objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 1. februar 2019 ob 07:12

Preiskava. Arsenovič in Štandeker pozabljata, da nista več navadna lokalna samostojna podjetnika, ampak politika!
Po naših najnovejših razkritjih sta se novi mariborski župan ter njegov sporni svetovalec in prijatelj zatekla po pomoč na servilni časopis Večer ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Skrb, kdo resnično je v Mariboru prišel na oblast, je zdaj povsem upravičena. Tudi zaradi servilnosti lokalnih medijev, zlasti časopisa Večer! (foto: Večer)

TA PRIMER

LAHKO VODI TUDI DO SKRAJŠANJA ŽUPANSKEGA MANDATA!

Po našem včerajšnjem razkritju policijske preiskave zaradi suma podkupovanja pri verižni prodaji poslovne stavbe na Ulici Eve Lovše 19, danes v lasti zavarovalnice Grawe (vir), sta se novi mariborski župan Saša Arsenovič ter njegov sporni svetovalec in prijatelj Matjaž Štandeker, dva glavna akterja spornega posla poleg, kot kaže, Aleša Viherja, direktorja mariborske podružnice Deželne banke Slovenije, odzvala dokaj pričakovano za nove politične obraze: zatekla sta se na - do Arsenoviča - neverjetno servilni lokalni časopis Večer (vir) in prek Večera novinarju, ki je zgodbo razkril, žaljivo in nesramno zagrozila s kazenskimi ali drugimi tožbami?!

Pri tem je treba povedati naslednje:

- Ta primer suma podkupovanja je lahko - če bodo pristojni organi, od policije do tožilstva in kasneje še sodišča, profesionalno in korektno opravili svoj posel - tudi usoden za komaj začeti županski mandat Saše Arsenoviča! Saj je zagrožena kazen za podkupovanje po naši zakonodaji tja do pet let zapora, Arsenovič pa bi že v primeru obsodbe na najmanj 6 mesecev zapora ostal brez županske funkcije. Sicer pa bi glede na vse to lahko Arsenovič počasi že razmišljal tudi o svojem odstopu. Zato tudi tako živčna, žaljiva in nesramna, a hkrati zelo predvidljiva reakcija! Pri tem je zanimivo, da se nekateri Mariborčani čudijo, zakaj je policija reagirala tako hitro ...?!

- Ta zgodba poleg še nekaterih drugih potez, zlasti pisanja naročilnic za prijatelje in znance, dokazuje, da novi župan Saša Arsenovič na mestno občino prinaša svoj model poslovanja. Le da tokrat to počne z denarjem davkoplačevalcev, zato je skrb, kdo je prišel na oblast v Mariboru, povsem upravičena. Začinjena pa je tudi zaradi politične servilnosti lokalnih medijev, zlasti časopisa Večer.

MATJAŽ ŠTANDEKER KOT NOVI MARKO KOVAČIČ?!

- Ta zgodba, povezana z njegovo preteklostjo, ko je enkrat že bil ovaden zaradi suma poslovne goljufije, pa tudi dokazuje, da Arsenovičev svetovalec in prijatelj Matjaž Štandeker zanesljivo ni oseba, primerna za resno funkcijo člana resnega županovega kabineta drugega največjega mesta v državi. Če Jelka Vrečko, šefinja županovega kabineta, res želi, da Štandeker zaradi svoje sporne poslovne preteklosti odide, ima še kako prav. Kot imajo prav tisti Mariborčani, ki že ugotavljajo, da je Štandeker, človek, ki vodi napol potopljene zasebne firme brez pravih prihodkov, Arsenovičev "Marko Kovačič". Tisti Marko Kovačič, ki je veljal za najspornejšega sodelavca prejšnjega župana Andreja Fištravca in na katerem so novinarji Večera v zadnjih dveh ali treh letih dobesedno doktorirali.

PAKT ARSENOVIČ-VEČER

- Novinarji in lastniki Večera so po razkritju te zgodbe še enkrat pokazali popolno servilnost do novega župana in znova dokazali, da Arsenovič ni bil samo županski kandidat nekaterih mariborskih in ljubljanskih krogov ter stranke SMC, ampak tudi kandidat Večera. Tako novinarji Večera tudi po lokalnih volitvah zvesto nadaljujejo enak način poročanja, po eni strani ustvarjajo vtis, da Arsenovič kot župan ves čas nekaj resno dela, in hkrati na primer nočejo poročati o tem, da Arsenovič še vedno neposredno vodi svojo restavracijo Rožmarin in svoj hotel Maribor - čeprav je zdaj župan in čeravno je pred volitvami tudi javno obljubil, da tega ne bo počel, pri razkrivanju zgodb drugih medijev, ki razgaljajo Arsenoviča in njegove prve sporne županske poteze, pa se novinarji Večera povsem odkrito postavljajo kot njegovi medijski odvetniki. Namesto da bi jim ob takšnih razkritjih začel vsaj malo delati novinarski instinkt in bi jih zanimalo, kakšne so te zgodbe, jih raziskovali naprej, ne, oni skupaj z Arsenovičem napadejo novinarje, ki te zgodbe razkrivajo?! To je tipično slovensko tranzicijsko novinarstvo, praviloma vedno na strani politike ali drugih vplivnežev.

Se pa ob tem postavlja vprašanje, do kdaj bo trajal ta pakt med Večerom in Arsenovičem? Verjetno do tistega trenutka, ko bo Arsenovič naredil nekaj, kar ne bo povšeči lastnikom Večera, tukaj mislimo predvsem na večinskega lastnika Uroša Hakla (manjšinski lastnik Večera, sicer formalno tudi direktor Večera Sašo Todorovič, ki naokoli razlaga, da nima nič s politiko, čeprav je celo kandidiral za poslanca, kot kandidat Virantove Državljanske liste, ni tako pomemben dejavnik in je bolj obrobna figura), ali pa Arsenovič nečesa ne bo naredil, pa lastniki Večera to pričakujejo - kot je bilo to v primeru prejšnjega župana Andreja Fištravca. No, današnja klima na Večeru je vsekakor tudi pod vplivom skorajšnje združitve Večera z ljubljanskim Dnevnikom, kar bo povzročilo, da bo na novem skupnem podjetju, imenovanem "DV mediji", ostala zaposlena največ tretjina sedanjih novinarjev Večera. Vsi ostali pa bodo zdajšnjo službo tako ali drugače izgubili. Vse to pa seveda vodi tudi v tovrstno servilnost novinarjev, ki - za lastnike in njihove poslovne ali politične interese - žal delajo vse, da bi službo obdržali ...

To, da novinarji Večera - v nezavedno obrambo svoje novinarske servilnosti - po Mariboru razlagajo, da je Arsenoviču treba dati priložnost, je samo še en znak, da je s tukajšnjim novinarstvom nekaj hudo narobe!

GROŽNJE IN TOŽBE?! NIČ NOVEGA ...

- Kar pa zadeva grožnje z vložitvijo tožb, katerih glavni cilj je utišanje določenih novinarjev, v tem primeru avtorja teh vrstic, in so povezane s klasičnimi očitki, da gre za "načrtno politično motivirano gonjo", lahko Arsenoviču in Štandekerju samo sporočimo, da smo tega že vajeni, nič novega, skoraj že dolgočasno, vsega tega smo se v preteklih letih namreč že stokrat naposlušali, od Janeza Janše do Milana Kučana in Mira Senice pa tudi od prejšnjih dveh mariborskih županov Franca Kanglerja in Andreja Fištravca. Eden od bivših tesnih Fištravčevih sodelavcev Marko Žula pa tudi njegov oče Marjan Žula sta nas pred leti potem celo res tožila ...

Vir: Požareport Vir: Požareport

... in seveda gladko izgubila. To je bilo leta 2014 in 2015, šlo je za članek z naslovom Kakšni tipi vodijo Maribor?!, novinarji Večera pa takrat o tem niso poročali zato, ker so takrat pač navijali za Fištravca. Podobno, kot danes navijajo za Arsenoviča.

Saša Arsenovič in Matjaž Štandeker, ki naj bi - po poročanju novinarjev Večera - za boj proti Bojanu Požarju najela mariborskega odvetnika Daniela Planinšca (spomnimo, gre za odvetnika, znanega iz afere Elan, odvetnika, ki ga je odvetniška zbornica vsaj enkrat že disciplinsko kaznovala, in odvetnika, ki je Roberta Časarja, nekdanjega predsednika uprave Luke Koper, branil tako fenomenalno dobro, da je Časar končal v zaporu, še prej pa malo pobegnil v tujino ...), vsekakor pozabljata, da danes nista več navadna lokalna samostojna podjetnika, s. p.-ja, ampak politika. In da ne gre več za njun zasebni denar, ampak za denar davkoplačevalcev!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič Matjaž Štandeker policija npu mestna občina maribor časopis Večer Daniel Planinšec Deželna banka Slovenije Grawe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-21 11:34:25


Kje vse že ni bila, kar se tiče državnih institucij in gospodarskih družb pod okriljem države, v zadnjem času nastavljena Drobne-Popovičeva? Gospa precej neurejenega videza in nonšalantne, nespoštljive drže in komunikacije, je vedno prva izbira predvsem za ruski kapital neznanega izvora. ..Podobno samopašnost kot pri omenjeni gospe, zasledim pri Šarcu in Bratuškovi, kot stranskima produktoma komunizma in posledično privilegirancema režima, ki enoumje zasleduje še vedno. O bedasti Alenki tokrat ne bi, Šarec pač službo predsednika vlade dojema kot vožnjo s prestižnimi avtomobili, paradiranje z varnostniki ; tu in tam, ob vsem blefu, strese kakšno šalo iz rokava. Odkar so mu iz ne preveč bogatega besednega zaklada, črtali izraze kot klobase, krofi, kuhinja, voznja z avtomobilom, večkrat ostane brez besed sredi stavka...Kdo od nas bi kot predsednik uprave Petrola, lahko pridelal primanjklaj? Zadeve tečejo pri monopolistu na podroćju energentov, same od sebe ; verjamem, da bi tudi Jankovičevi sinovi tam postali menedžerji leta. Berločnik, ko ga tako ocenim na hitro, že na pogled ne deluje kot možakar nekih inteligenčnih presežkov, nasprotno. Tako je tudi z vsemi temi Bergerji, Mesi, Slaparji ; plesali bodo tako in toliko časa, kot jim bo naročeno. Konkretno Lovše je bil že pri poslovanju z Dinersom , itak vpleten v kriminalne rabote. Najmanj , kar lahko zapišem je, da je nesposoben in to smo občutili vsi imetniki omenjene kreditne kartice...Kresalova meni in se sprašuje, kako normalen človek ne razume, po kakšnih kriterijih je bil v Ameriki izvoljen Trump? Njo razumem. Ni normalna.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Preiskava. Arsenovič in Štandeker pozabljata, da nista več navadna lokalna samostojna podjetnika, ampak politika!