objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 26. februar 2019 ob 07:00

Nova elektronska sporočila: Nataša Pelko ne bi šla v zapor namesto Lebna. Slednji, čeprav še minister, pa je že truplo!
Po pismu skesanke je vprašanje, koliko časa lahko Marjan Šarec še zdrži zaradi Jureta Lebna in SMC ...?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je elektronsko sporočilo, ki ga je Nataša Pelko poslala pred objavo razpisa za maketo, gre pa za predlog imenovanja člana komisije za - maketo.

NE BI ŠLA V ZAPOR NAMESTO JURETA LEBNA!

Točno 13 dni po tem, ko je avtor teh vrstic - med tedanjo kriminalistično preiskavo 12. februarja - na svojem Twitter profilu kot prvi objavil eno od elektronskih sporočil, ki v aferi maketa bremenijo sedanjega ministra za okolje in prostor Jureta Lebna (SMC - vir), je Nataša Pelko, tedanja tiskovna predstavnica ministrstva za infrastrukturo, zdaj pa tiskovna predstavnica vladne družbe 2TDK, d. o. o. (2. tir), pokazala, da bo oziroma je že neke vrste "mafijska skesanka" in da ona ne bi šla v zapor zaradi oziroma namesto Jureta Lebna. No, Pelkova je to odločitev najverjetneje sprejela že prej, predvidoma po tem, ko jo je minister za okolje in prostor Jure Leben, zlasti v oddaji Tarča na TV Slovenija, javno večkrat nonšalantno obremenil, češ da je kot uradnica delala na svojo roko oziroma na lastno pest?!

NATAŠA PELKO VRAČA URADEC

Zdaj pa Nataša Pelko vrača udarec in med drugim sporoča naslednje (v svojem pismu, ki ga je pravkar posredovala vodstvu družbe 2TDK):

- da ni sodelovala z agencijo Futura

- da ni delala na lastno pest

- da je delala izključno po navodilih tedanjega vodstva ministrstva za infrastrukturo

Nataša Pelko si začasni status skesanke trenutno lahko privošči tudi zato, ker danes ni (več) službeno direktno odvisna od Lebna oziroma SMC, ampak (bolj) od Alenke Bratušek, nove ministrice za infrastrukturo, ki obvladuje družbo 2TDK, kjer je trenutno zaposlena Pelkova. In če Nataša Pelko zatrjuje, da je delala izključno po navodilih tedanjega vodstva, potem to pomeni, da je delala za Jureta Lebna, ki se je denimo 3. septembra 2018 na TV Slovenija javno pohvalil, da je zadnji dve leti za projekt drugi tir odgovoren on, ne pa, recimo temu, takratni minister in Lebnov bivši formalni šef Peter Gašperšič (spodaj):

Vir: TV Slovenija Vir: TV Slovenija

KOLIKO ČASA LAHKO ŠAREC ŠE ZDRŽI ZARADI LEBNA IN SMC

Vsekakor pa pismo Nataše Pelko še dodatno hudo bremeni Jureta Lebna, ki zaenkrat sicer ostaja minister, vendar je politično praktično že klinično mrtev, postal je politično truplo. Podobno kot Miro Cerar in stranka SMC. Zdaj je namreč samo še vprašanje časa, kdaj bo predsednik vlade Marjan Šarec prisiljen ugotoviti, da mu Leben in afera maketa začenjata preveč škoditi (po zadnji anketi agencije Mediana je padec podpore Šarčevi vladi po aferi z nekdanjim ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom ter državnim sekretarjem Petrom Vilfanom in njegovim izogibanjem plačevanju davkov že zaznan!) - predvsem umetno ustvarjenemu imidžu Marjana Šarca kot "odločnega šefa vlade", kot naj bi se pokazal v primeru padlih ministrov Marka Bandellija in Prešička, pri Vilfanu pa že ne več - in bo nujno moral povleči potezo Lebnove zamenjave. Tako ali drugače. Pri čemer je sicer treba vedeti, da Šarec kot predsednik vlade za obstoj svoje vladne koalicije potrebuje SMC, medtem ko številčno manjše Stranke Alenke Bratušek praktično ne potrebuje (kar je Bratuškovi, spomnimo, tudi dal vedeti med afero Bandelli), glavo ministra Dejana Prešička pa mu je tako ali tako na pladnju sama prinesla stranka SD. Zdaj, ko je oreh pri Lebnu zaradi števila poslancev SMC za Šarca precej težji, pa je Marjan Šarec že opazno zmrznil ...

Medtem se je Leben s Petrom Gašperšičem znašel tudi v kazenski ovadbi zaradi projekta 2. tir, ki jo je pred nekaj dnevi spisala tako imenovana skupina strokovnjakov s profesorjem in nekdanjim politikom Jožetom Duhovnikom na čelu. Duhovnik in kompanija so ovadbo predali policiji, Jureta Lebna in druge ovadene pa označili za "kriminalno združbo".

Nataša Pelko (na sliki levo) ko je bila še tiskovna predstavnica Pozitivne Slovenije, v slavni družbi Melite Župevc, danes uslužbenke agencije Pristop in zasebne partnerice Toneta Ropa, in Zorana Jankovića. Nataša Pelko (levo) ko je bila še tiskovna predstavnica Pozitivne Slovenije, v družbi Melite Župevc, danes uslužbenke agencije Pristop in zasebne partnerice Toneta Ropa in Zorana Jankovića.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jure leben ministrstvo za infrastrukturo peter gašperšič Nataša Pelko SMC 2tir Alenka Bratušek marjan šarec miro cerar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nova elektronska sporočila: Nataša Pelko ne bi šla v zapor namesto Lebna. Slednji, čeprav še minister, pa je že truplo!