objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 21. december 2018 ob 06:37

JP Damijan se vede kot otrok, ki je pred prazniki pričakoval veliko darilo, zdaj pa ni dobil niti novinarskega piškotka?!
Zlobno in zagrenjeno: nesojeni guverner Banke Slovenije začutil posebno potrebo, da tudi on javno brcne v Bernarda Brščiča ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Primer JP Damijana je v bistvu "še dosti hujši" od "primera Bernarda Brščiča" ... (foto: STA)

"Zanimivo naslajanje JP Damijana nad dejstvom, da ima Eles v etičnem kodeksu prepoved kritike oblasti. Bo zadovoljen, če to uvede tudi njegova fakulteta in mu zapre oportunistični gobec?" (spodaj):

Takole, domala jezno, ampak upravičeno jezno, se je na twitterju odzval tviteraš @Prstan.si (gre za twitter profil nekdanje liberalne stranke Prstan), potem ko je tudi JP Damijan, nesojeni novi guverner Banke Slovenije, začutil posebno potrebo, da na svojem blogu javno brcne v ekonomista in publicista Bernarda Brščiča, sicer visokega uslužbenca državnega podjetja Eles, ki mu zaradi javnega komentiranja političnih in ekonomskih dogajanj znotraj podjetja grozijo skrajno nenavadne sankcije (vir).

DAMIJAN ŠE DOSTI HUJŠI OD BRŠČIČA

No, pri Prstanu imajo prav vsaj dvakrat. Prvič, popolnoma enako, kot to počne Brščič, počne tudi Damijan, kajti ljubljanska Ekonomska fakulteta, kjer je Damijan zaposlen, je prav tako v 100-odsotni lasti države - enako kot Eles, in drugič, še huje, Damijan med svojimi zasebnimi javnimi nastopi neposredno uporablja insignije Ekonomske fakultete. Na primer: ko ga (izjemno pogosto) intervjujajo novinarji Pop TV (Damijan ima namreč do Pop TV - zaradi čisto osebnih povezav s Tjašo Slokar Kos, odgovorno urednico informativnega programa Pop TV - tako rekoč neomejeni dostop!), se Damijan praviloma postavi pred vhod v stavbo EF na Kardeljevi ploščadi 1, s tablo Ekonomske fakultete v ozadju, da bi s tem vsaj navidezno, če ne celo lažno dajal strokovno težo svojim besedam, češ, saj gre za stališča fakultete, kar pa je res evidentna zloraba!

Tako je primer JP Damijana v bistvu in dejansko "še dosti hujši od "primera Bernarda Brščiča"!

NA KONCU NI DOBIL NITI PIŠKOTKA ...

Toda naši viri z Ekonomske fakultete dodajajo, da je JP Damijan, potem ko je tudi njemu postalo jasno, da je izpadel iz igre za novega guvernerja Banke Slovenije, postal še vidno zloben in zagrenjen. Zdaj se "vede", citiramo vire, "kot otrok, ki je pred temi božičnimi in novoletnimi prazniki pričakoval veliko darilo (guvernersko funkcijo, ki bi mu, med drugim, tudi pomagala odplačevati njegove kredite - vir), potem pa ni dobil niti - novinarskega piškotka ..."

Spomnimo: minulo sredo je bil za novega guvernerja Banke Slovenije v državnem zboru izvoljen Boštjan Vasle (vir).

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jože p damijan ekonomska fakulteta banka slovenije bernard brščič Eles prstan Twitter pop tv Tjaša Slokar Kos

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

JP Damijan se vede kot otrok, ki je pred prazniki pričakoval veliko darilo, zdaj pa ni dobil niti novinarskega piškotka?!