objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 14. maj 2019 ob 06:32

Vse se vrača, vse se plača: zaradi Thompsona in prepovedi mariborskega koncerta država Slovenija že na evropskem sodišču!
In če bomo, pa seveda bomo, vse to na koncu spet plačali davkoplačevalci, potem naj vsaj odstopi ministrica Ksenija Klampfer ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Milan Trol, organizator nesojenega koncerta Marka Perkovića Thompsona, je za zdaj uspešen na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

VLASTA ŠVAGELJ GABROVEC

VIOLETA TRUČL

SONJA KOČEVAR

Te tri sodnice so tudi neslavne rekorderke po številu kršitev slovenske ustave. Znan je podatek, da so te tri zloglasne upravne sodnice v enem samem letu ustavo kršile tolikokrat kot vseh ostalih 800 sodnikov skupaj?!

Se še spomnite neverjetno histerične in najverjetneje tudi nezakonite prepovedi mariborskega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona?! Zgodilo se je 17. maja 2017, koncert je bil že vnaprej razprodan, prepovedala ga je tedanja vladajoča politična garnitura pod vodstvom Cerarjeve stranke SMC, vidno vlogo pri tem pa je odigral tudi lokalni časopis Večer, ki danes dokazano sodi med ideološko in politično najbolj zadrte medije v državi:

Vir: Večer Vir: Večer

Formalno prepoved koncerta je takrat - na politično in medijsko izsiljeni predlog policije - izrekla ter podpisala plavolasa Ksenija Klampfer, tedanja načelnica Upravne enote Maribor, ki je kasneje - tudi zato - postala celo ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti v aktualni Šarčevi vladi. Gospa je karierno napredovala, bila je torej lepo nagrajena!

ZARADI TREH ZLOGLASNIH SODNIC NA EVROPSKO SODIŠČE!

Toda zgodba s prepovedanim koncertom Marka Perkovića Thompsona, čeprav s(m)o nanjo že malo pozabili, no, nekateri bi jo vsaj radi pozabili, še zdaleč ni končana. Vsaj za državo in davkoplačevalce ne, pravzaprav se šele dobro začenja. Milan Trol, organizator koncerta, se je zaradi odločitve Ksenije Klampfer pritožil na mariborsko upravno sodišče, kjer pa postopek - ne boste verjeli - že dve leti stoji in se nikamor ne premakne, čeprav se po določilih evropske konvencije o človekovih pravicah mora utemeljenost prepovedanih dogodkov reševati takoj. Tri že znane ter razvpite sodnice tega sodišča, Vlasta Švagelj Gabrovec, Violeta Tručl in Sonja Kočevar (no, slednja se je vmes že upokojila, namesto nje pa ta primer zdaj sodi Nevenka Džebi), namreč preprosto nočejo sklicati javne obravnave, na kateri bi zaslišali tudi Klampferjevo, ki je medtem postala ministrica.

Ksenija Klampfer, nekdanja načelnica mariborske upravne enote, je danes ministrica Šarčeve vlade, na listi SMC (desno Lidija Jerkič, predsednica Svobodnih sindikatov Slovenije). Foto: STA Ksenija Klampfer, nekdanja načelnica mariborske upravne enote, je danes ministrica Šarčeve vlade, na listi SMC (desno Lidija Jerkič, predsednica Svobodnih sindikatov Slovenije). Foto: STA

Mimogrede, te tri sodnice so tudi neslavne rekorderke po številu kršitev slovenske ustave, o čemer so poročali tudi na Pop TV. Znan je podatek, da so te tri zloglasne upravne sodnice v enem samem letu kršile ustavo tolikokrat kot vseh ostalih 800 sodnikov - skupaj?!

Milan Trol se je zato, ker upravno sodišče v Mariboru, torej te tri sodnice, ne stori ničesar, obrnil na predsednico upravnega sodišča Jasno Šegan, predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča, na sodni svet in ustavno sodišče, toda vsi (na ustavnem sodišču, denimo, je bil to tričlanski senat v sestavi Špelca Mežnar, Matej Accetto in Jadranka Sovdat) so ga zavrnili s pojasnili, naj še naprej čaka, da niso pristojni ali pa da ne zaznajo kršitev. Vendar Trol ni vrgel puške v koruzo in se je februarja letos s pritožbo obrnil še na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu - zaenkrat uspešno. Evropski sodniki so njegovo pritožbo kot pravočasno in popolno sprejeli v nadaljnjo obravnavo. In zgodila se je tožba državljana Trola proti državi Sloveniji. (spodaj).

SODBI IN RAČUNU NAJ SLEDI ODSTOP MINISTRICE KK

Tako bosta sodba in račun, ki bo verjetno vseboval tudi stroške odpovedanega koncerta, prej ali slej priromala z upravnega ali evropskega sodišča, vso to politično in medijsko histerijo pa bomo spet plačali davkoplačevalci. Toda takrat bo treba zahtevati tudi odgovornost in odstop ministrice Ksenije Klampfer!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Ksenija Klampfer Marko Perković Thompson SMC marjan šarec Evropsko sodišče za človekove pravice Jadranka Sovdat Damjan Florjančič Jasna Šegan Milan Trol sodni svet vrhovno sodišče Ustavno sodišče Upravno sodišče

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vse se vrača, vse se plača: zaradi Thompsona in prepovedi mariborskega koncerta država Slovenija že na evropskem sodišču!