objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. februar 2019 ob 06:32

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!
Lego kocke pomenljive izobrazbe vidnega politika Socialnih demokratov se počasi le zlagajo, čeprav se Nemec brani z molkom, spini, sprenevedanjem in verjetnim dogovorom, da ga večinski mediji, naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko.

ŠOLANJE POLITIKA NEMCA

VARUJEJO "OSEBNI PODATKI"

Po našem včerajšnjem zapisu (vir) se "lego kocke" pomenljive izobrazbe Matjaža Nemca, poslanca in vidnega politika Socialnih demokratov, ki se zdaj poteguje tudi za vstop v evropski parlament, počasi le zlagajo. Vse kaže, da je Nemcu - prek sicer v njegovi stranki SD osovraženega zasebnega šolstva - nekako uspelo priti do tako imenovanega "bolonjskega magisterija", čeprav očitno nima (niti prav končane) srednje šole. Torej pravi mali izobrazbeni čudež?!

Na CDI Univerzum oziroma ljubljanskem Centru za dopisno izobraževanje, kjer je sodeč po uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, leta 2007 maturiral Matjaž Nemec (včeraj se nam sicer napačno zapisalo, da je to zasebna šola, toda gre za javni zavod, ki ga je ustanovila vlada že 19. februarja 1992, drži pa, da so šolski programi tega javnega zavoda plačljivi), namreč pojasnjujejo, da je njihovo poslanstvo "izobraževanje odraslih":

- Tako med drugimi srednješolskimi programi izvajajo tudi gimnazijski program, ki se konča s splošno maturo.

- Odrasli, starejši od 21 let (spomnimo, Matjaž Nemec je bil, ko je, po lastnih navedbah, na CDI Univerzum opravil maturo, star 27 let), pa lahko opravljajo maturo, čeprav nimajo dokončanih vseh letnikov srednje šole. Maturo lahko opravljajo pod enakimi pogoji kot na vseh gimnazijah z eksternim preverjanjem znanja, pri čemer je izobraževanje seveda plačljivo.

Kar zadeva konkretni primer Matjaža Nemca, kako naj bi on opravil srednjo šolo in maturiral, pa Albert Štrancar, direktor CDI Univerzuma, ne more govoriti, ker gre za "varovanje osebnih podatkov". In prav na to, na zakon o varovanju osebnih podatkov, pri razkrivanju izobrazbe Matjaža Nemca, računa ta politik, čeprav imajo volivci in javnost verjetno vso pravico izvedeti, kakšno izobrazbo imajo (in tudi, kako so to izobrazbo pridobili) vsi tisti, politiki in drugi, ki bi radi upravljali oziroma vodili državo.

In naj ob tem ponovimo še enkrat: ni problem, če politik, v tem primeru Matjaž Nemec, nima končane srednje šole, je pa velik problem, če politik (stran)poti svoje izobrazbe skriva pred volivci ali javnostjo!

MOLK, SPRENEVEDANJE, SPINI

In kako se odziva Matjaž Nemec? Pred javnostjo se je - že videno pri slovenskih politikih - zavil v sprenevedavi molk, potihoma upa, kot pravimo, da medijska zgodba čim prej mine, hkrati prek spinov odvrača pozornost (včeraj je, denimo, znova okrepil "boj proti fašizmu" in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju ter po družabnih omrežjih serviral neke zapise o Evropski uniji):

Vir: Twitter Vir: Twitter

... in računa na to, kar je zelo verjetno tudi že dogovorjeno, da ga večinski mediji, izrazito naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali, ožja strankarska baza SD pa mu pogledala skozi prste, češ, saj je "naš" in saj se "bori proti fašizmu". Mimogrede, po navedbah naših virov je sicer zelo ambicioznemu Nemcu večino volilne baze "naših" v Novi Gorici že prevzel novi novogoriški župan Klemen Miklavič iz lokalne liste Goriska.si, dejansko pa gre za novogoriški lokalni derivat stranke Levica.

ODMEVA MED TUJIMI DIPLOMATI 

Toda zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti po naših informacijah precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, logično in razumljivo, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Boljši poznavalci razmer znotraj stranke SD pa še ocenjujejo, da je Nemec - zaradi najnovejših in zanj zagotovo nepričakovanih razkritij, povezanih z njegovo srednjo šolo - praktično že izgubil volilni spopad znotraj kandidatne liste SD za evropski parlament, zlasti proti Tanji Fajon in Milanu Brglezu, in posledično tudi možnosti, da bi po odhodu Dejana Židana prevzel vodenje stranke ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Socialni demokrati Antonio Tajani Tanja Fajon milan brglez Dejan Židan Klemen Miklavič levica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!