objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 7. marec 2019 ob 06:50

Mi smo razkrili švicarski bančni račun in eno pogodbo, Arsenovič pa naj pokaže vse transakcije in potrdila o plačilu davkov!
Mariborski župan Saša Arsenovič poskuša naša razkritja, podprta z dokazi, demantirati - brez dokazov ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Saša Arsenovič je novi župan Maribora postal na listi Cerarjeve stranke SMC, ki se otepa korupcijskih afere, druge za drugo, Arsenoviča pa dohitevajo njegovi sporni posli iz preteklosti.

ARSENOVIČ POTRDIL ŠVICARSKI BANČNI RAČUN

SUM UTAJE DAVKOV TAKO OSTAJA

Po našem včerajšnjem dokumentiranem razkritju bančnega računa mariborskega župana Saše Arsenoviča v Švici, za katerega javnost doslej ni vedela, in razkritju pogodbe o prodaji podjetja S.Oliver SLO, d. o. o., ki sta ga brata Saša in Marko Arsenovič leta 2010 prodala nemški družbi Texlog GmbH, vključno z navedbo kupnine, je Saša Arsenovič potrdil naše navedbe o imetju bančnega računa v Švici, vendar pravi, da ga je medtem že zaprl, za omenjen posel, kjer je prav tako potrdil ključne datume, ki smo jih objavili, pa zatrjuje, da je bil prijavljen slovenski davčni upravi in da so bili vsi davki plačani, pri tem pa ni omenil (niti zanikal niti potrdil) višine kupnine - osem milijonov evrov za celoten posel oziroma 4 milijone evrov za Sašo Arsenoviča. Prav tako se mariborski župan Saša Arsenovič še ni - konkretno - izjasnil okoli tega, ali je svoj švicarski bančni račun od odprtju tudi prijavil slovenski davčni upravi. Tudi temu vprašanju se je namreč pri svojem demantiju raje - izognil.

Se je pa zato pri tem znova potrdila že znana ter uveljavljena medijska shema. Slovenska tiskovna agencija (vir) in drugi mediji niso povzeli našega članka, so pa objavili celoten odziv politika Saše Arsenoviča - na naš članek?!

ODZIV NA ČLANEK Z DOKAZI BREZ - DOKAZOV

Toda razmeroma hitri odziv Saše Arsenoviča pričakovano ostaja brez najmanjših uradnih ali pisnih dokazov o njegovih trditvah razen neformalnega elektronskega sporočila nekega bančnega uslužbenca, naslovljenega na Arsenoviča in očitno poslanega na njegovo izrecno zahtevo, ki neuradno potrjuje, da je Saša Arsenovič v dotični banki Schroder & Co Bank AG omenjeni račun že zaprl, odprt pa naj bi bil od 26. 11. 2010 do 21. 9. 2011 - kar naj bi dokazovalo, da Arsenovič, ko je med lansko volilno kampanjo za mariborskega župana dejal, da bančnega računa v tujini nima, ni lagal?!

Zato novi mariborski župan Saša Arsenovič po naših javnih razkritjih njegovih spornih poslov pred mariborsko in slovensko javnostjo še vedno dolguje resne dokaze, ki bi potrjevali njegova včerajšnja zanikanja, vključno z resnim sumom utaje davkov. In zato se tudi še vedno upravičeno skeptično sprašujemo:

- ali je Saša Arsenovič svoj račun, odprt pri švicarski banki Schroder & Co Bank AG v Zürichu, ob odprtju računa le-tega tudi prijavil slovenski davčni upravi?

- zakaj je novopečeni politik in javni funkcionar Arsenovič sploh odprl račun v Švici (če sodimo po njegovih datumih odprtja in zaprtja računa, bi bil ta račun lahko odprt samo za posel prodaje podjetja S.Oliverja SLO, d. o. o.?!), kar je namreč povezano tudi s precejšnjimi stroški, potem pa celoten posel prijavil v Sloveniji in tukaj tudi plačal vse davke?!

Kje je tu elementarna ali kmečka logika in kakšen smisel ima sredi Švice odpirati bančne račune za posle, ki gredo potem v Slovenijo?! Ali pa so se na tem švicarskem računu dogajale tudi druge finančne transakcije, za katere zdaj še ne vemo?! No, vsekakor pa je Saša Arsenovič ta bančni račun v Zürichu zaprl še pred letom 2017, ko je slovenska davčna uprava pridobila možnost vpogleda v račune slovenskih državljanov znotraj držav OECD, tudi za nazaj. Skratka, Arsenovič je ta švicarski bančni račun zaprl še - "pravočasno"?!

- zakaj je Saša Arsenovič pri včerajšnjem "demantiju" zamolčal višino kupnine (8 milijonov evrov), katere polovico so, sodeč po priloženi pogodbi, Nemci nakazali na njegov bančni račun v Zürichu (faksimile spodaj)?

Pa ja ne zgolj zato, ker se je po Mariboru doslej govorilo, da sta brata Arsenovič svoj posel z S.Oliverjem prodala Nemcem za 12 milijonov evrov, nekateri, recimo določeni mariborski novinarji, pa so pred lanskimi lokalnimi volitvami tračarili in bizarno filozofirali, da celo za 80?!

- In končno, zakaj Saša Arsenovič pri svojem včerajšnjem demantiju pred mariborsko in slovensko javnostjo ni predložil nobenih uradnih potrdil ali dokazov o dejanskem plačilu davkov iz naslova tega posla? Zakaj, denimo, novopečeni župan Arsenovič, če je politik in javni funkcionar, javnosti ne pokaže svojih davčnih napovedi oziroma odločb o plačilu davkov?! Vsaj v tem primeru, vsaj za to obdobje. In tako mirno in lepo dokaže, da je - pošten!

TUDI VILFAN IN GOLOBIČ STA TRDILA, DA NI NIČ NAROBE!

Povedano drugače: mi smo zelo dokumentirano razkrili njegov švicarski bančni račun in eno pogodbo, Saša Arsenovič pa naj dokumentirano pokaže vse finančne transakcije s tega računa in potrdila o plačilu davkov! In spomnimo: tudi Peter Vilfan (afera Športno društvo košarkarska šola Peter Vilfan) in Gregor Golobič (afera Ultra) sta najprej - brez dokazov - zatrjevala, da ni nič narobe. Furs in Komisija za preprečevanje korupcije pa v primeru Arsenovič še vedno molčita.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič furs komisija za preprečevanje korupcije SMC miro cerar Texlog GmbH Schroder Co Bank AG Peter Vilfan Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mi smo razkrili švicarski bančni račun in eno pogodbo, Arsenovič pa naj pokaže vse transakcije in potrdila o plačilu davkov!