objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 28. maj 2019 ob 06:30

Vedno hujše težave viceguvernerja Bošnjaka: poleg davkov naj bi se znašel še v eni preiskavi - zaradi Mira Senice?!
Gre za interno preiskavo Banke Slovenije, saj naj bi Marko Bošnjak kot viceguverner in vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund v zgodbi Hranilnice Lon ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marka Bošnjaka so pri sumu davčne utaje na laži ujeli še novinarji TV Slovenija, demantirala pa ga je tudi davčna uprava.

Težave za Marka Bošnjaka, viceguvernerja Banke Slovenije, so zelo resne in se kar kopičijo. Po našem dokumentiranem razkritju, da so ga - zaradi suma utaje davkov pri oddaji stanovanja na Grablovičevi ulici v Ljubljani - ovadili na davčno upravo (pri tem so ga na laži ujeli še novinarji TV Slovenija, ki so preverjali naša razkritja (spodaj):

... viceguvernerja pa je demantiral tudi Furs - vir), se je Bošnjak, kot kaže, znašel še v eni uradni preiskavi.

Po naših informacijah gre za interno preiskavo Banke Slovenije, saj naj bi Marko Bošnjak kot viceguverner in vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund v znani zgodbi Hranilnice Lon. Šlo pa naj bi za njegove povezave z razvpitim odvetnikom Mirom Senico, ki smo jih na tem portalu razkrivali že pred Bošnjakovim imenovanjem za viceguvernerja Banke Slovenije leta 2016 (vir).

BANKA SLOVENIJE PREISKAVE NE DEMANTIRA!

Pri tem se je Banka Slovenije najprej znova zavila v nenavaden molk. Ko smo minuli petek na Banko Slovenije in Marka Bošnjaka posredovali vprašanja, povezana z omenjeno interno preiskavo, smo namreč prejeli odgovor, da nam bodo odgovorili ta ponedeljek. Včeraj smo potem res dobili njihov uradni odgovor, ki pa se je glasil, da vztrajajo na tistem pisnem odgovoru, ki so nam ga posredovali že v zvezi z našimi razkritji, povezanimi z viceguvernerjevo domnevno utajo davkov - vir?! Toda kot je razvidno iz odgovora Banke Slovenije, notranje preiskave zoper Marka Bošnjaka v zadevi Mira Senice in Hranilnice Lon ne demantirajo!

Vprašanja, posredovana Banki Slovenije, ki zaenkrat ostajajo brez odgovora, objavljamo v nadaljevanju:

V zvezi z g. Markom Bošnjakom oziroma njegovim delom v BS nas zanima še naslednje:
- Ali lahko potrdite, da BS vodi notranjo preiskavo zoper g. Bošnjaka, ker naj bi kot vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund (Hranilnica Lon)?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na že večkrat javno omenjeno poznanstvo z odvetnikom Mirom Senico, tudi pravnim zastopnikom Kylin Prime Funda? Če ne, zakaj ne?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na - resda - še ne povsem preverjene informacije, da naj bi bil v zasebnem razmerju z odvetnico ** (ime in priimek sta znana uredništvu) iz odvetniške pisarne Mira Senice in pooblaščenko Vseslovenskega združenja malih delničarjev? Če ne, zakaj ne?
- Ali lahko potrdite, da je ta del, ki navaja njuno domnevno razmerje, tudi del prijave, ki ste jo prejeli na Banko Slovenije?
Opomba: Vprašanja, povezana z odvetnico ** in g. Bošnjakom, so relevantna zato, ker zadevajo vodenje Banke Slovenije, torej javni interes, poleg tega se g. Bošnjak v pismu odvetniške pisarne Stušek, poslanem na naše uredništvo, sklicuje tudi na to, da je g. Bošnjak visoko moralna oseba.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak banka slovenije furs miro senica Hranilnica Lon

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vedno hujše težave viceguvernerja Bošnjaka: poleg davkov naj bi se znašel še v eni preiskavi - zaradi Mira Senice?!