objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 17. december 2018 ob 13:22

Napeto bo! Fajt na RTVS za Igorja Kadunca: Socialni demokrati proti SMC. Če že pade Kadunc, naj nazaj spet pride Marko Filli!
... In ekskluzivno: neuradni zapisnik četrtkove seje sveta delavcev, sicer zaprte za javnost: generalni direktor ni začetnik korupcije na RTVS. Bilo naj bi ravno obratno ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Se bo Igorju Kaduncu na današnji seji programskega sveta RTV - začenja se ob 15.00 - uspelo obdržati na direktorskem stolčku?! (foto: STA)

Pred današnjo - in težko pričakovano - sejo programskega sveta RTV Slovenija so vložki spet izredno visoki. Gre za to, ali generalni direktor RTV Slovenija ostaja sporni Igor Kadunc, ki ga brani tudi Ciril Baškovič (vir), torej Socialni demokrati, ali pa bo vodenje državne televizije prevzela Cerarjeva stranka SMC. Potem ko je iz igre izpadel tihi prvi kandidat SMC za novega generalnega direktorja RTV - Dragan Matić, nekdanji poslanec in predsednik sveta SMC (pa seveda ne zato, kar se naokoli ter po facebooku bizarno spreneveda Matić, češ, ne sme kandidirati, ker zaseda visoko strankarsko funkcijo, saj bi namreč lahko Matić kot predsednik sveta SMC takoj odstopil, ampak zato, ker se je že izkazalo, da za Matićevo izvolitev v programskem svetu RTV ni prav nobene možnosti!), je zdaj v imenu SMC v igri Andrej Grah Whatmough, sicer predsednik nadzornega sveta RTV, torej tisti, ki - in to smo že poročali (vir) - tudi osebno ruši Igorja Kadunca.

Za razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca je sicer potrebnih minimalno 15 glasov članov programskega sveta RTV! Skratka, napeto bo. No, o tem danes v tedniku Reporter piše tudi novinar Igor Kršinar (spodaj):

Objavljamo pa tudi uradne sklepe Sindikata delavcev radiodifuzije Slovenije*, ki brani Igorja Kadunca, in pa - ekskluzivno - tako imenovani neuradni zapisnik četrtkove seje sveta delavcev RTV (14. decembra), strogo zaprte za javnost*, kjer med drugim pravijo, da generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc "ni začetnik korupcije na RTVS". Bilo naj bi ravno obratno, so prepričani na svetu delavcev ...

*

Sindikat delavcev Radiodifuzije Slovenije je proti razresitvi Igorja Kadunca.pdf

*

Neuradni zapisnik "zaprte" seje Sveta delavcev - 14.12.2018.pdf

Današnja seja programskega sveta RTV Slovenija se začne točno ob 15.00, z neposrednim prenosom na www.tvslo.si.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc programski svet rtv slovenija Nadzorni svet RTV Slovenija SMC Socialni demokrati Dragan Matić Andrej Grah Whatmough Igor Kršinar Revija Reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Napeto bo! Fajt na RTVS za Igorja Kadunca: Socialni demokrati proti SMC. Če že pade Kadunc, naj nazaj spet pride Marko Filli!