objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 26. januar 2019 ob 07:25

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!
... Nekateri podpisujejo, večina pa se jih upira. Preberite podrobnosti:
Bojan Požar

Odpri galerijo

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, pa nam hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture.

Ministra za kulturo Dejana Prešička, ki se skupaj z delom ožjega vodstva Socialnih demokratov krčevito in resnično nedostojanstveno oklepa svoje ministrske funkcije, je zajela panika in zato stopnjuje zlorabe svojega položaja.

Po naših informacijah je Prešiček na ministrstvu za kulturo zadolžil novopečeno uradnico in svojo svetovalko Jadranko Plut, nekdanjo "težko alternativko" - bivšo predsednico društva Asociacija, mreže nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti, zdaj pa ta, kot pravijo naši viri z ministrstva za kulturo, veselo, ker je končno v državni službi, kliče naokoli vse javne zavode, agencije in tako imenovane nevladne organizacije, neposredno povezane s kulturo, da bi podpisali podporo ministru. Nekateri, ni jih ravno veliko, so to že naredili (ta seznam si lahko ogledate tukaj):

... večina pa se je podpisovanju uprla. Pri tem je treba vedeti, da so direktorji omenjenih zavodov, agencij in tudi nevladnih organizacij neposredno ali direktno odvisni od proračunskega denarja, večina direktorjev javnih zavodov s področja kulture pa je tudi osebno in karierno odvisna od ministra za kulturo. Resorni minister, v tem primeru Dejan Prešiček, namreč predlaga vladi imenovanje članov svetov javnih zavodov, ti pa imenujejo direktorje. Zato je Prešičkovo izsiljevanje podpisov podpore od neposredno odvisnih ljudi groba in eklatantna zloraba ministrskega položaja!

Spomnimo: zloraba položaja se po slovenski kazenski zakonodaji kaznuje z zaporom do pet oziroma celo do osem let zapora (vir).

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, lahko imenujemo tudi strategija iz restavracije Pen, nam pa hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček Socialni demokrati Jadranka Plut ministrstvo za kulturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!