objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. februar 2019 ob 06:32

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!
Lego kocke pomenljive izobrazbe vidnega politika Socialnih demokratov se počasi le zlagajo, čeprav se Nemec brani z molkom, spini, sprenevedanjem in verjetnim dogovorom, da ga večinski mediji, naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko.

ŠOLANJE POLITIKA NEMCA

VARUJEJO "OSEBNI PODATKI"

Po našem včerajšnjem zapisu (vir) se "lego kocke" pomenljive izobrazbe Matjaža Nemca, poslanca in vidnega politika Socialnih demokratov, ki se zdaj poteguje tudi za vstop v evropski parlament, počasi le zlagajo. Vse kaže, da je Nemcu - prek sicer v njegovi stranki SD osovraženega zasebnega šolstva - nekako uspelo priti do tako imenovanega "bolonjskega magisterija", čeprav očitno nima (niti prav končane) srednje šole. Torej pravi mali izobrazbeni čudež?!

Na CDI Univerzum oziroma ljubljanskem Centru za dopisno izobraževanje, kjer je sodeč po uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, leta 2007 maturiral Matjaž Nemec (včeraj se nam sicer napačno zapisalo, da je to zasebna šola, toda gre za javni zavod, ki ga je ustanovila vlada že 19. februarja 1992, drži pa, da so šolski programi tega javnega zavoda plačljivi), namreč pojasnjujejo, da je njihovo poslanstvo "izobraževanje odraslih":

- Tako med drugimi srednješolskimi programi izvajajo tudi gimnazijski program, ki se konča s splošno maturo.

- Odrasli, starejši od 21 let (spomnimo, Matjaž Nemec je bil, ko je, po lastnih navedbah, na CDI Univerzum opravil maturo, star 27 let), pa lahko opravljajo maturo, čeprav nimajo dokončanih vseh letnikov srednje šole. Maturo lahko opravljajo pod enakimi pogoji kot na vseh gimnazijah z eksternim preverjanjem znanja, pri čemer je izobraževanje seveda plačljivo.

Kar zadeva konkretni primer Matjaža Nemca, kako naj bi on opravil srednjo šolo in maturiral, pa Albert Štrancar, direktor CDI Univerzuma, ne more govoriti, ker gre za "varovanje osebnih podatkov". In prav na to, na zakon o varovanju osebnih podatkov, pri razkrivanju izobrazbe Matjaža Nemca, računa ta politik, čeprav imajo volivci in javnost verjetno vso pravico izvedeti, kakšno izobrazbo imajo (in tudi, kako so to izobrazbo pridobili) vsi tisti, politiki in drugi, ki bi radi upravljali oziroma vodili državo.

In naj ob tem ponovimo še enkrat: ni problem, če politik, v tem primeru Matjaž Nemec, nima končane srednje šole, je pa velik problem, če politik (stran)poti svoje izobrazbe skriva pred volivci ali javnostjo!

MOLK, SPRENEVEDANJE, SPINI

In kako se odziva Matjaž Nemec? Pred javnostjo se je - že videno pri slovenskih politikih - zavil v sprenevedavi molk, potihoma upa, kot pravimo, da medijska zgodba čim prej mine, hkrati prek spinov odvrača pozornost (včeraj je, denimo, znova okrepil "boj proti fašizmu" in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju ter po družabnih omrežjih serviral neke zapise o Evropski uniji):

Vir: Twitter Vir: Twitter

... in računa na to, kar je zelo verjetno tudi že dogovorjeno, da ga večinski mediji, izrazito naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali, ožja strankarska baza SD pa mu pogledala skozi prste, češ, saj je "naš" in saj se "bori proti fašizmu". Mimogrede, po navedbah naših virov je sicer zelo ambicioznemu Nemcu večino volilne baze "naših" v Novi Gorici že prevzel novi novogoriški župan Klemen Miklavič iz lokalne liste Goriska.si, dejansko pa gre za novogoriški lokalni derivat stranke Levica.

ODMEVA MED TUJIMI DIPLOMATI 

Toda zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti po naših informacijah precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, logično in razumljivo, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Boljši poznavalci razmer znotraj stranke SD pa še ocenjujejo, da je Nemec - zaradi najnovejših in zanj zagotovo nepričakovanih razkritij, povezanih z njegovo srednjo šolo - praktično že izgubil volilni spopad znotraj kandidatne liste SD za evropski parlament, zlasti proti Tanji Fajon in Milanu Brglezu, in posledično tudi možnosti, da bi po odhodu Dejana Židana prevzel vodenje stranke ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Socialni demokrati Antonio Tajani Tanja Fajon milan brglez Dejan Židan Klemen Miklavič levica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-24 11:13:52


Ljudje, čudnih obrazov, ki vodijo to državo, kateri so klovna postavili na oblast, so z njim vred po izgledu, mentaliteti, stopnji kulturnega razvoja in načinu razmišljanja precej bližje balkanskim plemenom in orientalskim divjakom kot Slovencem. V tem kontekstu je vsaj zame isti kurac in enak nivo varnostnega tveganja, če se mi na vratih pojavijo Kučan, Jankovič, Šarec ali Iračan, Sirijec in Maročan. V obeh primerih se zavem, da nekaj hočejo od mene in ti mi bodo, tudi na silo, hoteli odvzeti to...Doživeli smo eksodus balkanskih plemen v našo deželo, zdaj se vrši tzv. islamizacija. Sistemsko...To je en vidik težav z južno mejo, ki ga oblastniki sploh ne zaznajo, drug pa se izraža s prioritetami mafijskega ustroja države. Golobiči, Šetinci, Zemljariči in Biščaki, pač ne živijo od varnosti države pač pa od konkretnih projektov marionetne vlade. Denarja za vojsko in ljudi ob meji preprosto zmanjka, preden se nasiti vse te jebivetre. Zato je predvsem zelo priročno in dobrodošlo, da se nekaj tega cvenka da pridobiti tudi v Bruslju, kamor niti klovn ne gre rad proti nagradi. Tako je vajen še iz veseljačenj po gasilskih feštah in privatih žurih. Ciganka, ki jo tja pošilja, res nima pojma o ničemer, vonj po denarju pa ji že zdaj vleče nasmeh do ušes. Vsekakor sta oba s predsednikom v Slovenijo prišla po migrantski poti. Nekaj izkušenj imata. Razumeta te, ki srečo poizkušajo zdaj. Razumem tudi jaz Šarca, da se je pred mano ogradil s trimetrsko ograjo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!