objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 12. marec 2019 ob 07:01

Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
2. sveženj dokumentov: dogovorjeni javni razpis za agencijo ProPiar. Toda Leben je bil zgolj vojak Cerarjeve stranke SMC, glavna blagajnika pa Aleksandar Kešeljević in Erik Kopač, delno pa tudi Zdravko Počivalšek ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kljub objavam pričujočih dokumentov pa je treba vedeti še najmanj dvoje: padli minister Jure Leben je (bil) zgolj vojak Mira Cerarja in SMC, glavni "blagajniki" stranke SMC pa so bili Aleksandar Kešeljević, Erik Kopač in delno tudi Zdravko Počivalšek.

VSI BLAGAJNIKI ZA SMC!

Spomnimo: 23. februarja smo objavili, da je Jure Leben, zdaj že odstopljeni minister za okolje in prostor, tudi osebno določil agencijo Futura za vodenje vladne referendumske kampanje za 2. tir, konkurenčni agenciji ProPiar, ki se je prav tako prijavila na takratni javni razpis ministrstva za infrastrukturo in oddala finančno ugodnejšo ponudbo od Future, pa je v pogovorih dejal, naj se ne pritožijo zoper izbor Future, ter jim v zameno za molk kar direktno obljubil, da bodo tudi oni kasneje dobili nekaj (posla, denarja?) pri drugem tiru.

In res, Leben, tedanji državni sekretar in veliki boss projekta 2. tir, je "držal besedo", danes objavljamo še pisne dokaze. Tako so na ministrstvu za infrastrukturo že 29. decembra 2017 objavili javno naročilo (javni razpis) za, pozor, "Zasnovo in izvedbo komunikacijske kampanje za promocijo in uporabo alternativnih goriv v Republiki Sloveniji", šlo pa je za dogovorjeni razpis, s katerim sta Jure Leben in Cerarjeva SMC poplačala "svoj dolg" do agencije ProPiar, seveda spet na račun davkoplačevalcev.

Poglejmo podrobnosti:

- Na dogovorjeni razpis se poleg agencije ProPiar prijavijo še agencije OMD, d. o. o., Nicha, d. o. o., in Pristop, d. o. o. Najcenejši ponudnik je agencija OMD (92.900 evrov), najdražji pa sta agenciji ProPiar (121.750 evrov) in Pristop (128.300 evrov), toda dogovorjeni posel, kot je bilo zmenjeno, 1. marca 2018 dobi ProPiar. To na ministrstvu za infrastrukturo brez večjih težav in rutinirano uredijo tako, da agenciji ProPiar prisodijo bizarno daleč največ točk za tako imenovano "kreativno zasnovo", kar je na primer 100 odstotkov več, kot so točkovali agencijo Pristop (faksimile):

Potem pogodba in vse ostalo steče kot po maslu. Resorni minister Peter Gašperšič in direktorica agencije ProPiar Nina Tomažin Bolcar pogodbo podpišeta 14. oziroma 23. marca 2018. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, na transakcijski račun agencije dobi dobrih 148 tisoč evrov, kar znaša dobro četrtino prihodka te agencije v letu 2017, skrbnik pogodbe pa je širši slovenski javnosti že dobro znani visoki uradnik ministrstva - Bojan Žlender (faksimile):

 

Mimogrede. Na dan (27. februar), ko je predsednik vlade Marjan Šarec sprejemal odstop ministra Lebna, je Nina Tomažin Bolcar očitno vračala usluge - Lebnu. Tisto dopoldne je namreč po družabnih omrežjih dramatično agitirala, naj Šarec ne sprejme odstopa ministra Jureta Lebna ... Podjetnica je že vedela, zakaj.

Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za letošnjega pusta, je na socialnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za pusta, je na družabnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna.

TODA LEBEN JE BIL ZGOLJ VOJAK

... GLAVNA STA BILA KEŠELJEVIĆ IN KOPAČ ...

Kljub objavam pričujočih dokumentov pa je treba vedeti še najmanj dvoje: padli minister za okolje in prostor Jure Leben je (bil) zgolj vojak Mira Cerarja in SMC, glavni "blagajniki" stranke SMC pa so bili Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference SMC, Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, potem pa državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, in delno tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Toda predvsem Kešeljević in Kopač.

... ZATO VPRAŠANJE: JE KOPAČ ŠE PRIMEREN ZA BRUSELJ?!

Medtem ko se je Aleksandar Kešeljević precej umaknil (po lanskih junijskih parlamentarnih volitvah, ko je SMC katastrofalno izgubila, je za dlje časa odpotoval v Združene države Amerike, zdaj pa ga celo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je - bil - ves čas redno zaposlen, videvajo bolj redko), se je Erik Kopač, ki se poteguje za veleposlaniško mesto na sedežu pakta Nato v Bruslju, kjer bo zamenjal Jelka Kacina, te dni dobesedno potuhnil. Vendar najnovejša dokumentirana razkritja spornega financiranja SMC, kjer je - po vsem sodeč - prihajalo celo do kaznivih dejanj, odpirajo tudi vprašanje primernosti Kopačeve kandidature za diplomacijo.

Erik Kopač naj bi se kot kandidat za novega veleposlanika še ta teden predstavil pred pristojnim parlamentarnim odborom za zunanjo politiko.

Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto dni po aferi maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ... Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto po aferi Maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je po volitvah prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar jure leben SMC Erika Kopač aleksandar kešeljević zdravko počivalšek peter gašperšič Nina Tomažin Bolcar Agencija Futura Agencija ProPiar Jelko Kacin NATO

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri