objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 28. maj 2019 ob 06:30

Vedno hujše težave viceguvernerja Bošnjaka: poleg davkov naj bi se znašel še v eni preiskavi - zaradi Mira Senice?!
Gre za interno preiskavo Banke Slovenije, saj naj bi Marko Bošnjak kot viceguverner in vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund v zgodbi Hranilnice Lon ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marka Bošnjaka so pri sumu davčne utaje na laži ujeli še novinarji TV Slovenija, demantirala pa ga je tudi davčna uprava.

Težave za Marka Bošnjaka, viceguvernerja Banke Slovenije, so zelo resne in se kar kopičijo. Po našem dokumentiranem razkritju, da so ga - zaradi suma utaje davkov pri oddaji stanovanja na Grablovičevi ulici v Ljubljani - ovadili na davčno upravo (pri tem so ga na laži ujeli še novinarji TV Slovenija, ki so preverjali naša razkritja (spodaj):

... viceguvernerja pa je demantiral tudi Furs - vir), se je Bošnjak, kot kaže, znašel še v eni uradni preiskavi.

Po naših informacijah gre za interno preiskavo Banke Slovenije, saj naj bi Marko Bošnjak kot viceguverner in vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund v znani zgodbi Hranilnice Lon. Šlo pa naj bi za njegove povezave z razvpitim odvetnikom Mirom Senico, ki smo jih na tem portalu razkrivali že pred Bošnjakovim imenovanjem za viceguvernerja Banke Slovenije leta 2016 (vir).

BANKA SLOVENIJE PREISKAVE NE DEMANTIRA!

Pri tem se je Banka Slovenije najprej znova zavila v nenavaden molk. Ko smo minuli petek na Banko Slovenije in Marka Bošnjaka posredovali vprašanja, povezana z omenjeno interno preiskavo, smo namreč prejeli odgovor, da nam bodo odgovorili ta ponedeljek. Včeraj smo potem res dobili njihov uradni odgovor, ki pa se je glasil, da vztrajajo na tistem pisnem odgovoru, ki so nam ga posredovali že v zvezi z našimi razkritji, povezanimi z viceguvernerjevo domnevno utajo davkov - vir?! Toda kot je razvidno iz odgovora Banke Slovenije, notranje preiskave zoper Marka Bošnjaka v zadevi Mira Senice in Hranilnice Lon ne demantirajo!

Vprašanja, posredovana Banki Slovenije, ki zaenkrat ostajajo brez odgovora, objavljamo v nadaljevanju:

V zvezi z g. Markom Bošnjakom oziroma njegovim delom v BS nas zanima še naslednje:
- Ali lahko potrdite, da BS vodi notranjo preiskavo zoper g. Bošnjaka, ker naj bi kot vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund (Hranilnica Lon)?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na že večkrat javno omenjeno poznanstvo z odvetnikom Mirom Senico, tudi pravnim zastopnikom Kylin Prime Funda? Če ne, zakaj ne?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na - resda - še ne povsem preverjene informacije, da naj bi bil v zasebnem razmerju z odvetnico ** (ime in priimek sta znana uredništvu) iz odvetniške pisarne Mira Senice in pooblaščenko Vseslovenskega združenja malih delničarjev? Če ne, zakaj ne?
- Ali lahko potrdite, da je ta del, ki navaja njuno domnevno razmerje, tudi del prijave, ki ste jo prejeli na Banko Slovenije?
Opomba: Vprašanja, povezana z odvetnico ** in g. Bošnjakom, so relevantna zato, ker zadevajo vodenje Banke Slovenije, torej javni interes, poleg tega se g. Bošnjak v pismu odvetniške pisarne Stušek, poslanem na naše uredništvo, sklicuje tudi na to, da je g. Bošnjak visoko moralna oseba.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bošnjak banka slovenije furs miro senica Hranilnica Lon

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vedno hujše težave viceguvernerja Bošnjaka: poleg davkov naj bi se znašel še v eni preiskavi - zaradi Mira Senice?!