo in za direktorico Akosa mimo razpisnih pogojev imenoval Tanjo Muha, čeprav je vedel, da bi moral direktorja Agencije predlagati svet Akosa, izmed tistih kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje za direktorja. Koprivnikar je namreč vedel, da Tanja Muha ne bi bila izbrana, zato se je odločil njeno imenovanje izpeljati mimo sveta agencije.

VEČ KOT 2 MILIJONA EVROPSKIH SREDSTEV IN SLUŽBA V BTC

Koprivnikar je zlorabil svoj položaj in opustil dolžno ravnanje tudi s tem, ko ni nadzoroval zakonitosti dela agencije in omogočil, da je zasebna ljubljanska družba BTC nezakonito pridobila frekvence 5G. Nekdanji minister je napeljal direktorico Tanjo Muha, da je odredila, da je Meta Pavšek Taškov zavestno kršila zakon ter izdala odločbo za 5G, za tri leta, in to na podlagi nepopolne vloge BTC, ki bi morala biti zavržena.

Nekdanji minister je zlorabil svoj položaj zato, da bi na podlagi nezakonito pridobljene odločbe pridobil evropska sredstva v višini več kot 2 milijona evrov in kasneje dobil službo v družbi BTC.

- Tanja Muha je zlorabila svoj položaj in družbi BTC - kljub nepopolni vlogi, ki bi jo morala zavreči - izdala dovoljenje za frekvence 5G, za tri leta, in tako vrnila uslugo ministru Koprivnikarju. 10. maja 2018, na primer, je Akos sporočil Telekomu Slovenije, da mora vlogo za pridobitev frekvenc 5G podati na posebnem obrazcu, sicer bo vloga zavržena (spodaj):

Akos. 10. 5. 2018 - Poziv Telekomu Slovenije za dopolnitev vloge.pdf

Toda še isti dan, torej 10. maja 2018, je vlogo oddala tudi družba BTC in frekvence prejela v dveh tednih, čeprav vloga BTC ni bila napisana na nobenem, kaj šele predpisanem obrazcu, BTC pa tudi ni imel odobrenega nobenega evropskega projekta.

- Meta Pavšek Taškov pa je opustila dolžno ravnanje ter izdala odločbo kljub temu, da je vedela, da je vloga BTC nepopolna in bi jo morala zavreči.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris koprivnikar Nacionalni preiskovalni urad Tanja Muha Meta Pavšek Taškov AKOS SMC btc telekom slovenije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prihaja 2. epilog afere Koprivnikar-BTC. Minister in podpredsednik Cerarjeve vlade pristal na NPU!