objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. marec 2019 ob 06:50

Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
Skrivnostna vrnitev kompromitiranega Petra Vesenjaka, očitno spet na breme davkoplačevalcev ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tako so poročali mediji 9. marca 2015, naslednji dan pa je bil Peter Vesenjak prisiljen odstopiti. (vir: Delo).

ZAUPNIKI MINISTRA POČIVALŠKA

Bilo je 10. marca 2015. Predsednik vlade je bil Miro Cerar, minister za gospodarstvo pa Zdravko Počivalšek (SMC). Po enem tednu, odkar je bil imenovan, je odstopil državni sekretar za gospodarstvo Peter Vesenjak - mediji so namreč razkrili, da je njegovo podjetje Hosting, d. o. o., pristalo na slabi banki (DUTB) s 5,4 milijona evrov dolga, hčerinsko podjetje pa je šlo v stečaj, pri čemer so brez denarja ostali ne samo upniki, ampak tudi zaposleni delavci. Peter Vesenjak je prek Hostinga dodobra navrtal tudi bančno luknjo: na Novi Kreditni banki Maribor je tako ostal dolžan 4,8 milijona evrov, na Novi Ljubljanski banki pa pol milijona evrov.

Vse o tem je zelo dobro vedel tudi minister Počivalšek, vendar ga je kljub temu predlagal za državnega sekretarja, češ, gre za odličnega poznavalca turizma?! Toda medijski pritisk je bil takrat premočan in Vesenjak je bil prisiljen odstopiti.

VRNITEV?! KAKO, ZAKAJ IN KOLIKO TO STANE?!

No, zdaj, točno štiri leta kasneje, pa se kompromitirani Peter Vesenjak znova pojavlja ob ministru Počivalšku. Ne sicer kot javni funkcionar, menda ga videvajo na sestankih ministra ali ministrstva, kjer naj bi nonšalantno sedel ob Počivalšku, očitno v vlogi nekakšnega posebnega svetovalca oziroma zaupnika. Vesenjakova prisotnost povzroča tudi začudenje drugih sodelujočih na teh sestankih, glede na vsem znano sporno Vesenjakovo zgodovino.

Kako in zakaj je sporni Peter Vesenjak znova pristal pri ministru Počivalšku, koliko denarja spet stane davkoplačevalce in kako se ga plačuje, vsa ta vprašanja smo že včeraj naslovili na ministrstvo za gospodarstvo, vendar odgovore še čakamo. Objavili jih bomo, takoj ko jih dobimo.

TODA NA MINISTRSTVU ZANIKAJO ...

Dan kasneje - po objavi članka - pa so nam iz ministrstva za gospodarstvo, preko tiskovne predstavnice Karin Jurman Marn, sporočili, da "te informacije ne držijo. Minister gospoda Vesenjaka ni angažiral in z njim ni sedel na sestankih. Prav tako z njim ministrstvo nima podpisane nobene pogodbe o sodelovanju."

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek miro cerar SMC Peter Vesenjak DUTB

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!