objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 17. december 2018 ob 13:22

Napeto bo! Fajt na RTVS za Igorja Kadunca: Socialni demokrati proti SMC. Če že pade Kadunc, naj nazaj spet pride Marko Filli!
... In ekskluzivno: neuradni zapisnik četrtkove seje sveta delavcev, sicer zaprte za javnost: generalni direktor ni začetnik korupcije na RTVS. Bilo naj bi ravno obratno ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Se bo Igorju Kaduncu na današnji seji programskega sveta RTV - začenja se ob 15.00 - uspelo obdržati na direktorskem stolčku?! (foto: STA)

Pred današnjo - in težko pričakovano - sejo programskega sveta RTV Slovenija so vložki spet izredno visoki. Gre za to, ali generalni direktor RTV Slovenija ostaja sporni Igor Kadunc, ki ga brani tudi Ciril Baškovič (vir), torej Socialni demokrati, ali pa bo vodenje državne televizije prevzela Cerarjeva stranka SMC. Potem ko je iz igre izpadel tihi prvi kandidat SMC za novega generalnega direktorja RTV - Dragan Matić, nekdanji poslanec in predsednik sveta SMC (pa seveda ne zato, kar se naokoli ter po facebooku bizarno spreneveda Matić, češ, ne sme kandidirati, ker zaseda visoko strankarsko funkcijo, saj bi namreč lahko Matić kot predsednik sveta SMC takoj odstopil, ampak zato, ker se je že izkazalo, da za Matićevo izvolitev v programskem svetu RTV ni prav nobene možnosti!), je zdaj v imenu SMC v igri Andrej Grah Whatmough, sicer predsednik nadzornega sveta RTV, torej tisti, ki - in to smo že poročali (vir) - tudi osebno ruši Igorja Kadunca.

Za razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca je sicer potrebnih minimalno 15 glasov članov programskega sveta RTV! Skratka, napeto bo. No, o tem danes v tedniku Reporter piše tudi novinar Igor Kršinar (spodaj):

Objavljamo pa tudi uradne sklepe Sindikata delavcev radiodifuzije Slovenije*, ki brani Igorja Kadunca, in pa - ekskluzivno - tako imenovani neuradni zapisnik četrtkove seje sveta delavcev RTV (14. decembra), strogo zaprte za javnost*, kjer med drugim pravijo, da generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc "ni začetnik korupcije na RTVS". Bilo naj bi ravno obratno, so prepričani na s 
							vetu delavcev ...

*

Sindikat delavcev Radiodifuzije Slovenije je proti razresitvi Igorja Kadunca.pdf

*

Neuradni zapisnik "zaprte" seje Sveta delavcev - 14.12.2018.pdf

Današnja seja programskega sveta RTV Slovenija se začne točno ob 15.00, z neposrednim prenosom na www.tvslo.si.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc programski svet rtv slovenija Nadzorni svet RTV Slovenija SMC Socialni demokrati Dragan Matić Andrej Grah Whatmough Igor Kršinar Revija Reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Napeto bo! Fajt na RTVS za Igorja Kadunca: Socialni demokrati proti SMC. Če že pade Kadunc, naj nazaj spet pride Marko Filli!