objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 26. januar 2019 ob 07:25

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!
... Nekateri podpisujejo, večina pa se jih upira. Preberite podrobnosti:
Bojan Požar

Odpri galerijo

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, pa nam hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture.

Ministra za kulturo Dejana Prešička, ki se skupaj z delom ožjega vodstva Socialnih demokratov krčevito in resnično nedostojanstveno oklepa svoje ministrske funkcije, je zajela panika in zato stopnjuje zlorabe svojega položaja.

Po naših informacijah je Prešiček na ministrstvu za kulturo zadolžil novopečeno uradnico in svojo svetovalko Jadranko Plut, nekdanjo "težko alternativko" - bivšo predsednico društva Asociacija, mreže nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti, zdaj pa ta, kot pravijo naši viri z ministrstva za kulturo, veselo, ker je končno v državni službi, kliče naokoli vse javne zavode, agencije in tako imenovane nevladne organizacije, neposredno povezane s kulturo, da bi podpisali podporo ministru. Nekateri, ni jih ravno veliko, so to že naredili (ta seznam si lahko ogledate tukaj):

... večina pa se je podpisovanju uprla. Pri tem je treba vedeti, da so direktorji omenjenih zavodov, agencij in tudi nevladnih organizacij neposredno ali direktno odvisni od proračunskega denarja, večina direktorjev javnih zavodov s področja kulture pa je tudi osebno in karierno odvisna od ministra za kulturo. Resorni minister, v tem primeru Dejan Prešiček, namreč predlaga vladi imenovanje članov svetov javnih zavodov, ti pa imenujejo direktorje. Zato je Prešičkovo izsiljevanje podpisov podpore od neposredno odvisnih ljudi groba in eklatantna zloraba ministrskega položaja!

Spomnimo: zloraba položaja se po slovenski kazenski zakonodaji kaznuje z zaporom do pet oziroma celo do osem let zapora (vir).

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, lahko imenujemo tudi strategija iz restavracije Pen, nam pa hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček Socialni demokrati Jadranka Plut ministrstvo za kulturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!