objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 21. marec 2019 ob 06:55

Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!
Medtem pa so v propadajoči SMC, kjer bosta na koncu, kot kaže, ostala le še Miro Cerar in Stojan Pelko, oživele debate in medsebojna obtoževanja, zakaj se po lanskih volitvah ni šlo raje v koalicijo in vlado z Janezom Janšo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah naj bi sicer obstajal dogovor med Juretom Lebnom in predsednikom vlade Marjanom Šarcem, da naj bi Leben enkrat v prihodnjih mesecih, ko se zadeve malo poležejo, postal državni sekretar v Šarčevem kabinetu, zadolžen za okolje.

SAMO ŠE CERAR IN PELKO?!

Napoved avtorja teh vrstic, izrečena v odmevnem sobotnem intervjuju za spletni portal Domovina.je, da bo Jure Leben, odstopljeni minister za okolje in prostor, kmalu zapustil SMC ...

Vir: Domovina.je Vir: Domovina.je

... se je že uresničila. Leben je, potrjeno, pravkar izstopil iz Cerarjeve stranke, še prej pa se je zaposlil na svojem starem delovnem mestu, ki naj bi ga čakalo, ko je bil politik: to je v družbi BLS Sinergije, d. o. o., ta firma pa je v lasti  Istrabenza, Hotelov Bernardin, Save in Save Turizma. Tam bo Leben spet pomočnik direktorja, BSL Sinergije pa vodi Rajko Rešek, predsednik uprave Hotelov Bernardin.

Po nekaterih informacijah naj bi sicer obstajal tudi tajni dogovor med Juretom Lebnom in predsednikom vlade Marjanom Šarcem, da naj bi Leben enkrat v prihodnjih mesecih, ko se zadeve z maketo malo poležejo, postal državni sekretar v Šarčevem kabinetu, zadolžen za okolje.

MEDIJI: USTAVITE NAPADE NA SMC!

Po navedbah različnih virov iz posameznih večinskih medijev pa naj bi do medijev prišlo navodilo, ki naj bi ga dal Gregor Golobič v dogovoru z Milanom Kučanom, naj se preneha "sesuvati" Cerarjevo stranko SMC. Dokaz, da takšno navodilo res obstaja, naj bi bilo dejstvo, da je afera z žičnato ograjo na meji, kot vidimo, dobesedno čez noč čisto zares izginila iz medijev. Najnovejši medijski embargo na tako imenovano sesuvanje SMC pa naj bi bil povezan z nekaterimi spoznanji, da je medijsko nabildani Šarec pri rezanju SMC in Stranke Alenke Bratušek - kot salame šel predaleč, hkrati pa začel z nekaterimi poskusi "osvobajanja" izpod vplivov Gregorja Golobiča in Milana Kučana. Ko je na primer zavrnil skupno kandidatno listo med Listo Marjana Šarca, SMC in SAB za nastop na evropskih volitvah in predstavil svojo listo, ki pa je, bodimo realni, videti kot skromna lista kandidatov za občinske svetnike iz "kakšne Zgornje Kungote" in čeprav Golobič na tej Šarčevi listi ima svojega dolgoletnega človeka Klemna Grošlja, trenutno državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo.

Milan Kučan zdaj sicer ogromno dela tudi na bildanju evropskega poslanca Igorja Šoltesa, no, več o tem pa v prihodnjih dneh.

STOJAN PELKO IN JURE LEBEN

Medtem pa so znotraj propadajoče SMC, kjer bosta na koncu, kot kaže, ostala samo še Miro Cerar in Stojan Pelko, oživele debate in medsebojna obtoževanja, zakaj se po lanskih parlamentarnih volitvah ni šlo raje v koalicijo in vlado z Janezom Janšo. Bilo je namreč tik pred tem: na ožjem vrhu SMC so za koalicijo z Janšo navijali Zdravko Počivalšek, Aleksandar Kešeljević in Mič Sojer, proti pa so bili Milan Brglez, Lilijana Kozlovič in Andrej Klemenc. Tudi Miro Cerar je bil že za, po dogovoru med Bratuškovo in Matejem Toninom oziroma Novo Slovenijo, ki naj bi ta predlog že naslednji dan predstavili v javnosti. Tako bi izločili Šarca, Levico, Socialne demokrate, DeSUS in Slovensko nacionalno stranko. Toda tisto popoldne, dan prej, preden bi Matej Tonin vse to povedal medijem, se je Cerar srečal s Stojanom Pelkom, ki je zdaj postal vodja njegovega kabineta na ministrstvu za zunanje zadeve. Cerar in Pelko sta se dobila v Etnografskem muzeju na Metelkovi ulici oziroma kavarni SEM, ob štirih popoldne. Tam je Pelko začel groziti, da bodo Cerarja, če bo šel z Janšo, medijsko uničili, da ne bo dobil nobene službe več, niti predavati več ne bo mogel nikjer v Sloveniji. In po dveh urah pogovora je preparirano prestrašeni Cerar poklical Bratuškovo in Tonina ter dogovor, da gredo v koalicijo z Janšo, ne pa Šarcem, odpovedal. Jure Leben je takrat igral na obeh straneh, na koncu pa naj bi imel zelo pomembno vlogo pri sestavi Šarčeve koalicije, kjer naj bi se Šarec in Leben tudi zbližala. Stojan Pelko pa danes še vedno prepričuje Mira Cerarja, da bi bil on, Cerar, čez tri leta - leta 2022 odličen kandidat za predsednika države ...?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jure leben marjan šarec miro cerar Alenka Bratušek Janez Janša Gregor Golobič Milan Kučan Lista Marjana Šarca SMC Igor Šoltes Stojan Pelko Kavarna SEM matej tonin nova slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!