objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. marec 2019 ob 06:46

Dva dni po razkritju švicarskih poslov Arsenovič že pod lupo Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa!
Novi mariborski župan pa se je zdaj zavil v molk ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Saša Arsenovič, ki smo ga na podlagi naših razkritij in njegovega prvega demantija tudi javno pozvali, naj - zaradi potrebne politične higiene in transparentnosti - razkrije vse finančne transakcije na svojem švicarskem bančnem računu in javno pokaže potrdila o plačilu davkov, pa se je zdaj zavil v molk ...

HUDE TEŽAVE ZA ARSENOVIČA

Dva dni po našem odmevnem razkritju bančnega računa v Zürichu in spornih švicarskih poslov se je novi mariborski župan Saša Arsenovič že znašel po drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa.

Med poizvedovanjem na protikorupcijski komisiji se je namreč izkazalo, da Saša Arsenovič sploh ni prijavil svojega premoženja na KPK kot to - od javnih funkcionarjev - zahteva zakon o integriteti in prepričevanju korupcije, zato so zoper Arsenoviča na protikorupcijski komisiji že sprožili preiskavo (spodaj):

Vir: Komisija za preprečevanje korupcije Vir: Komisija za preprečevanje korupcije

Preiskavo zoper mariborskega župana pa so, očitno na podlagi našega poročanja, včeraj dopoldne napovedali tudi na davčni upravi (Furs), citiramo:

"Spoštovani, v zvezi z vašim dopisom sporočamo, da na vprašanja, ki zadevajo konkretne davčne zavezance, ne moremo odgovoriti zaradi varovanja davčne tajnosti. V skladu z Zakonom o davčnem postopku kot davčna tajnost veljajo vsa dejstva, okoliščine, podatki, odločitve in drugo, kar zadeva posameznega zavezanca za davek.
Lahko pa dodamo, da ko smo obveščeni (s strani medijev, prijavo) o določenih okoliščinah, ki kažejo na možnost kršitve predpisov, te skladno s svojimi pristojnostmi preverimo ter ustrezno ukrepamo."

ZAVIL SE JE V MOLK

Saša Arsenovič, ki smo ga na podlagi naših razkritij in njegovega prvega demantija tudi javno pozvali, naj - zaradi potrebne politične higiene in transparentnosti - razkrije vse finančne transakcije na svojem švicarskem bančnem računu in javno pokaže potrdila o plačilu davkov (ali davčne napovedi), pa se je zdaj zavil v molk ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saša Arsenovič komisija za preprečevanje korupcije furs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dva dni po razkritju švicarskih poslov Arsenovič že pod lupo Komisije za preprečevanje korupcije in Fursa!