objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 8. januar 2019 ob 06:59

Bogdan Biščak - to je mnenjski voditelj novega kova?! Prijavljen kot brezposeln, dodatno ga plačuje Petan. In rad se zlaže.
Dokumentirano razkrite skrivalnice nekdanjega politika LDS in Zares, ki v resnici spet cuza denar davkoplačevalcev ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Danes razkriti uradni podatki dokazujejo, da je Bogdan Biščak v resnici prijavljen na zavodu za zaposlovanje, kjer mu dodatno zavarovanje plačuje časopisna hiša Dnevnik. (foto: STA)

Bogdana Biščaka javno poznamo kot nekdanjega vodilnega politika LDS in Zares (bil je direktor stranke LDS in generalni sekretar stranke Zares), kot dolgoletnega tesnega sodelavca Gregorja Golobiča (veljal je za njegovega kurirja, zato ga v LDS in Zaresu, zlasti pa v poslanskih skupinah obeh strank v resnici nikoli niso preveč marali, saj so vedeli, da govori samo to, kar mu naroča Golobič, hkrati pa je hotel ukazovati), nekaj časa je bil tudi generalni sekretar državnega zbora in potem podjetnik, zdaj pa se predstavlja kot "politični analitik" in mnenjski voditelj Golobičevega notranjega kroga in skrajne tranzicijske levice. Čeprav se jasno vidi, da ima tako rekoč neomejen dostop do posameznih večinskih medijev, zlasti do elitnih oddaj državne RTV Slovenija, se po drugi strani skrivnostno ne ve, od česa Biščak pravzaprav živi in kako plačuje položnice. Za njegove politične analize mu namreč nihče - vsaj - direktno ne plačuje ali pač, vendar to ni razvidno iz javno dostopnih podatkov.

Do avgusta lani je bil Biščak sicer direktor družbe IN.Medica, podjetja za inovativne medicinske rešitve, d. o. o., ki je še vedno davčni dolžnik (to podjetje Fursu menda dolguje več kot 400 tisoč evrov) ...

Podjetje IN.Medica d.o.o. je še vedno davčni dolžnik. (vir: Bizi) Podjetje IN.Medica, d. o. o. je še vedno davčni dolžnik. (vir: Bizi)

... veliko večino prihodkov pa je doslej ustvarilo z državnimi finančnimi subvencijam, gre za več milijonov evrov, ki jih je pred leti podpisala - kakšno naključje! - Darja Radič, tedanja ministrica za gospodarstvo iz stranke Zares v Pahorjevi vladi. Biščakov odhod iz podjetja IN.Medica je časovno sovpadal z vedno več medijskimi vprašanji (Požareport, Finance - vir), kako je to sploh mogoče, da podjetje, ki je davčni dolžnik, še vedno posluje z državo, za nameček pa ga vodi še nekdanji politik iz Golobičevega notranjega kroga, in ta celo še nastopa na državni RTV ter drugim soli pamet, kako je treba delati?! Takrat so Biščak & Co. očitno ocenili, da je prišel čas za umik, namesto Biščaka pa je direktor podjetja IN.Medica postal javnosti neznani Ludvik Uhan. Potem se je Bogdan Biščak navidezno umaknil v svoj status samostojnega podjetnika, političnega analitika in mnenjskega voditelja.

Toda v resnici ni bilo tako. Biščak je (bil) namreč po danes znanih uradnih podatkih že od decembra 2017 prijavljen na Zavodu za zaposlovanje kot prejemnik nadomestila za brezposelnost, za 40 ur tedensko, dodatno zavarovanje pa mu očitno plačuje oziroma mu je plačevala (vsaj do 31. decembra lani) časopisna hiša Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., ki jo kot predsednik uprave vodi Bojan Petan (DZS), kar dokazuje tudi pričujoči uradni izpis (vir: register Sicis/Cros - spodaj):

<style>  .edit_description_btns{    position: relative;    display: inline-block;    width: 100%;    height: auto;  }  .edit_description_btns .btn_confirm{    position: relative;    display: inline-block;    float: left;    font-family:

Slednje je sicer lahko presenečenje samo za naivno javnost, za poznavalce pa ne, saj Biščak velja za enega od pomembnih virov novinarjev časopisa Dnevnik, tistih, ki pišejo o notranji politiki. Na primer: ko novinarka Meta Roglič v svojih člankih navaja "neimenovane vire", gre običajno prav za Bogdana Biščaka. Zato po svoje niti ni tako čudno, da Dnevnik potem Biščaka dodatno plačuje - verjetno na podlagi kakšne podjemne pogodbe, ali pa kot prispevke (dajatve) za posamezne avtorske honorarje.

Iz časopisne hiše Dnevnik so nam po objavi članka sicer neuradno pojasnjevali, da Bogdanu Biščaku ne plačujejo "dodatnega zavarovanja," ampak gre za akontacije dohodnine in druge prispevke ob avtorskih honorarjih, ki jih je Dnevnik leta 2018 plačal za objavljene Biščakove članke v časopisu Dnevnik.

LAŽNIVI KLJUKEC!

Je pa zanimivo, kako se nam je Biščak, ko smo ga konec prejšnjega decembra neposredno soočili z našimi informacijami o njegovem statusu brezposelnega, nonšalantno in cinično zlagal, da to ni res (vir: Biščakovo SMS-sporočilo).

No, danes objavljeni uradni podatki dokazujejo, da se Bogdan Biščak, ki je kot mnenjski voditelj tudi javna osebnost, zato je pisanje o njegovem delovnem statusu pomembno za javnost, (rad) laže. Zakaj se je Biščak poskušal reševati z lažjo - ob tem pa seveda ni vedel, da imamo uradne podatke, je tudi povsem jasno, čeprav o tem, kot pravi, z mediji kakor noče javno razpravljati, saj naj bi šlo za njegove zasebne zadeve. Bizarno je namreč, da je mnenjski voditelj, ki se tako pogosto pojavlja v javnosti, kjer komentira politiko in gospodarstvo, v resnici "brezposelna oseba", ki je prijavljena na zavodu za zaposlovanje, kjer kot nekdanji politik spet cuza davkoplačevalski denar??!!

Kaj takšnega praktično nikjer drugje na svetu zanesljivo ni mogoče. Pri nas, v Slovenijo, pa je to - torej - mnenjski voditelj novega kova ...

LAŽNO JAVNO PREDSTAVLJANJE?!

Bogdan Biščak je svoj status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje (nikoli tudi ni bil registriran kot politični analitik ali imel s. p. za politične analize, zato se pravzaprav lažno javno predstavlja kot politični analitik) zaprl decembra 2017 in se, kot že rečeno, preselil na zavod za zaposlovanje - na breme države in časopisa Dnevnik.

In zanimivo je tudi z njegovimi prijavljenimi bivališči. Status samostojnega podjetnika je imel prijavljen v Ljubljani, na Celovški 125, kjer je po naših zbranih informacijah kupil stanovanje že februarja 2011, ima pa vpisan še hipotekarni kredit v višini 60 tisoč evrov pri banki SKB Societe Generale Group, ki ga mora odplačati najkasneje do leta 2031. Ko je bil direktor podjetja IN.Medica, je bil prijavljen na Tržaški cesti v Postojni, kje je lastnica stanovanja gospa Marija Biščak ...

... ko je bil generalni sekretar Zaresa, pa je bil Bogdan Biščak prijavljen na Cankarjevi ulici (Postojna), kjer je večji del stavbe v lasti Gospodarske zbornice Slovenije.

To pa je celoten Biščakov poslovno-politični opus (manjka sicer LDS):

Vir: Gvin Vir: Gvin

In še enkrat, poudarjamo, iz javno dostopnih baz uradnih podatkov nikjer ni niti slučajno razvidno, da bi bil gospod Bogdan Biščak, prijavljen za zavodu za zaposlovanje, kadarkoli ali kjerkoli uradno registriran kot - politični analitik!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bogdan Biščak Gregor Golobič LDS Zares Darja Radič Borut Pahor Časopisna hiša Dnevnik Meta Roglič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bogdan Biščak - to je mnenjski voditelj novega kova?! Prijavljen kot brezposeln, dodatno ga plačuje Petan. In rad se zlaže.