objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 11. marec 2019 ob 07:02

Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
1. del svežnja dokumentov: Letališče Edvarda Rusjana Maribor. Šlo je za to, da se počrpa proračunski denar, kjer je le mogoče, do zadnjega dne ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vse to se je dogajalo na podlagi zelene luči, ki jo je za črpanje denarja (za potrebe volilne kampanje SMC ali česarkoli drugega) dal - Miro Cerar, prvak SMC, takrat še predsednik vlade, danes pa minister za zunanje zadeve v vladi Marjana Šarca.

DENAR ZA SMC ALI KAM DRUGAM?!

Kot smo že napovedali, bomo v prihodnjih treh dneh, danes, jutri in sredo, ekskluzivno objavili tri svežnje uradnih vladnih dokumentov, ki nesporno dokazujejo, kako je nekdanja vodilna stranka SMC v zadnjih dnevih Cerarjeve vlade ali iz posameznih proračunskih projektov (po)črpala davkoplačevalski denar ministrstva za infrastrukturo. Gre sicer za dokumente, ki naj bi jih že imela tudi policija oziroma Nacionalni preiskovalni urad. In ko gre za omenjeno ministrstvo, naši poznavalski in insajderski viri suvereno zatrjujejo, da je te operacije osebno vodil Jure Leben, tedanji državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo (SMC), z dokazljivo vednostjo Mira Cerarja (spomnimo, Leben mu je, Cerarju namreč, med pogovori v ožjih krogih pravil "šef"), takratni minister Peter Gašperšič (SMC) pa je bil zgolj lutka ali figura za podpisovanje.

Poglejmo današnji, prvi primer:

- Gre za tako imenovano javno naročilo pod famoznim naslovom "iskanje možnih rešitev delovanja letališča Edvarda Rusjana Maribor".

- Pozor: ministrstvo za infrastrukturo to javno naročilo razpiše kmalu po lanskih junijskih parlamentarnih volitvah, ko SMC drastično izgubi volitve - 31. julija 2018 (faksimile):

- Na razpis se prijavi samo 1 (en) kandidat: v paketu Zavod Turjak in družba Roc, d. o. o., stari in novi znanec na področju črpanja proračunskega denarja, oba pa sta poslovno razcvetela - kakšno naključje - prav med mandatom Cerarjeve vlade:

Zavod Turjak - vir Erar: #transakcije

Roc, d. o. o. - vir Erar: #transakcije

- Odločitev o rezultatu razpisa s ponudbeno ceno skoraj 63 tisoč evrov (brez davka na dodano vrednost) vodja Službe za javna naročila Sonja Grašič in resorni minister Peter Gašperšič sprejmeta 3. septembra, vsi notranji podpisi na ministrstvu se zgodijo z neverjetno, nekajurno hitrostjo, že naslednji dan, 4. septembra (kar po navedbah naših virov pomeni, da so imeli že vse vnaprej pripravljeno), Gašperšič pa je to podpisal 7. septembra 2018, skratka - le nekaj dni prej, preden je zaradi imenovanja (nove) vlade Marjana Šarca in primopredaje poslov novi resorni ministrici Alenki Bratušek fizično zapustil ministrstvo!!!

Tako rekoč šolski primer "pranja denarja". Vidno, kot pravimo, iz aviona ...

IZGINE DO 60 ODSTOTKOV DENARJA ...

Ob vprašanju, zakaj se je ministrstvo za infrastrukturo pod vodstvom Petra Gašperšiča in Jureta Lebna za to javno naročilo s praktično nesmiselno temo ob koncu mandata neke vlade odločilo tik pred imenovanjem nove vlade in odhodom Cerarjeve vlade, ni treba ravno veliko ugibati. Šlo je namreč za to, da se počrpa ali pobere proračunski denar, kjer je le mogoče, do zadnjega dne. Poznavalci sicer ocenjujejo, da pri takšnih fiktivnih razpisih izgine celo do 60 odstotkov razdeljenega denarja, in zato je v tej luči mogoče tudi lažje razumeti, kako so sredi evropskega parlamenta prišli do ugotovitve, da v Sloveniji zaradi korupcije vsako leto izpuhti več kot astronomskih 3,2 milijarde evrov?!

... IN ZELENA LUČ MIRA CERARJA! 

In poudarimo še enkrat, kar pripovedujejo naši viri: vse to se je dogajalo na podlagi zelene luči, ki jo je za črpanje denarja (za potrebe volilne kampanje SMC ali česarkoli drugega) dal - Miro Cerar, prvak "najbolj etične stranke" SMC, takrat še predsednik vlade, danes pa minister za zunanje zadeve.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC jure leben peter gašperšič ministrstvo za infrastrukturo marjan šarec Alenka Bratušek policija Nacionalni preiskovalni urad

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-05-20 11:39:20


Ne, Aljuš Pertinač res ni novinar. Ker pravi novinar bi vedel, da sta "časnik" in "častnik" dve različni besedi s popolnoma drugačnim pomenom. In ne, ne gre za lapsus, ker je besedo častnik (namesto časnik) zapisal dvakrat. Pa zelo hinavsko in dvolično je drugim očitati, da so iz novinarstva presedlali v politiko, medtem ko je Pertinač sam naredil podobno, le da je on iz politike presedlal v novinarstvo. Pa ni bil le nek nepomemben politik (leve stranke), ampak celo član oz. sekretar (leve) vlade. In potem to Aljuševo jadikovanje, kako je novinarjem težko, kako naklade časopisov vztrajno padajo in kako medijem le še malokdo kaj verjame... Za to ste si pa krivi novinarji oz. "novinarji" čisto sami. Ker ste praktično vsi do zadnjega (tako "levi" kot "desni") samo podaljšana roka genocidne in zločinske Partije oz. Udbomafije, ki je pa spet podaljšana roka kultur-marksističnih globalistov. V resnici sploh niste nobeni novinarji, ampak poklicni lažnivci, manipulatorji in plačani agitatorji za potrebe globalistične Soros-Rothschild kabale. Niste pa izdali, onečastili in prodali le svoj poklic, svoje ime, integriteto in načela, ampak ste tudi veleizdajalci svoje civilizacije, kulture, naroda in rase, ki jih globalistom voljno pomagate uničevati. Ker pač dobro plačajo, vas pa zanimata le denar in lastna rit, medtem ko vam za Slovence, Slovenijo in Evropo dol visi. Gnusite se mi. Vi niste le sramota novinarskemu poklicu. Ste sramota človeškemu rodu.
Aton EU

2019-05-20 10:42:46


Dobro napisano!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.