objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. marec 2019 ob 06:59

19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!
#Pocarji
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ob Šarčevi zavrnitvi nastopa pred evropskim parlamentom smo priča tudi prvim kritikam lika in dela Marjana Šarca v posameznih večinskih medijih. Ali to pomeni, da premier izgublja medijsko podporo?!

NI DVOMA, USTRAŠIL SE JE!

Vse to, kar se dogaja predsedniku vlade Marjanu Šarcu po padcu ministra za okolje Jureta Lebna, prelomne točke prvih šestih mesecev Šarčeve vlade, ni nikakršno naključje ali nekaj novega. Počasi namreč poka balon medijsko nabildane Šarčeve figure v severnokorejskem slogu (kar pritrjujejo celo zadnje ankete javnega mnenja), odstop ministra za zdravje Sama Fakina, ozadje sprejemanja proračunskega rebalansa ter včerajšnje odkritje, da je Šarec - v nasprotju s predsednikom Francije Emmanuelom Macronom, nemško kanclerko Angelo Merkel in drugimi evropskimi političnimi voditelji - bizarno zavrnil nastop pred poslanci evropskega parlamenta, in to pod resnično šalabajzerskimi argumenti, pa dokazuje živčnost, strah, nekompetentnost in škodljivo zaplankanost Marjana Šarca, v slogu #pocarji.

Ob tem se je - pri že omenjenem rebalansu - koordinator Levice Luka Mesec dejansko in vsem na očeh vzpostavil kot nadmandatar Šarčeve vlade, politični mir pred današnjim drugim glasovanjem o rebalansu proračuna v državnem zboru oziroma pomiritev strasti med Levico in Socialnimi demokrati pa je "odločnemu" predsedniku vlade Marjanu Šarcu itak zrihtal Milan Kučan. In tukaj so podrobnosti:

ŽIVČNOST

- Če smo doslej na javne odzive Marjana Šarca morali praviloma čakati vsaj nekaj dni, se je tokrat odzval že v pičlih nekaj urah - na twitterju. Kot rečeno - živčnost po plazu kritik zaradi zavrnitve ponujenega nastopa pred poslanci evropskega parlamenta, in to tako v medijih, še bolj pa na družabnih omrežjih, med slovenskimi evropskimi poslanci vseh političnih opcij (edina, ki se še ni javno oglasila, je evropska komisarka Violeta Bulc, najverjetneje zato, ker potihoma še vedno upa na kakšen dogovor z Marjanom Šarcem za nadaljevanje svojega komisarstva, potem ko je dala košarico sicer tudi družinskemu prijatelju Miru Cerarju in zavrnila kandidaturo za evropsko poslansko na listi SMC!).

STRAH IN NEKOMPETENTNOST

- Razlogi, ki jih je ob tem, zakaj ne gre v Strasbourg, navedel Šarec, so resnično neverjetno šalabajzerski in ne vzdržijo prav nobene resne politične presoje:

Vir: Twitter Vir: twitter

- Šarec se je nastopa pred evropskimi poslanci preprosto ustrašil, tu ni nobenega dvoma. Če bi namreč govor še nekako speljal in ga napisanega prebral, se očitno preveč boji morebitnih vprašanj poslancev, delno verjetno zaradi slabšega znanja angleščine, čeprav bi lahko odgovarjal tudi v slovenščini, najbolj pa zaradi svoje nekompetentnosti. Evropski parlament ni Škrabčeva domačija, kjer je vse vnaprej dogovorjeno, pripravljeno, priliznjeno in sluzavo, pred evropskimi poslanci pač ni mogoče odgovarjati v slogu Serpentinška, kar bo, pa bo ali baba je žaba, žaba pa človk ni ... In to niso kabinetne spletke na Gregorčičevi ulici, to je evropski parlament, odprta scena, kjer (mu) razni prišepetovalci, kot so Damir Črnčec in drugi "Muriji", ne morejo ravno veliko pomagati ...

Vir: Twitter Vir: twitter

In prav to dejstvo, da bi Šarec v evropskem parlamentu lahko čisto mirno govoril slovensko, nihče mu tega ne bi zameril, dokazuje, da se je naš "odločni predsednik vlade" ustrašil nastopa kot takšnega, javnega nastopa, kjer ne gre več za Škrabčevo domačijo, kjer ni vse vnaprej dogovorjeno, pripravljeno, priliznjeno in sluzavo, ravno nasprotno. Tudi "van fanculo" mu lahko nekdo zavpije in na koncu ga lahko celo izžvižgajo! Pa še to: ker bi bili zraven tuji mediji, tega slovenski mediji ne bi mogli zamolčati - ups, kako nerodno?!

Marjan Šarec se je torej evidentno že vnaprej ustrašil vsem dobro znane usode Alenke Bratušek, ki se je, spomnimo, med svojo kandidaturo za evropsko komisarko dokončno blamirala in propadla prav pred zvedavimi poslanci evropskega parlamenta.

Ugibanja nekaterih provladnih novinarjev, da naj bi Šarec morebiti tako želel pokazati na svoj evroskepticizem, pa so zgodbe o lisici in kislem grozdju ter poskus reševanja vojaka Šarca. Tisti, ki Marjana Šarca bolje poznamo, zelo dobro vemo, da Šarec, ki je zadnjih osem let kot župan kolerično vpil po občinskih kolegijih in kamniških gradbiščih, pač ne razmišlja o političnih konceptih.

ZAPLANKANST (PROVINCIONALNOST)

- Da Šarec takšne priložnosti, kot je odprti nastop na politično fantastično raznolikem podiju evropskega parlamenta, ne izkoristi za direktno promocijo Slovenije, za predstavitev slovenske vizije prihodnosti skupne Evrope, sodi tudi v ropotarnico njegove provincialne zaplankanosti, ki pa žal resnično škodi slovenskim nacionalnim interesom. Ne nazadnje tudi zato, ker se implementacija razvpitega arbitražnega sporazuma s Hrvaško ne premakne nikamor, niti za ped, ker se Slovenija z velikanskimi težavami in zelo počasi otepa svojega škodljivega slovesa najbolj proruske države znotraj Evropske unije, in tudi zato, ker Slovenija nima pravih zunanjepolitičnih zaveznikov.

Zavrnitev svojega nastopa pred evropskim parlamentom pa - žal spet - dokazuje tudi bodočo Šarčevo doktrino slovenskega predsedovanja Evropski uniji leta 2021. Očitno bo šlo zgolj za tehnično predsedovanje, povezano z velikimi proračunskimi izdatki, vendar brez resne vsebine.

Pač po Šarčevo ... če bo takrat seveda sploh še predsednik vlade ...?!

ŠAREC IZGUBLJA MEDIJSKO PODPORO?!

Ne nazadnje. Ob Šarčevi zavrnitvi nastopa pred evropskim parlamentom smo priča tudi prvim kritikam lika in dela Marjana Šarca v posameznih večinskih medijih. Namreč: po tem, kako so mediji doslej obravnavali Šarca, je povedano misel znotraj poročil državnega Radia Slovenije, da gre pri imenovanju Marjana Šarca za začasnega ministra za zdravje za, citiramo, "nekoliko presenetljivo potezo", že mogoče uvrstiti celo med medijske kritike ... Hm, ali to pomeni, da Marjan Šarec izgublja medijsko podporo ...?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec evropski parlament Milan Kučan luka mesec levica Socialni demokrati violeta bulc miro cerar SMC emmanuel macron Angela Merkel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!