objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 18. januar 2019 ob 06:44

Po razkritju afere: Arsenovič in Štandeker ne zanikata, policija pa uradno: Informacije imamo, naznanila še ni. KPK še molči.
Seveda pa - pričakovano - molčijo tudi pri mariborskem časopisu Večer in Cerarjevi stranki SMC ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Saša Arsenovič in Matjaž Štandeker podkupovanja bančnikov DBS ne zanikata in tudi Cerarjeva stranka SMC se je zdaj zavila v molk. Še pred nekaj dnevi pa so v Mariboru imeli "SMC party".

Po našem izjemno odmevnem včerajšnjem razkritju, kako naj bi novi mariborski župan Saša Arsenovič in njegov sporni sodelavec Matjaž Štandeker, enkrat že ovaden zaradi poslovne goljufije, med preprodajo poslovne stavbe na Ulici Eve Lovše 19, ki je danes v lasti zavarovalnice Grawe, podkupila bančnike iz Deželne banke Slovenije (vir), so nam iz generalne policijske uprave sporočili, da informacije o tem poslovnem dogodku imajo, uradnega naznanila pa še ni. Sicer pa več informacij zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati.

PODPREDSEDNIK KPK PRED ČASOM:

ARSENOVIČ NI JAVNI FUNKCIONAR. NO, DANES PA JE!

Zanimivo bo videti, kaj bo zdaj storila Komisija za preprečevanje korupcije, saj naj bi vsaj po naših informacijah za vse to že nekaj časa vedel tudi podpredsednik KPK Igor Lamberger, ki se je pred nekaj tedni - spomnimo - prijavil na razpis za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. Lamberger naj bi takrat, ko je izvedel za "domnevno podkupovanje", dejal, da primer za njih ni zanimiv, saj Arsenovič in Štandeker nista (bila) javna funkcionarja. No, danes pa sta, odgovore na vprašanja, ki smo jih včeraj naslovili na KPK in tudi Igorja Lambegerja osebno, pa še čakamo.

Saša Arsenovič in Matjaž Štandeker podkupovanja bančnikov DBS ne zanikata, se pa očitno izogibata konkretnim odgovorom na naša vprašanja in komentar, ki smo jih na Arsenovičev kabinet posredovali že sedmimi dnevi. Namesto konkretnih odgovorov ali vsaj zanikanja smo po včerajšnji objavi članka iz Mestne občine Maribor prejeli odgovor, da naših vprašanj ne morejo komentirati, ker - pozor - ne gre za vprašanja, ki bi zadevala delo mestne občine?!

MOLK ALEŠA VIHERJA IZ DBS IN STRANKE SMC ...

V pomenljivi molk so se zavili tudi nekateri drugi ključni akterji afere, recimo Aleš Viher, direktor mariborske poslovalnice DBS, in pa vodstvo stranke SMC, stranke, katere županski kandidat je bil Arsenovič, čeprav so v Mariboru še pred nekaj dnevi, prišel je tudi Miro Cerar, imeli "SMC party". Seveda v Arsenovičevem lokalu Rožmarin.

... IN PRIČAKOVANI MRK ČASOPISA VEČER

Seveda pa - pričakovano - molčijo tudi pri časopisu Večer, kjer skušajo z raznimi "infografikami" o mostovih čez Dravo, ki naj bi jih načrtoval novi župan Saša Arsenovič, v slogu, kaj bi bilo, če bi bilo, ustvarjati vtis, da novo vodstvo mariborske občine več čas nekaj resno dela, v resnici pa je ravno obratno. Arsenovič je imenoval dva župana iz vrst svoje liste Arsenovič za Maribor, hkrati zamrznil pogajanja o novi mariborski koaliciji v mestnem svetu, medtem pa prireja piknike za občinske uslužbence (kar je Večer svojim bralkam in bralcem prav tako zamolčal) in še vedno, enako kot prej, vodi obratovanje svoje restavracije Rožmarin in hotela Maribor ...

Poslovna stavba na Ulici Eve Lovše 19 je danes v lasti zavarovalnice Grawe. Poslovna stavba na Ulici Eve Lovše 19 je danes v lasti zavarovalnice Grawe.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič Generalna policijska uprava komisija za preprečevanje korupcije Igor Lamberger Zavarovalnica Grawe Deželna banka Slovenije Matjaž Štandeker Aleš Viher SMC večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po razkritju afere: Arsenovič in Štandeker ne zanikata, policija pa uradno: Informacije imamo, naznanila še ni. KPK še molči.