objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 12. marec 2019 ob 07:01

Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
2. sveženj dokumentov: dogovorjeni javni razpis za agencijo ProPiar. Toda Leben je bil zgolj vojak Cerarjeve stranke SMC, glavna blagajnika pa Aleksandar Kešeljević in Erik Kopač, delno pa tudi Zdravko Počivalšek ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kljub objavam pričujočih dokumentov pa je treba vedeti še najmanj dvoje: padli minister Jure Leben je (bil) zgolj vojak Mira Cerarja in SMC, glavni "blagajniki" stranke SMC pa so bili Aleksandar Kešeljević, Erik Kopač in delno tudi Zdravko Počivalšek.

VSI BLAGAJNIKI ZA SMC!

Spomnimo: 23. februarja smo objavili, da je Jure Leben, zdaj že odstopljeni minister za okolje in prostor, tudi osebno določil agencijo Futura za vodenje vladne referendumske kampanje za 2. tir, konkurenčni agenciji ProPiar, ki se je prav tako prijavila na takratni javni razpis ministrstva za infrastrukturo in oddala finančno ugodnejšo ponudbo od Future, pa je v pogovorih dejal, naj se ne pritožijo zoper izbor Future, ter jim v zameno za molk kar direktno obljubil, da bodo tudi oni kasneje dobili nekaj (posla, denarja?) pri drugem tiru.

In res, Leben, tedanji državni sekretar in veliki boss projekta 2. tir, je "držal besedo", danes objavljamo še pisne dokaze. Tako so na ministrstvu za infrastrukturo že 29. decembra 2017 objavili javno naročilo (javni razpis) za, pozor, "Zasnovo in izvedbo komunikacijske kampanje za promocijo in uporabo alternativnih goriv v Republiki Sloveniji", šlo pa je za dogovorjeni razpis, s katerim sta Jure Leben in Cerarjeva SMC poplačala "svoj dolg" do agencije ProPiar, seveda spet na račun davkoplačevalcev.

Poglejmo podrobnosti:

- Na dogovorjeni razpis se poleg agencije ProPiar prijavijo še agencije OMD, d. o. o., Nicha, d. o. o., in Pristop, d. o. o. Najcenejši ponudnik je agencija OMD (92.900 evrov), najdražji pa sta agenciji ProPiar (121.750 evrov) in Pristop (128.300 evrov), toda dogovorjeni posel, kot je bilo zmenjeno, 1. marca 2018 dobi ProPiar. To na ministrstvu za infrastrukturo brez večjih težav in rutinirano uredijo tako, da agenciji ProPiar prisodijo bizarno daleč največ točk za tako imenovano "kreativno zasnovo", kar je na primer 100 odstotkov več, kot so točkovali agencijo Pristop (faksimile):

Potem pogodba in vse ostalo steče kot po maslu. Resorni minister Peter Gašperšič in direktorica agencije ProPiar Nina Tomažin Bolcar pogodbo podpišeta 14. oziroma 23. marca 2018. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, na transakcijski račun agencije dobi dobrih 148 tisoč evrov, kar znaša dobro četrtino prihodka te agencije v letu 2017, skrbnik pogodbe pa je širši slovenski javnosti že dobro znani visoki uradnik ministrstva - Bojan Žlender (faksimile):

 

Mimogrede. Na dan (27. februar), ko je predsednik vlade Marjan Šarec sprejemal odstop ministra Lebna, je Nina Tomažin Bolcar očitno vračala usluge - Lebnu. Tisto dopoldne je namreč po družabnih omrežjih dramatično agitirala, naj Šarec ne sprejme odstopa ministra Jureta Lebna ... Podjetnica je že vedela, zakaj.

Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za letošnjega pusta, je na socialnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za pusta, je na družabnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna.

TODA LEBEN JE BIL ZGOLJ VOJAK

... GLAVNA STA BILA KEŠELJEVIĆ IN KOPAČ ...

Kljub objavam pričujočih dokumentov pa je treba vedeti še najmanj dvoje: padli minister za okolje in prostor Jure Leben je (bil) zgolj vojak Mira Cerarja in SMC, glavni "blagajniki" stranke SMC pa so bili Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference SMC, Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, potem pa državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, in delno tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Toda predvsem Kešeljević in Kopač.

... ZATO VPRAŠANJE: JE KOPAČ ŠE PRIMEREN ZA BRUSELJ?!

Medtem ko se je Aleksandar Kešeljević precej umaknil (po lanskih junijskih parlamentarnih volitvah, ko je SMC katastrofalno izgubila, je za dlje časa odpotoval v Združene države Amerike, zdaj pa ga celo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je - bil - ves čas redno zaposlen, videvajo bolj redko), se je Erik Kopač, ki se poteguje za veleposlaniško mesto na sedežu pakta Nato v Bruslju, kjer bo zamenjal Jelka Kacina, te dni dobesedno potuhnil. Vendar najnovejša dokumentirana razkritja spornega financiranja SMC, kjer je - po vsem sodeč - prihajalo celo do kaznivih dejanj, odpirajo tudi vprašanje primernosti Kopačeve kandidature za diplomacijo.

Erik Kopač naj bi se kot kandidat za novega veleposlanika še ta teden predstavil pred pristojnim parlamentarnim odborom za zunanjo politiko.

Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto dni po aferi maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ... Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto po aferi Maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je po volitvah prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar jure leben SMC Erika Kopač aleksandar kešeljević zdravko počivalšek peter gašperšič Nina Tomažin Bolcar Agencija Futura Agencija ProPiar Jelko Kacin NATO

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri