objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. marec 2019 ob 06:50

Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
Skrivnostna vrnitev kompromitiranega Petra Vesenjaka, očitno spet na breme davkoplačevalcev ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tako so poročali mediji 9. marca 2015, naslednji dan pa je bil Peter Vesenjak prisiljen odstopiti. (vir: Delo).

ZAUPNIKI MINISTRA POČIVALŠKA

Bilo je 10. marca 2015. Predsednik vlade je bil Miro Cerar, minister za gospodarstvo pa Zdravko Počivalšek (SMC). Po enem tednu, odkar je bil imenovan, je odstopil državni sekretar za gospodarstvo Peter Vesenjak - mediji so namreč razkrili, da je njegovo podjetje Hosting, d. o. o., pristalo na slabi banki (DUTB) s 5,4 milijona evrov dolga, hčerinsko podjetje pa je šlo v stečaj, pri čemer so brez denarja ostali ne samo upniki, ampak tudi zaposleni delavci. Peter Vesenjak je prek Hostinga dodobra navrtal tudi bančno luknjo: na Novi Kreditni banki Maribor je tako ostal dolžan 4,8 milijona evrov, na Novi Ljubljanski banki pa pol milijona evrov.

Vse o tem je zelo dobro vedel tudi minister Počivalšek, vendar ga je kljub temu predlagal za državnega sekretarja, češ, gre za odličnega poznavalca turizma?! Toda medijski pritisk je bil takrat premočan in Vesenjak je bil prisiljen odstopiti.

VRNITEV?! KAKO, ZAKAJ IN KOLIKO TO STANE?!

No, zdaj, točno štiri leta kasneje, pa se kompromitirani Peter Vesenjak znova pojavlja ob ministru Počivalšku. Ne sicer kot javni funkcionar, menda ga videvajo na sestankih ministra ali ministrstva, kjer naj bi nonšalantno sedel ob Počivalšku, očitno v vlogi nekakšnega posebnega svetovalca oziroma zaupnika. Vesenjakova prisotnost povzroča tudi začudenje drugih sodelujočih na teh sestankih, glede na vsem znano sporno Vesenjakovo zgodovino.

Kako in zakaj je sporni Peter Vesenjak znova pristal pri ministru Počivalšku, koliko denarja spet stane davkoplačevalce in kako se ga plačuje, vsa ta vprašanja smo že včeraj naslovili na ministrstvo za gospodarstvo, vendar odgovore še čakamo. Objavili jih bomo, takoj ko jih dobimo.

TODA NA MINISTRSTVU ZANIKAJO ...

Dan kasneje - po objavi članka - pa so nam iz ministrstva za gospodarstvo, preko tiskovne predstavnice Karin Jurman Marn, sporočili, da "te informacije ne držijo. Minister gospoda Vesenjaka ni angažiral in z njim ni sedel na sestankih. Prav tako z njim ministrstvo nima podpisane nobene pogodbe o sodelovanju."

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek miro cerar SMC Peter Vesenjak DUTB

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!