objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 11. januar 2019 ob 07:21

Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
Če se zdaj nič ne zgodi, če Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade, ne odleti, Furs pa ne gre v akcijo, potem ni več nobenih standardov, veljajo dvojna merila, lovi se samo kurje tatove, izbranci pa so nedotakljivi ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Peter Vilfan in Karl Erjavec. Nekdanji poslanec in državni sekretar stranke DeSUS je z računovodskimi manevri olajšal tudi pokojninsko blagajno! (foto: STA)

Zdaj, ko je vodstvo RTV Slovenija na našo zahtevo včeraj pozno popoldne vendarle pokazalo zahtevane dokumente, je vse jasno. Imeli smo prav (vir): Peter Vilfan, nekdanji poslanec, od prvega januarja dalje pa državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je z računovodskimi manevri davčno blagajno, državni proračun ali preprosto davkoplačevalce oškodoval za več deset tisoč evrov! Ta denar pa je - gre za utemeljeni sum - končal v njegovem žepu!

Mimogrede, vodstvo RTV Slovenija bi slej ko prej tako ali tako moralo pokazati vse finančne dokumente, povezane s Petrom Vilfanom, saj gre za javni zavod in davkoplačevalski denar, in to bi naš portal kasneje dosegel tudi prek informacijske pooblaščenke.

Poglejmo podrobnosti:

- Peter Vilfan je najprej v državnem zboru dosegel posebno dovoljenje Komisije za kadrovske in administrativne zadeve, da so mu kot poslancu dovolili komentiranje košarkarskih tekem, kar mu je poleg poslanske plače omogočalo še dodatne zaslužke. Za katere pa zdaj konkretno vidimo, da so šli v nebo. Pa ne samo na RTVS, kjer je v letih 2007 in 2008 s komentiranjem košarke zaslužil dve dodatni celoletni poslanski plači (?!), sem je treba prišteti še njegove prihodke s komentiranjem košarke na zasebni televizijski hiši Pop TV in Kanal A, ki pa javno (še) niso znani ter razkriti.

- Potem je Vilfan podpisal pogodbo z RTV Slovenija, vendar se je z vodstvom državne televizije dogovoril, da gre za pogodbo med javnim zavodom RTV Slovenija in Vilfanovim zasebnim športnim društvom Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je politik edini zakoniti zastopnik, društvo pa je, pozor, registrirano samo za dejavnost športnih klubov. Na RTV Slovenija se sicer izgovarjajo, da je bil namen sklenitve pogodbe "interes za dolgoročno sodelovanje na področju televizijskega poročanja o košarkarskih dogodkih doma in v tujini", čeprav bi lahko vedeli ali celo morali vedeti, da Vilfanovo društvo ni registrirano za košarkarske prenose. Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, v letih 2011 in 2012, ko je bil že poslanec Pozitivne Slovenije, pa je Peter Vilfan sodeloval pri oddaji Male sive celice v sklopu nagrade košarkarski tabor. In kar so mu, politiku, tudi plačali, čeprav je šlo samo za otroško oddajo!

To so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva iz RTV Slovenija. (Vir: RTVS) Črno na belem: to so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva z RTV Slovenija. Koliko Vilfan kasira ali vsaj je kasiral mimo Fursa prek pogodb na Pop TV in Kanalu A, pa žal še ni znano. (vir: RTVS) 

- Politik Peter Vilfan je kasneje - kot komentator - prestopil na Pop TV in Kanal A, kjer je med drugim komentiral legendarno evropsko prvenstvo v košarki in kjer smo Slovenci z Goranom Dragićem in Luko Dončićem na čelu sredi Istanbula postali evropski prvaki. In danes lahko z veliko gotovostjo trdimo, da ima Vilfan podobno pogodbo tudi s Pro Plusom, zato se oškodovanje državne blagajne še nadaljuje ...

- Samo z omenjeno pogodbo prek RTV Slovenija je Peter Vilfan državni proračun oškodoval za več deset tisoč evrov! Če bi namreč plačilo za komentiranje košarke dobival prek avtorskega honorarja, kar bi bilo tudi pravilno in zakonito, bi mu od 73 tisoč evrov ostalo "zgolj" približno 31 tisoč evrov, vse ostalo pa bi romalo v državni proračun. Tako pa je celoten znesek, 73 tisoč evrov (številke navajamo "okrogle"), sedel na transakcijske račune Vilfanovega društva, kjer ga je Vilfan, predvidevamo, dvigoval v obliki potnih stroškov ali gotovine, torej - neobdavčeno!

- In spomnimo: Vilfanovo športno društvo je kasneje končalo v rdečih številkah, med davčnimi dolžniki in z blokiranimi transakcijskimi računi. Koliko denarja danes dolguje športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in komu, poleg Nove Ljubljanske banke, pa verjetno lahko dokončno ugotovi samo resna preiskava Fursa. (faksimile):

Vir: Gvin Vir: Gvin

KOT POLITIK STRANKE DESUS JE VILFAN ZA SVOJ ŽEP ...

OŠKODOVAL TUDI POKOJNINSKO BLAGAJNO!

- Peter Vilfan je tako med drugim, čeprav je politik stranke DeSUS, za svoj žep direktno oškodoval tudi pokojninsko blagajno in upokojence! Peter Vilfan pa medtem ves čas na polno prejema visoko plačo iz državnega proračuna!

ZDAJ SE TUDI VE, ZAKAJ MOLČITA POP TV IN KANAL A?!

- In zdaj je tudi jasno, zakaj uredniki in novinarji Pop TV in Kanala A molčijo ob aferi Vilfanovi davki. Ker je - očitno - tudi njihova televizija prek podjetja Pro Plus globoko vmešana v finančne in davčne mahinacije Petra Vilfana. Ali sta RTV Slovenija in Pro Plus z navedenimi pogodbami s Petrom Vilfanom v (davčnih) prekrških, lahko spet ugotovi samo preiskava Fursa.

ZDAJ SO NA POTEZI ŠAREC, FURS IN ERJAVEC

Zdaj so torej na potezi predvsem predsednik vlade Marjan Šarec, davčna uprava, torej Furs, pa tudi Vilfanov neposredni strankarski šef, predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec.

Namreč, če se zdaj, ko so zadeve povsem in kristalno jasne, ne zgodi prav nič, če Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade, ne odleti, Furs pa ne gre v resno akcijo, potem res ni več nobenih standardov, potem res veljajo dvojna merila, potem se res lovi samo kurje tatove in "male ljudi", izbranci pa so nedotakljivi. Po tej logiki Furs, ki zdaj celo prednostno preiskuje tako imenovane "povezane osebe" pri izogibanju plačevanja davkov, Vilfan pa je tipičen primer, ne bi smel nikogar več "nadlegovati" ...

NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA ...*

Pri tem je prav neverjetno, da si je Peter Vilfan ob takšnem bremenu sploh še upal kandidirati za poslanca in postati državni sekretar, ali pa izbranci pač menijo, da jim je res dovoljeno čisto vse?! V tistem znanem slogu: "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole ..."?!*

Predsednik vlade Marjan Šarec, na primer, ki je ob aferi Marko Bandelli pokazal nekakšno odločnost, na naša vprašanja, povezana s Petrom Vilfanom in afero Vilfanovi davki, še vedno molči. Včeraj smo mu postavili naslednja vprašanja:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Z molkom pa se brani tudi Peter Vilfan!

* Nihče nam nič ne more

* Nihče nam nič ne more, močnejši smo od usode, tisti, ki nas ne marajo, pa nas lahko samo sovražijo

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan desus karl erjavec marjan šarec rtv slovenija pop tv KANAL A Pro Plus furs nova ljubljanska banka državni zbor Pozitivna Slovenija goran dragić luka dončić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!