objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. april 2019 ob 07:41

Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
Že med mojim nedavnim intervjujem za spletni portal Domovina.je sem dejal, da je Marjan Šarec, ko bo šlo za ohranitev oblasti, sposoben zelo nevarnih potez. In ravno to, točno to se zdaj dogaja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ker so objavljene prisluhe na Pop TV skoraj zagotovo dobili od Sove, to ni bilo mogoče brez soglasja ali celo aktivne vloge kabineta predsednika vlade.

"Vsa ta histerija okrog Hrvatov me spominja na film Wag the Dog z Dustinom Hoffmanom in Robertom De Nirom, v katerem si PR-rovec predsednika Združenih držav Amerike, da odvrne pozornost od spolnega škandala, izmisli vojno v Albaniji." Tako je sinoči tvitnil Rok Čakš, odgovorni urednik spletnega portala Domovina.je, in dodal: "Zanimivo, ampak najbolj trezno tokrat Levica." Ter dodal svoj večerni članek (vir).

Rok Čakš ima prav. Podobno, kot ima prav kolega in voditelj oddaje Aljuš Pertinač. Dogaja se nam ne samo nevarna histerija in prava farsa, znašli smo se sredi največje institucionalne in politične krize po osamosvojitvi Slovenije. Včeraj zvečer sem po vrnitvi z Dunaja gledal oddajo 24ur na Pop TV in o(b)stal šokiran. Nabotoksirana voditelja oddaje (vsaj ona) sta v klasičnem severnokorejskem slogu in napoh histerično - tako rekoč iz nič - pozivala na sveto vojno proti zunanjemu sovražniku Hrvaški, kandidati za evropske poslance, ki imajo drugače polna usta solidarne, mirne in pravične Evrope, agresivno ščuvajo proti sosednjim državam, vodilni politiki se ob podpori že popolnoma zmedenega slovenskega novinarstva vedejo čredno, bedasto in neodgovorno, predsednik vlade Marjan Šarec pa je na sobotnem slabo obiskanem zboru članov Liste Marjana Šarca v Trbovljah z infantilnim govorom dokončno dokazal, da imamo namesto predsednika vlade res Ivana Serpentinška in da zdaj ne gre več za Šarca, ampak za - Serpentinška, ki po šestih mesecih vladanja doma nima kaj pokazati, sodeč po javnomnenjskih anketah pa šarcizmi ne primejo več, izpraznjeni Šarec je pristal na robu živčnega zloma in za politično preživetje nujno potrebuje zunanjega sovražnika, smo se pa zato našli na pragu vojne z Italijo, Madžarsko in Hrvaško, Avstrija pa nam zapira meje. O slednjem se je avtor teh vrstic lahko prepričal tudi sam, ko se je prejšnjo soboto opoldne, v realnem času "kongresa LMŠ", prek Šentilja peljal čez mejo in čakal v koloni, saj se je avstrijska policija namenila pregledovati dokumente in avtomobile ...

Poglejmo dejstva, informacije in govorice:

- Najnovejše dogajanje s Hrvaško ali obuditev arbitražne afere po štirih letih je nadaljevanje izpuhtelega - predvsem - ideološkega spopada z Italijani (Antonio Tajani, Matteo Salvini) in Madžari (Viktor Orban). Pri prvem so prednjačili vidni politiki Socialnih demokratov, in to ravno tisti, ki se med seboj na "svojih" kandidatnih listah najbolj spopadajo za preferenčne glasove na prihajajočih volitvah v evropski parlament (Tanja Fajon, Matjaž Nemec in Milan Brglez), ter tisti kandidati tranzicijske levice za evropski parlament, ki jim izvolitev tokrat zelo slabo kaže (Igor Šoltes).

MLADINA MED MADŽARI IN LUKSEMBURGOM

- Madžarska diplomatska nota, predana slovenskemu ministrstvu za zunanje zadeve, naj "disciplinirajo" revijo Mladina, ni noben pritisk na medije. Namreč, da bi šlo za pritisk, mora medij to občutiti. Mladina pa za madžarsko noto sploh ni vedela, kaj šele da bi jo občutila, dokler to ni javno izpovedalo in note tudi hkrati zavrnilo slovensko zunanje ministrstvo pod vodstvom Mira Cerarja (SMC), politika, ki je - po mnenju znanega zdravnika Erika Breclja - nič več in nič manj kot moralna razvalina!

- V času, ko naj bi madžarska vlada pritiskala na Mladino, se revija Mladina, prek svojih lastnikov, finančne družbe KB1909 iz italijanske Gorice, in prek mednarodnega finančnega sklada York Capital, ki prevzema milijonske terjatve do KB1909, seli v davčno oazo Luksemburg.

TV LMŠ

- Kot pritisk na medije bi sicer lahko priznali telefonski klic na Pop TV, naj ne obujajo spet arbitražne afere, vendar tudi v tem primeru gre za precej običajne pritiske na medijske hiše. Ki jih je avtor teh vrstic v smislu tega, da nekateri vseskozi kličejo, kadar gre za delikatne teme, naj se nekaj ne objavi, ali pa nasprotno, naj se objavi, deležen iz dneva v dan. To pač sodi v običajno novinarsko delo, ki ni značilno samo za tranzicijsko Slovenijo, in s temi pritiski je treba medijem živeti.

- Pop TV še vedno ni objavil nobenih dokazov o prisluškovanju njihovim novinarjem, ampak samo govorijo, da si jim prisluškovali. So pa na Pop TV objavili prisluhe politično in medijsko znanemu in vplivnemu Hrvatu, frančiskanskemu patru Ivanu Tolju, ter neimenovanemu "direktorju" multinacionalke, ki naj bi po Toljevi prošnji domnevno poklical na Pop TV in poskušal preprečiti objavo enega od prispevkov, povezanih z najnovejšim obujanjem arbitražne afere.

- Javna objava telefonskih prisluhov Hrvatu Ivanu Tolju in neimenovanemu direktorju multinacionalke pa je natančno to, kar Pop TV in nekateri naši vodilni politiki očitajo Hrvatom: da so hrvaški obveščevalci (SOA) prisluškovali slovenskemu haaškemu arbitru Jerneju Sekolcu in slovenski agentki Simoni Drenik (MZZ) ter prisluhe prek srbskega časopisa Kurir in hrvaškega časopisa Večernji list spravili v javnost.

- Verjetno ni treba posebej modrovati o tem, kako je Pop TV prišel do telefonskih prisluhov Hrvatu Ivanu Tolju in tistemu direktorju multinacionalke. Zagotovo niso prisluškovali novinarji Pop TV, ampak so prisluhe (skoraj zagotovo, posredno, tako ali drugače, saj ljudje iz posla dobro vedo, kako se to dela) dobili od Slovenske obveščevalno-varnostne službe (Sova). To je vendar logično. Se pa še ne ve, komu je Sova v tem primeru prisluškovala - Ivanu Tolju ali direktorju multinacionalke, šlo naj bi sicer za avstrijskega državljana, ali kar obema?!

- Ker so objavljene prisluhe na Pop TV torej skoraj zagotovo dobili od Sove, to ni bilo mogoče brez soglasja ali celo aktivne vloge kabineta predsednika vlade. Ne nazadnje, spomnimo, Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu Marjana Šarca, hkrati zadolžen za implementacijo arbitražne odločitve, ki pa je Hrvati, kot vemo, ne priznavajo, je v nedavnem intervjuju za provladni spletni portal Siol.net naravnost dejal, da se zdaj pri uveljavljanju arbitraže največ dela "na terenu". No, in to bi lahko bilo to, ta teren. Sova, Pop TV in to ...

- Vse to pa lepo dokazuje informacije in govorice, da gre za veliko sprego med Marjanom Šarcem, njegovim kabinetom in televizijo Pop TV. Postavitev srednje znane novinarke 24ur Irene Joveve, ki med "navadnimi volivci" ni ravno znana oseba niti političarka, za nosilko kandidatne liste LMŠ za evropske volitve, je bil prvi kronski dokaz te sprege. Sledila je ekskluzivna objava Pop TV o izgonu treh muslimanskih skrajnežev iz Slovenije, zdaj pa ta najnovejša hrvaška afera.

- Tudi za nazaj bi težko našli en sam novinarski prispevek Pop TV, v katerem bi poročanje njihovih novinarjev lahko resno škodovalo Šarcu ali njegovi stranki, po drugi strani pa so Ireno Jovevo celo pridržali na banjaluški policiji, ko je delala reportažo o spornem kreditu za stranko SDS iz Republike Srbske.

- Sicer pa to, da so Hrvati prisluškovali Sekolcu in Drenikovi, sploh ni prvi javno razkril Pop TV, ampak bosanski novinar Avdo Avdić, in to že pred nekaj tedni. Bi pa naj Avdić prijateljeval z nekaterimi novinarji Pop TV.

- In zakaj Pop TV ne objavi še ključnega imena in priimka direktorja multinacionalke, ki naj bi klical na Pop TV?! Očitno zato, ker gre - kot kaže - za multinacionalko, ki ima tudi v Sloveniji številna podjetja in velike poslovne interese, podjetja, ki celo oglašujejo na Pop TV, ta direktor pa tudi osebno pozna večino vodilnih slovenskih politikov.

- Mimogrede, famozni "mehanik Davor" ali Davor Franjić, ki naj bi vodil prisluškovanje hrvaške tajne službe, uradno pa je vodja kabineta direktorja SOA, velja za vodilnega tajnega operativca med hrvaškimi obveščevalci.

ZAKAJ DRŽAVA NE PREGANJA SEKOLCA IN DRENIKOVE ...

... IN ZAKAJ NI ODSTOPIL ERJAVEC?!

Avtor teh vrstic se je pogovarjal s številnim vodilnimi agenti slovenske Sove, ki so mu povedali, da so razmeroma hitro locirali tiste hrvaške obveščevalce, ki so prisluškovali Sekolcu in Drenikovi, in da čakajo, če slučajno zaidejo v Slovenijo, da jih slovenska policija aretira. Za njimi je bila tako rekoč razpisana interna Sovina tiralica, zato je današnje sprenevedanje vodilnih slovenskih politikov res popolnoma odveč. Agenti Sove so mi tudi pripovedovali, da so varnostno podučili in opremili Sekolca in Drenikovo, vendar jih na Erjavčevem ministrstvu za zunanje zadeve niso jemali resno?! 

Slovensko pravosodje in policija bi zato moralo že takrat resno preiskati in kazensko preganjati tako Sekolca kot Drenikovo, ker namerno ali nenamerno nista upoštevala varnostnih standardov, Karl Erjavec, tedanji minister za zunanje zadeve, pa bi moral - že zdavnaj - odstopiti zaradi objektivne odgovornosti!

- Sprego med Marjanom Šarcem in Pop TV, kjer se med novinarji in politiki že naglas govori o koaliciji in skupni kandidatni listi LMŠ in Pop TV za evropski parlament, Pop TV pa nekateri zdaj pravijo TV LMŠ, dokazuje tudi včerajšnji sklic Sveta za nacionalno varnost. Šarec ga ni sklical, ko je več mesecev stavkala Sova, Šarec ga ni sklical, ko je - pred kratkim - hrvaška mornarica prodrla v slovensko morje, Šarec ga ni sklical minuli petek, ko je postalo uradno, da slovenska vojska ne more braniti Slovenije v času vojne (uradno je dobila nezadostno oceno!), ne, Šarec je Svet za nacionalno varnost sklical zdaj, ko je neki neimenovani direktor multinacionalke enkrat telefoniral na Pop TV?! Kar pomeni, da Marjan Šarec en sam telefonski klic na Pop TV razume kot grožnjo slovenski nacionalni varnosti, in to hujšo grožnjo od stavke Sove, vdora hrvaške mornarice v Piranski zaliv in uradno ugotovljene nesposobnosti slovenske vojske, da - v primeru vojne - brani državo?! To je res noro!

- Famozna sprega med Šarcem in Pop TV pa zelo ustreza obema akterjema. Šarec, vidno živčen zaradi padca javnomnenjske podpore, nima česa pokazati, zato potrebuje aktivno medijsko podporo največje medijske hiše v državi kot puščavnik vodo, Pop TV pa nujno potrebuje politiko in vlado, da lahko ohranja položaj vodilne medijske hiše v državi. Politiko in vlado namreč potrebuje zato, da nima težav pri poslovanju, to je problemov z AVK (Agencijo za varstvo konkurence), in lahko nemoteno izsiljujejo prodajo obveznih programskih paketov s Pop TV in Kanalom A v glavnih vlogah - pri vodilnih telekomunikacijskih operaterjih v državi.

- Pop TV in Kanal A sta že vse od začetka sicer v lasti ameriške korporacije CME, ki ima sedež v davčni oazi Curaçao (kamor se selijo tudi dobički iz poslovanja Pop TV in Kanala A), slovenska politika pa ti dve televiziji obvladuje kadrovsko in tako, kot smo zapisali v prejšnji alineji.

- Ni pa uredništvo informativnega programa Pop TV ravno čisto monolitno. Tam znotraj gre za dve frakciji, eno, sicer daleč močnejšo, vodi direktorica informativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos, njena glavna konkurentka, če temu lahko tako tečemo, pa je Suzana Lovec, urednica oddaje oziroma rubrike Fokus, ki naj bi bila prepričana, da bi bila lahko prva dama informativnega programa Pop TV. Medtem ko je Tjaša Slokar Kos prek svojega moža Draga Kosa neposredno povezana tudi s poslovnim delom tranzicijske levice, je Suzana Lovec, ki živi z (nekdanjim) novinarjem Mladine Stašem Zgonikom, bolj povezana z radikalnim "mladinaškim" delom slovenske tranzicijske levice.

ZMEDENI POLITIKI ZA NACIONALNO VARNOST

- Kaj pa ostali politiki vladajoče koalicije poleg Šarca?! Miro Cerar se je na obujeno arbitražno afero prilepil tako, da je na zagovor poklical hrvaškega veleposlanika Borisa Grigića v Sloveniji, na današnji pogovor v Ljubljano pa slovensko veleposlanico v Zagrebu Smiljano Knez. Dejan Židan (SD) je včeraj predčasno prekinil neki svoj "državniški obisk" na Dunaju in se vrnil v Ljubljano, na sejo Sveta za nacionalno varnost, Karl Erjavec (DeSUS) je tiho, ker se predvsem boji razčiščevanja njegove odgovornosti zaradi hrvaškega izstopa iz arbitraže, edino Alenka Bratušek (SAB) je včeraj zmogla nekaj zdravorazumskega in malo duhovitega premisleka, ko je izjavila, naj bo to vsem v poduk, kaj in o čem se pogovarjamo po telefonu ...

- Kaj se pa tiče propada haaške arbitraže leta 2015 oziroma 2016: vsi smo že dlje časa vedeli, da so nam prisluškovali Hrvati (celo časnik Dnevnik danes temu, kar zdaj ob tem počno slovenski politiki, pravi "nespodobno sprenevedanje" - vir), predvsem pa je to vedela Sova.

Avtor teh vrstic se je pogovarjal s številnim vodilnimi agenti slovenske Sove, ki so mu povedali, da so razmeroma hitro locirali tiste hrvaške obveščevalce, ki so prisluškovali Sekolcu in Drenikovi, in da čakajo, če slučajno zaidejo v Slovenijo, da jih slovenska policija aretira. Za njimi je bila tako rekoč razpisana interna Sovina tiralica, zato je današnje sprenevedanje vodilnih slovenskih politikov res popolnoma odveč. Agenti Sove so mi tudi pripovedovali, da so varnostno podučili in opremili Sekolca in Drenikovo, vendar jih na Erjavčevem ministrstvu za zunanje zadeve niso jemali resno?!

Slovensko pravosodje in policija bi zato morala že takrat resno preiskati in kazensko preganjati tako Sekolca kot Drenikovo, ker namerno ali nenamerno nista upoštevala varnostnih standardov, Karl Erjavec, tedanji minister za zunanje zadeve, pa bi moral - že zdavnaj - odstopiti zaradi objektivne odgovornosti!

- Povsem odveč pa je javno jamranje slovenskih politikov, da nam Hrvati prisluškujejo. Saj smo tudi mi, spomnimo, debelo prisluškovali nekdanjemu hrvaškemu predsedniku vlade Ivu Sanaderju (afera Tone Rop, Janez Janša in provokacije ribičev v Piranskem zalivu), Hrvati pa so nam med prisluškovanjem v našo veliko sramoto zaplenili celo kombi slovenske vojaške obveščevalne službe v Zavrču ...

ŠAREC JE SPOSOBEN ZELO NEVARNIH POTEZ!

In spomnimo: že med mojim nedavnim intervjujem za spletni portal Domovina.je sem dejal, da je Marjan Šarec, ko bo šlo za ohranitev oblasti, sposoben zelo nevarnih potez. In ravno to, točno to se zdaj dogaja ...

Vir: Twitter Vir: Twitter

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec pop tv svet za nacionalno varnost

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!