objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 4. junij 2019 ob 07:05

Ne nasedajmo, da je slabo za državo ali nacionalni interes, če se ugotovi, da je Erjavec vedel!
Ugotovitev, ali je Erjavec vedel za nedovoljene pogovore med Drenikovo in Sekolcem, je pomembna zgolj zato, da vemo, ali je za znani fiasko arbitražnega postopka odgovoren tudi subjektivno, saj objektivno kot tedanji zunanji minister vsekakor je ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Lobisti Karla Erjavca med novinarje večinskih medijev širijo spine, da že samo odpiranje afere z arbitražo škodi Sloveniji in koristi Hrvaški, kar pa, tudi to smo že ugotovili, dokazano ne drži

Ugotovitev, ali je Erjavec vedel za nedovoljene pogovore med Drenikovo in Sekolcem, je pomembna zgolj zato, da vemo, ali je za znani fiasko arbitražnega postopka odgovoren tudi subjektivno, saj objektivno kot tedanji minister za zunanje zadeve vsekakor je!

Danes se začenja nova runda zaslišanj pred parlamentarno Komisijo za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) v aferi arbitraža. Pred Toninovo komisijo bodo zaslišani trije nekdanji direktorji Sove, Damir Črnčec, Sebastjan Selan, Stane Štemberger in Zoran Klemenčič. Spomnimo, Andrej Rupnik, generalni direktor Sove pred Sebastjanom Selanom, je bil zaslišan minuli torek.

Šele 28. junija pa bodo zaslišani diplomat in nekdanji generalni sekretar ministrstva za zunanje zadeve Tomaž Kunstelj, bivša šefinja Erjavčevega kabineta Vlasta Vivod ter nekdanja zunanja ministra Karl Erjavec in Samuel Žbogar. Vsa zaslišanja, kot je že znano, so tudi zaprta za javnost.

MED BIVŠIMI ŠEFI SOVE NAJPOMEMBNEJŠI ČRNČEC ...

... KER PRENAŠA STALIŠČA MARJANA ŠARCA

Damir Črnčec, danes državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je minulo nedeljo zvečer v rubriki Politično s Tanjo Gobec po TV Dnevniku (TV Slovenija) povedal to, kar je v zvezi z afero arbitraža stališče Marjana Šarca, ki pa tega noče javno povedati, zato je uporabil Črnčeca. Matej Tonin in Knovs ne bi smela zasliševati tako, češ, treba je paziti na nacionalne interese, no, kdo ni ravnal varnostno previdno, je že treba razčistiti, je pa Črnčec dokaj direktno povedal, da je treba Karla Erjavca zaščititi. Pri tem je uporabil drugi primer Knovsa proti Erjavcu, tokrat v funkciji ministra za obrambo, v zadevi sporne razrešitve poveljnika sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca in Erjavčeve (domnevne) zlorabe OVS, pri čemer je Črnčec dejal, da on ve, da ni šlo za zlorabo OVS?! Povedano drugače, na tem portalu zapisana ocena, da Šarcu ustreza politično oslabljeni Erjavec, je zdaj tako - sodeč po nastopu Damirja Črnčeca v televizijski rubriki Politično - tudi "uradno" potrjena.

Prisluškovalna afera se je, kot kažejo datumi, najverjetneje zgodila takrat, ko je Sovo vodil Zoran Klemenčič, znan tudi po tem, da so mu agenti Sove stavkali, iz Sove pa so švigale anonimke. Šarec je Klemenčiča, ki ga je nastavil Miro Cerar, zamenjal z Rajkom Kozmeljem. Janez Štemberger, sicer tudi svak nekdanjega poslanca SMC in prvaka stranke Dobra država Bojana Dobovška, je zaslovel tudi po aferi z javno objavljenimi fotografijami pijanih agentov Sove, Sebastjan Selan, ki je na čelu Sove zamenjal Andreja Rupnika, ko ga je na vrhu Sove zamenjal Črnčec, pa se je zaposlil v korporaciji DZS pod vodstvom Bojana Petana. No, znotraj DZS je bil nekaj časa zaposlen tudi Štemberger. Selana se nekateri morda še spominjajo tudi kot agenta Sove pod krinko televizijskega voditelja na lokalni televiziji TV Lep iz Logatca (vir: Ekskluzivno: Zamenjani direktor Sove pod krinko televizijskega novinarja!), pred leti pa je aktivno sodeloval tudi v predvolilni kampanji Tanje Fajon, leta 2014 proti Igorju Lukšiču v bitki za evropsko poslanko Socialnih demokratov.

ERJAVEC TAKO ALI DRUGAČE

Tudi Karl Erjavec, ki se zagotovo tudi sam zaveda, da prihaja konec njegove politične kariere, za pogajanja za novo službo v tujini, do upokojitve, pa mora politično preživeti do konca te vlade, zdaj dela izrazito "politično". Po eni strani javno že skoraj suženjsko podpira Marjana Šarca, tudi DeSUS bi hitro združil z Listo Marjana Šarca, če bo nujno, po drugi strani pa Erjavčevi lobisti med novinarje večinskih medijev širijo spine, da že samo odpiranje afere z arbitražo škodi Sloveniji in koristi Hrvaški, kar pa, tudi to smo že ugotovili, dokazano ne drži (vir). Mediji pri tem večinsko nasedajo spinom Karla Erjavca in njegovih lobistov, da če se bo ugotovilo, da je Erjavec vedel za prepovedano komunikacijo med agentko Simono Drenik in slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem, bi to pomenilo vpletenost države in bi nastala velika škoda za Slovenijo. Kar pa je daleč od resnice. Simona Drenik je namreč med arbitražo imela status predstavnice Slovenije, kar v pravnem jeziku pomeni, da se je vse tisto, kar je povedala ona, štelo za stališče države Slovenije. Naše kršitve arbitražnega postopka pa so passe, saj so že bile ugotovljene v vmesnem poročilu arbitražnega sodišča, o tem je bilo torej že razsojeno, zato ugotavljanje odgovornosti Karla Erjavca med sodnim postopkom pred sodiščem Evropske unije, kjer Slovenija toži Hrvaško, nima prav nobenega vpliva. Ugotovitev, ali je Erjavec vedel za pogovore med Drenikovo in Sekolcem, je pomembna zgolj zato, da vemo, ali je Erjavec za znani fiasko arbitražnega postopka odgovoren tudi subjektivno, saj objektivno kot tedanji minister za zunanje zadeve vsekakor je!

NISO JE KRIVDNO ODPUSTILI, AMPAK SAMO PREMESTILI

In še glede Simone Drenik. Minulo nedeljo se nam je pomotoma zapisalo, da je zapustila državno upravo, vendar je - ni. Njeno delo docentke na Katoliškem inštitutu Fakultete za poslovne vede je zgolj njeno honorarno delo, sicer pa je še vedno redno zaposlena na ministrstvu za pravosodje, kamor jo je Cerarjeva vlada premestila po izbruhu arbitražne afere. Namesto da bi jo - zaradi celotne blamaže - z ministrstva za zunanje zadeve vsaj krivdno odpustili, so jo zgolj premestili, kar pa tudi veliko pove ...

Simona Drenik med oddajo Tarča na TV Slovenija. Simona Drenik med oddajo Tarča na TV Slovenija

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec marjan šarec matej tonin KNOVS sova arbitražna afera

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ne nasedajmo, da je slabo za državo ali nacionalni interes, če se ugotovi, da je Erjavec vedel!