objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 19. december 2018 ob 07:00

Enigma iz Gregorčičeve ulice: Šarec in Damir Črnčec - temna plat predsednika vlade, za prijatelje pa Muri.
100 dni vlade. Državni sekretar za varnost zdaj Šarcu ne svetuje samo pri varnostno-obveščevalnih zadevah, ampak tudi pri kadrovskih. Pa ne le svetuje, tudi preverja določene ljudi, ki veljajo za kader Liste Marjana Šarca ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če je bil Šarec videti precej izgubljen na novembrskem izrednem vrhu Evropske unije v Bruslju ...


				... pa se je na včerajšnjem Forumu Afrika - Evropa na Dunaju očitno počutil - odlično. (foto: STA).			... pa se je na včerajšnjem Forumu Afrika - Evropa na Dunaju očitno počutil - odlično. (foto: STA).

Pred dnevi je slabše poznavalce slovenske politično-poslovne scene kakor presenetila novica, da Damir Črnčec, "sporni desni in rasistični" državni sekretar za nacionalno varnost iz kabineta predsednika vlade Marjana Šarca in šef vladne skupine za uveljavitev arbitraže s Hrvaško, "kadruje po Telekomu Slovenije", češ, nova članica uprave za finance tega državnega podjetja naj bi postala njegova nekdanja diplomantka Vida Žurga, ki je pod mentorstvom Damirja Črnčeca doktorirala na Fakulteti za državne in evropske študije, kjer je bil Črnčec dekan, dokler se nista sprla z lastnikom fakultete Petrom Jambrekom.

Mimogrede, Vida Žurga je sicer tudi nekdanja zasebna spremljevalka Franca Breznika, poslanca SDS, nekaj časa pa naj bi delala tudi kot računovodkinja SDS. Na časniku Delu, kjer so poročali o kadrovanju Damirja Črnčeca na Telekomu Slovenije (vir), tega niso omenili, saj tega očitno niso vedeli.

Toda kadrovanje Damirja Črnceca po Telekomu Slovenije je bila - kot rečeno - presenetljiva novica samo za slabše poučene. Kajti Črnčec je v resnici postal eden najtesnejših sodelavcev Marjana Šarca, za kadrovanje po Telekomu Slovenije naj bi bil celo zadolžen, in to osebno, od Šarca. Sodelovanje ali pač odnosi med Šarcem in njegovim državnim sekretarjem za nacionalno varnost sicer veljajo za eno od največjih enigem iz vladnih pisarn na Gregorčičevi ulici.

Pa poglejmo, kaj se - zaenkrat - ve in kaj se govori:

- Marjan Šarec in Damir Črnčec sta začela sodelovati že globoko med Šarčevo volilno kampanjo za predsednika države.

- In danes je pisarna Damirja Črnčeca zelo blizu pisarne Marjana Šarca.

PREPOZNAL SVOJO ČRNO STRAN, DARK SIDE, ALTER EGO

- Marjan Šarec, kot pravijo naši viri blizu Šarčevih tako imenovanih "vaških fantov iz Kamnika", naj bi - po psihoanalitičnem mnenju teh vaških fantov - v Damirju Črnčecu, ki ga nekateri prijatelji kličejo Muri (po legendarni pravljici Toneta Pavčka o Čuriju ali Juriju Muriju, ki je v Afriko odpotoval), prepoznal svojo "temno stran" - "dark side" ali "alter ego". In to mu je, Šarcu namreč, pravijo, podzavestno všeč.

- Zato Damir Črnčec zdaj Šarcu ne svetuje samo pri varnostno-obveščevalnih zadevah, ampak tudi pri kadrovskih. Pa ne le svetuje, menda tudi "preverja" določene ljudi, ki znotraj kadrovskih kombinacij veljajo za kader Liste Marjana Šarca.

- In tako je Damir Črnčec, tudi skupaj Boštjanom Poklukarjemministrom za notranje zadeve, in Dobranom Božičem, državnim sekretarjem na ministrstvu za zunanje zadeve, sicer pa bivšim poveljnikom Slovenske vojske, postal eden od centrov moči blizu predsednika vlade Marjana Šarca.

Medklic: Damir Črnčec je bil tudi mentor pri magisteriju Boštjana Poklukarja, prav tako na Fakulteti za državne in evropske študije, Dobran Božič pa je hotel na vladnem Uradu za varovanje podatkov, ki ga je Božič vodil med Cerarjevo vlado, zaposliti Črnčeca.

Preostali trije centri moči so vaški fantje iz Kamnika in LMŠ (na čelu z generalnim sekretarjem LMŠ Brankom Kraljem, ki sedi na Beethovnovi ulici, bi pa menda raje bil na vladi, in kompanijo), Lekov lobi (Metod Dragonja, trenutno državni sekretar na ministrstvu za finance, Andrej Bertoncelj, minister za finance, in seveda Šarčev posebni svetovalec Vojko Urlep) ter vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović, predvsem zaradi svojih osebnih povezav, ki segajo neposredno do kroga Gregorja Golobiča pa tudi, recimo, do vplivnih lokalnih "kamniških šerifov", kot je podjetnik Miloš N. Milović, sicer nekdanji vodja varnosti pokojnega predsednika vlade in države Janeza Drnovška.

ČRNČEC IZGUBLJA PROTI JAMNIKU - 0:1

Toda, opozarjajo insajderji, mesto člana uprave na Telekomu Slovenije je bilo doslej rezervirano za kadre Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice. Češ, če bo Črnčec kadroval po Telekomu Slovenije, bo oziroma je že moral iti proti Jamniku, omenjeni članek na Delu pa tako, kot je napisan, dokazuje, da Jamnik proti Črnčecu zdaj vodi 1 proti 0 ...


				Iz desnega miljeja v levo vlado - tako je bilo avgusta 2016. Damir Črnčec (levo) v družbi Norberta Hoferja, tedanjega kandidata za predsednika Avstrije, Larisa Gaiserja iz Slovenskega panevropskega gibanja in Norberta van Handela, člana viteškega reda Sv. Jurija.			Iz desnega miljeja v levo vlado - tako je bilo avgusta 2016. Damir Črnčec (levo) v družbi Norberta Hoferja, tedanjega kandidata za predsednika Avstrije, Larisa Gaiserja iz Slovenskega panevropskega gibanja in Norberta van Handela, člana viteškega reda Sv. Jurija.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec damir crnčec Lista Marjana Šarca Branko Kralj Vlada Brane Golubović metod dragonja Andrej Bertoncelj Vojmir Urlep telekom slovenije borut jamnik peter jambrek sds Franc Breznik Vida Žurga fakulteta za državne in evropske študije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-07-22 07:08:45


Aneksi kriminalnih združb pri gradbenih poslih, to je to, kar poganja mafijski ustroj države. Svoje , s prirejenimi javnimi razpis,i naredi prav od teh razbojnikov nastavljena vlada in sklepni račun se tako izide... Pri sosedih gradijo Kitajci in to pred vsemi roki, pri nas ima večje reference od tujcev murgelsko gradbeno podjetje Grep, čeprav poseduje le samokolnico in dve vreči cementa. Od klovna in zmešane plagiatorke na ministrstvu za infrastrukturo, res ni pričakovati, da bi se zadeve v tem pogledu uredile, ker potem niti njiju ne bilo tam...Razumem tudi Damjana in njegove nerazumljive umotvore, očitno pogojene z neko boleznijo, da besed ne izogavarja, pač pa mu nekontrolirano letijo iz ust. Človek bi se rad primaknil k bogato obloženi mizi gradbene mafije. Ne razumem pa teze spoštovanega gospoda Duhovnika, ki se je v boju s prevarntom Lebnom in njegovimi pomagači pri zlatem tiru, odločno postavil na stran razuma in zdrave logike, torej proti tem, nad katerimi se klovn še posebno navdušuje. ..Na koncu se torej zaradi manjkajoče vejice , razveljavljajo razpisi, po katerih se posel dodeli najcenejšim izvajalcem in dodeli jebivetrom tipa Petrič, Škrabec & co. katerih kriminalne rabote so vedno najmanj dvakratnik najugodnejšega izvajalca posameznih gradbenih del , ki bi kot dober gospodar tudi s takšno ceno nekaj zaslužil...Vse, kar napišem, bazira tudi na osebnih izkušnjah. Zločinski režim nam je kot družini nekaj vzel, ta sistem tega noče vrniti. Zato, da kriminalci gradijo lakirnice na rodovitni zemlji, avtoceste skozi pšenična polja ter vse mogoče ovinke po vodovarstvenih območjih pri gradnji železnice. Če bo zmanjkalo, bodo pa zlikovci spet šli v preboj in še kaj vzeli...
Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Enigma iz Gregorčičeve ulice: Šarec in Damir Črnčec - temna plat predsednika vlade, za prijatelje pa Muri.