objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 27. junij 2019 ob 06:41

Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!
To so nekatera razkritja, povezana s partnerjem skoraj umorjene Daniele Ružič in uradno osumljenim napada, ki vodijo do obveščevalcev in visoke politike ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Andrej Horvat velja za človeka, ki naj bi v Mariboru imel takšno moč nad sodniki, da, tako govorice, "lahko v kazenskih zadevah vse uredi", zato naj tudi ne bi bilo nič čudnega, da je prav po zaslugi sodišča in tožilstva še vedno prostosti.

Zakaj so Zakaj so "v tem primeru standardi preiskovalnega sodnika in državnega tožilstva postavljeni tako nizko in v korist osumljenega namesto v korist žrtve, pretepene sodnice Daniele Ružič (na sliki)", se sprašuje nekdanji politik, profesor ekonomije in politični komentator Matej Lahovnik?!

Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in državni svetnik, je imel prav, ko je kmalu po brutalnem pretepu mariborske sodnice Daniele Ružič javno dal vedeti, da gre za napad, povezan z motivi iz njenega osebnega življenja. Medtem ko je del politike in medijev začel pretep nesrečne sodnice, ki so jo v bolnišnici morali celo oživljati, nemudoma sebično izkoriščati za (nov) obračun s tako imenovanim sovražnim govorom oziroma svobodo govora. Toda Kangler, ki velja tudi za enega od najbolj obveščenih ljudi v mestu ob Dravi, je očitno zelo dobro vedel, kaj govori, saj je zdaj, osem dni po pretepu, njegove besede uradno potrdila tudi mariborska policija, ki je za napad, poskus uboja, ovadila zasebnega partnerja sodnice (vir: RTVSLO.si).

Vir: MMC RTVSLO Vir: MMC RTVSLO

Toda Franc Kangler namiguje tudi na Sovo, na domnevno povezanost napadalca s slovensko varnostno-obveščevalno agencijo in visoko politiko. To naj bi bil tudi razlog, da napadalec ni (več) v priporu in da sodišče zanj ni odredilo niti prepovedi približevanja žrtvi, nesrečni sodnici, ki pretepena leži v UKC Maribor. Tam jo je Kangler tudi po naključju srečal in bil šokiran, kaj so ji naredili. In zato se zdaj javno sprašuje, "kdo je pustil na prostosti to zverino. Zakaj glavni mediji molčijo. A je vpleten sam vrh slovenske politike?" ...

In ozadje tega zasebnega napada na sodnico dejansko smrdi do neba oziroma vsaj do Sove. Zakaj? Poglejmo nekatera dejstva in govorice:

- Zakaj nihče od večinski medijev ne omenja celotnega imena najprej pridržanega, nato pa izpuščenega in potem vendarle ovadenega zasebnega partnerja pretepene sodnice, ampak samo kratice ali pa niti tega ne, čeprav njegovo ime in priimek že krožita v javnosti in čeprav mediji, ko gre za tovrstne ovadbe, primeri pa so pomembni za javnost, imena uradno ovadenih osumljencev praviloma tudi javno objavijo?! Samo za primerjavo: ime žrtve, pretepene sodnice, denimo, so takoj objavili vsi mediji. In spomnimo: ko je se je pred časom zgodil razvpiti umor igralca in režiserja Gašperja Tiča, so vsi mediji še isto popoldne objavili ime in priimek takrat še domnevnega mladega osumljenca Stefana Cakića, čeprav ga policija ni še niti kazensko ovadila.

- Je vrle slovenske raziskovalne novinarje strah ali gre za politično navodilo?!

- Zakaj so "v tem primeru standardi preiskovalnega sodnika in državnega tožilstva postavljeni tako nizko in v korist osumljenega namesto v korist žrtve", kot se na twitterju sprašuje nekdanji politik in profesor ekonomije Matej Lahovnik?!

KDO JE ANDREJ HORVAT?

- In kdo je ovadeni osumljenec, ki je začuda še vedno na prostosti in čigar ime večinski mediji tako skrbno prikrivajo pred javnostjo: gre za Andreja H. oziroma Andreja Horvata (opomba: ne gre za nekdanjega državnega sekretarja Andreja Horvata, pred leti vidnega člana SD!), ki naj bi bil vsaj po nekaterih informacijah povezan tudi s Sovo. Ali drugače, bil naj bi - Sova.

- Po navedbah naših virov naj bi si bil Horvat namreč zelo dober s predsednikom vlade in države Janezom Drnovškom, saj naj bi bil osebni prijatelj tudi medijsko znanega Drnovškovega osebnega stražarja Toneta Koščaka, imenovanega Mumija, nazadnje zaposlenega na Sovi. Po nekaterih informacijah naj bi bil Horvat vpleten tudi v sporne Koščakove posle, domnevno povezane s tihotapljenjem orožja in cigaretami.

- Andrej Horvat naj bi bil tudi zraven, ko so med osamosvojitveno vojno v Rožni dolini sestrelili helikopter, vendar eden od naših virov hkrati pravi, da ni znano, na kateri strani ...

- Andrej Horvat, tako naši viri, velja za človeka, ki naj bi v Mariboru imel takšno moč nad sodniki, da, tako govorice, "lahko v kazenskih zadevah vse uredi", zato naj tudi ne bi bilo nič čudnega, da je prav po zaslugi sodišča in tožilstva še vedno na prostosti.

- Po navedbah naših virov naj bi še isti dan, ko je v javnost prišla informacija o pretepu sodnice, kar dve mariborski sodnici poklicali na OKC PU Maribor ter prijavili, da se je "osumljeni" že večkrat znesel nad sodnico Danielo Ružič.

- Andrej Horvat je bil, kot je razvidno iz Ajpesa, nekaj časa tudi lastnik in direktor podjetja Loop, d. o. o., iz Ljubljane, registriranega v Črnučah, na naslovu Šentjakob 2, zdaj pa se ukvarja s prodajo nepremičnin in menda tudi s posojanjem večjih vsot denarja.

Loop d.o.o.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sova Franc Kangler Daniela Ružič Andrej Horvat matej lahovnik Janez Drnovšek policija državno tožilstvo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!