objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. januar 2019 ob 07:01

Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!
Predsednik vlade Marjan Šarec pa še vedno molči. Kaj pa večinski mediji? Po šestih dneh popolnega medijskega mrka prek Slovenske tiskovne agencije zdaj objavljajo samo Vilfanovo različico ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pritisk je bil očitno premočan. Toda Vilfan se ni oglasil osebno, ampak strahopetno z varne razdalje prek Slovenske tiskovne agencije in z daljšim pismom, ki ga je posredoval nekaterim medijem.

Po šestih dneh popolnega molka - od izbruha afere Vilfanovi davki (vir) - se je tokrat vendarle oglasil Peter Vilfan, državni sekretar za šport v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Pritisk je bil očitno premočan. Toda Vilfan se ni oglasil osebno, ampak strahopetno, z varne razdalje prek Slovenske tiskovne agencije in z daljšim pismom, ki ga je posredoval nekaterim medijem.

Vilfan v svojem odzivi (pismu) navaja (vir), da so naši očitki glede davčnih utaj neresnični, zavajajoči in manipulativni, toda pri tem ničesar zapisanega ne demantira. Vilfan ne zanika nobene objavljene številke in nobene pogodbe, celo potrjuje vse številke in vse pogodbe, ki smo jih dokumentirano navajali v naših člankih! Se pa brani, spreneveda in verjetno tudi laže, z odlašanjem odstopa ter čakanjem na "odločitve pristojnih organov" pa se nespodobno oklepa funkcije državnega sekretarja in na vse kriplje poskuša ostati politik v dobro plačani državni službi.

Zato Peter Vilfan, nekdanji košarkar, ki je z ramo ob rami z Zoranom Jankovićem zajadral tudi v državno politiko, žal postaja ena velika sramota za upokojene slovenske športnike!

Mimogrede, za osvežitev spomina: ljubljanski župan Janković in Peter Vilfan sta danes sprta in sploh ne govorita.

VILFANOVA PRIČA KONČAN OSUMLJEN PRANJA DENARJA!

Vilfan je svojemu pismu medijem priložil tudi strokovno mnenje finančnega svetovalca Darka Končana. In to tistega Darka Končana, ki ga država, konkretno celjsko sodišče, sumi pranja denarja skupaj z razvpitim Urošem Rotnikom (Teš6) in "borznikom" Bogdanom Pušnikom (vir). Toliko o kredibilnosti Vilfanovih prič.

Če Peter Vilfan namreč meni, da bo javnost nasedla zgodbi, da je ves denar, ki ga je med politično kariero dodatno služil kot televizijski komentator košarke, dobrodelno namenjal delovanju svojega športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je januarja lani za nameček odpustil edinega zaposlenega (vir), potem je ta politik očitno tudi prepričan, da s(m)o vsi slovenski državljani voli ...?!

Sicer pa so stvari zelo jasne, kot za revijo Reporter ugotavlja vodilni slovenski davčni svetovalec Ivan Simič, znan tudi kot nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave. "Če je Peter Vilfan pogodbo sklenil kot društvo, potem bi se moral na obeh televizijah predstavljati kot društvo in ne kot komentator Peter Vilfan. Vse potne stroške mu je morala plačati televizija in to prikazati v svoji dohodnini."

Toda Vilfan je to v svojem, ne sicer ravno najbolj brihtno spisanem odzivu že sam potrdil - da je pogodbe z javnim zavodom RTV Slovenija podpisal kot društvo (Vilfan je bil takrat še ljubljanski mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića), enako tudi z zasebnima televizijama Pop TV in Kanal A, ko pa je že bil poslanec. Da pa je dovoljenje za televizijsko komentiranje košarke pod krinko "zahtevnejšega strokovnega znanstvenega, pedagoškega ali publicističnega dela v obsegu petine polnega delovnega časa" v državnem zboru dobil kot posameznik Peter Vilfan, tudi ni nobenega dvoma. Poglejte in preberite oba magnetograma mandatno-volilne komisije iz februarja in marca leta 2012, kjer so nekateri poslanci Vilfana celo prepričevali, naj v svoji prošnji za odobritev komentiranja košarke vsaj zapiše, da bo poučeval komentatorje, saj bi tako morda lahko zadostil predpisom - da gre za pedagoško delo, na podlagi katerega mu lahko - kot poslancu - odobrijo komentiranje. No, po nekaj zapletih so Petru Vilfanu poslanci na koncu z glasovanjem vendarle omogočili komentiranje (spodaj):

Mandatno-volilna komisija. 2.2.2012 - zadeva Vilfan.pdf

Mandatno-volilna komisija. 15.3.2012 - zadeva Vilfan.pdf

Novinarji revije Reporter pa zdaj še dodatno razkrivajo (vir), da naj bi Peter Vilfan odhodke svojega društva označeval kot normirane ("normirano društvo"?!) in tako tudi na tej točki kršil zakonodajo.

KUPIL SI JE ŠE NEKAJ MESECEV NA FUNKCIJI ...

... DESUS PA ŽE TONE

Po oceni Ivana Simiča bi lahko uradna preiskava spornih Vilfanovih poslov, ki jo je napovedala davčna uprava (Furs), trajala do šest mesecev in točno toliko časa si je, kot zdaj kaže, Peter Vilfan še izboril na funkciji državnega sekretarja, češ, potem bo sprejel odgovornost. Vilfan je medtem seveda že postal politično truplo, stranka DeSUS pa je od izbruha te afere po anketi Mediane za časopis Delo (vir) padla na komaj 2 odstotka glasov - in je praktično zunaj parlamenta.

Kaj pa drugi - večinski - mediji? Po šestih dneh popolnega mrka v aferi Vilfanovi davki so včeraj začeli objavljati samo in zgolj Vilfanovo različico poslovanja njegovega društva. Skratka, objavljajo demantije politika na to, česar itak sploh niso objavljali?!

ŠAREC PA ŠE VEDNO MOLČI!

Predsednik vlade Marjan Šarec pa še vedno molči, čeprav Slovenska tiskovna agencija navaja, da je Šarec od Petra Vilfana "zahteval in tudi dobil pojasnila". Za kakšna pojasnila naj bi šlo, pa STA ne poroča, in večinski mediji tega niti slučajno nočejo spraševati ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec desus Mediana rtv slovenija pop tv KANAL A Revija Reporter Ivan Simič Darko Končan furs Uroš Rotnik Bogdan Pušnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po 6. dneh molka Vilfan strahopetno spisal izjavo. Nič ne zanika, se pa spreneveda. In postal sramota za upokojene športnike!