objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 27. junij 2019 ob 06:41

Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!
To so nekatera razkritja, povezana s partnerjem skoraj umorjene Daniele Ružič in uradno osumljenim napada, ki vodijo do obveščevalcev in visoke politike ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Andrej Horvat velja za človeka, ki naj bi v Mariboru imel takšno moč nad sodniki, da, tako govorice, "lahko v kazenskih zadevah vse uredi", zato naj tudi ne bi bilo nič čudnega, da je prav po zaslugi sodišča in tožilstva še vedno prostosti.

Zakaj so Zakaj so "v tem primeru standardi preiskovalnega sodnika in državnega tožilstva postavljeni tako nizko in v korist osumljenega namesto v korist žrtve, pretepene sodnice Daniele Ružič (na sliki)", se sprašuje nekdanji politik, profesor ekonomije in politični komentator Matej Lahovnik?!

Franc Kangler, nekdanji mariborski župan in državni svetnik, je imel prav, ko je kmalu po brutalnem pretepu mariborske sodnice Daniele Ružič javno dal vedeti, da gre za napad, povezan z motivi iz njenega osebnega življenja. Medtem ko je del politike in medijev začel pretep nesrečne sodnice, ki so jo v bolnišnici morali celo oživljati, nemudoma sebično izkoriščati za (nov) obračun s tako imenovanim sovražnim govorom oziroma svobodo govora. Toda Kangler, ki velja tudi za enega od najbolj obveščenih ljudi v mestu ob Dravi, je očitno zelo dobro vedel, kaj govori, saj je zdaj, osem dni po pretepu, njegove besede uradno potrdila tudi mariborska policija, ki je za napad, poskus uboja, ovadila zasebnega partnerja sodnice (vir: RTVSLO.si).

Vir: MMC RTVSLO Vir: MMC RTVSLO

Toda Franc Kangler namiguje tudi na Sovo, na domnevno povezanost napadalca s slovensko varnostno-obveščevalno agencijo in visoko politiko. To naj bi bil tudi razlog, da napadalec ni (več) v priporu in da sodišče zanj ni odredilo niti prepovedi približevanja žrtvi, nesrečni sodnici, ki pretepena leži v UKC Maribor. Tam jo je Kangler tudi po naključju srečal in bil šokiran, kaj so ji naredili. In zato se zdaj javno sprašuje, "kdo je pustil na prostosti to zverino. Zakaj glavni mediji molčijo. A je vpleten sam vrh slovenske politike?" ...

In ozadje tega zasebnega napada na sodnico dejansko smrdi do neba oziroma vsaj do Sove. Zakaj? Poglejmo nekatera dejstva in govorice:

- Zakaj nihče od večinski medijev ne omenja celotnega imena najprej pridržanega, nato pa izpuščenega in potem vendarle ovadenega zasebnega partnerja pretepene sodnice, ampak samo kratice ali pa niti tega ne, čeprav njegovo ime in priimek že krožita v javnosti in čeprav mediji, ko gre za tovrstne ovadbe, primeri pa so pomembni za javnost, imena uradno ovadenih osumljencev praviloma tudi javno objavijo?! Samo za primerjavo: ime žrtve, pretepene sodnice, denimo, so takoj objavili vsi mediji. In spomnimo: ko je se je pred časom zgodil razvpiti umor igralca in režiserja Gašperja Tiča, so vsi mediji še isto popoldne objavili ime in priimek takrat še domnevnega mladega osumljenca Stefana Cakića, čeprav ga policija ni še niti kazensko ovadila.

- Je vrle slovenske raziskovalne novinarje strah ali gre za politično navodilo?!

- Zakaj so "v tem primeru standardi preiskovalnega sodnika in državnega tožilstva postavljeni tako nizko in v korist osumljenega namesto v korist žrtve", kot se na twitterju sprašuje nekdanji politik in profesor ekonomije Matej Lahovnik?!

KDO JE ANDREJ HORVAT?

- In kdo je ovadeni osumljenec, ki je začuda še vedno na prostosti in čigar ime večinski mediji tako skrbno prikrivajo pred javnostjo: gre za Andreja H. oziroma Andreja Horvata (opomba: ne gre za nekdanjega državnega sekretarja Andreja Horvata, pred leti vidnega člana SD!), ki naj bi bil vsaj po nekaterih informacijah povezan tudi s Sovo. Ali drugače, bil naj bi - Sova.

- Po navedbah naših virov naj bi si bil Horvat namreč zelo dober s predsednikom vlade in države Janezom Drnovškom, saj naj bi bil osebni prijatelj tudi medijsko znanega Drnovškovega osebnega stražarja Toneta Koščaka, imenovanega Mumija, nazadnje zaposlenega na Sovi. Po nekaterih informacijah naj bi bil Horvat vpleten tudi v sporne Koščakove posle, domnevno povezane s tihotapljenjem orožja in cigaretami.

- Andrej Horvat naj bi bil tudi zraven, ko so med osamosvojitveno vojno v Rožni dolini sestrelili helikopter, vendar eden od naših virov hkrati pravi, da ni znano, na kateri strani ...

- Andrej Horvat, tako naši viri, velja za človeka, ki naj bi v Mariboru imel takšno moč nad sodniki, da, tako govorice, "lahko v kazenskih zadevah vse uredi", zato naj tudi ne bi bilo nič čudnega, da je prav po zaslugi sodišča in tožilstva še vedno na prostosti.

- Po navedbah naših virov naj bi še isti dan, ko je v javnost prišla informacija o pretepu sodnice, kar dve mariborski sodnici poklicali na OKC PU Maribor ter prijavili, da se je "osumljeni" že večkrat znesel nad sodnico Danielo Ružič.

- Andrej Horvat je bil, kot je razvidno iz Ajpesa, nekaj časa tudi lastnik in direktor podjetja Loop, d. o. o., iz Ljubljane, registriranega v Črnučah, na naslovu Šentjakob 2, zdaj pa se ukvarja s prodajo nepremičnin in menda tudi s posojanjem večjih vsot denarja.

Loop d.o.o.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sova Franc Kangler Daniela Ružič Andrej Horvat matej lahovnik Janez Drnovšek policija državno tožilstvo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!