objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. julij 2019 ob 06:10

Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Ugank, skrivalnic, zlorab in preobratov je v tej nesrečni zgodbi strahotno veliko. Vsekakor preveč, zato primer, predvsem pa njegovo ozadje ter najnovejši zapleti res smrdijo do neba ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če so nekateri drugi mediji poročali, da gre za nekega drugega Andreja Horvata, recimo sodnega izvršitelja iz Murske Sobote, ali pač za še enega soimenjaka, nekdanjega vidnega politika SD iz časov Pahorjeve vlade, to sicer ne kaže na odličnost teh medijev, vendar prav tako ne na "gonjo in klevetanje" družine pretepene sodnice Daniele Ružič.

Za pretep oziroma poskus umora mariborske sodnice Daniele Ružič, kot uradno navaja policija, sem izvedel prek viberja, nekaj ur po dogodku, od vira, ki ima odlične povezave na policiji. Če ne bi imel svojega mobilnega telefona med trekingom v letalskem načinu (airplane mode), bi bil zato zanesljivo tudi tokrat prvi, ki bi objavil zgodbo o tem napadu, toda žal sem sporočila pregledoval zgolj občasno, zato so tole novico tokrat prej objavili drugi.

Smo bili pa zato prvi in doslej tudi edini, ki smo relativno hitro objavili nekatera dejstva in govorice, povezane z Andrejem Horvatom, zasebnim partnerjem pretepene sodnice, ki ga je policija ovadila za poskus umora. Kar lahko preberete na tej povezavi. In doslej nihče, ne Horvat ne Sova ne policija in tudi ne kdorkoli drug, vključno s pismom Daniele Ružič, zapisanega niso demantirali.

Ugank, skrivalnic, zlorab in preobratov pa je v tej nesrečni zgodbi strahotno veliko. Vsekakor preveč, zato primer, predvsem pa njegovo ozadje ter najnovejši zapleti res smrdijo do neba. Spomnimo:

POLITIČNE IN KARIERNE ZLORABE PRETEPENE SODNICE

- Najprej so se oglasili nekateri politiki in visoki državni funkcionarji, že naslednji dan po dogodku, in brez najmanjših dokazov začeli obsojati napad na sodnico kot napad na pravno državo in sodstvo, pri čemer sta bila – po svojih visokih funkcijah – v ospredju Dejan Židan, predsednik državnega zbora in prvak Socialnih demokratov, ter Damijan Florjančič, predsednik vrhovnega sodišča. Na kratko povzeto: oba sta brutalno zlorabila pretep sodnice in ga poskušala politično ali karierno unovčiti. Bilo je samo še vprašanje časa, viselo je v zraku, kdaj bo poleg sovražnega govora spletnih medijev in družbenih omrežij krivda za pretep pripisana tudi politični opoziciji.

MEDIJI (SPET) NE PREISKUJEJO RESNICE ...

... ZATO PA RAJE O NEUMNOSTIH ANGELCI LIKOVIČ

- Židanu in Florjančiču so kot ovce na paši sledili tudi drugi, še novi mariborski župan Saša Arsenovič je pristavil svoj piskrček in takoj tudi mediji. Namesto da bi začeli novinarsko preiskovati, kaj se je v resnici zgodilo in kaj se v resnici dogaja, so – recimo Matija Stepišnik, odgovorni urednik časopisa Večer, v svojem takojšnjem priučenem komentarju, takšnem, ki so običajno napisani že vnaprej, samo podrobnosti se prilagajajo – začeli napadati sovražni govor, češ, besede ubijajo, in še bolj direktno ciljati na politično opozicijo.

- Potem je sledil veliki preobrat. Policija je namreč pridržala in kasneje še ovadila sodničinega partnerja Andreja Horvata, čigar polnega imena si večinski mediji še vedno ne upajo zapisati (zakaj že?!), kar je verjetno ena izmed največjih ugank te zgodbe (?!), čeprav je tudi uradno ovaden za poskus umora. Toda sodišče je potem pravnomočno zavrglo predlog policije za njegovo priprtje in celo prepoved približevanja. Del javnosti je zaradi tega dobesedno zgrožen.

- Politiki so kot začarano utihnili, večinski mediji pa še vedno nič ne preiskujejo. Namesto tega se raje ukvarjajo z bizarno in neumno izjavo razvpite Angelce Likovič in zazdi se, da so pretepeno sodnico vsi pustili na cedilu.

PISMO!

- Potem pa včeraj popoldne nov preobrat, skoraj šok ter še več skrivalnic in ugank: pretepena sodnica iz UKC Maribor – prek svoje neimenovane hčerke?! – pošlje pismo, v katerem svojega partnerja opere krivde (vir)?! Pri tem pismu, denimo, je najmanj nenavadno dejstvo, da pretepena sodnica sporoča, da naj bi prvega na pomoč poklicala svojega partnerja, čeprav je bilo doslej znano, da so jo v bolnišnici, kamor so ji pripeljali po napadu, celo oživljali?! In zakaj je "neznanega storilca" sama ovadila šele 27. junija, torej, kot kaže, šele po tem, ko je policija že ovadila njenega partnerja? Ter ne nazadnje, zakaj takšno pismo šele zdaj?!

- Mimogrede: nikjer tudi nisem zasledil, da bi mediji, kot prek svoje hčerke zdaj navaja pretepena sodnica, žalili njeno družino, pri čemer dopuščam možnost, da res nisem vsega prebral. Če so nekateri drugi mediji poročali, da gre za nekega drugega Andreja Horvata, recimo sodnega izvršitelja iz Murske Sobote, ali pač za še enega soimenjaka, nekdanjega vidnega politika SD iz časov Pahorjeve vlade, to sicer ne kaže na odličnost teh medijev, vendar prav tako ne na "gonjo in klevetanje" družine pretepene sodnice Daniele Ružič.

- Policija na pismo sodnice nemudoma javno odgovori, da razumejo stanje žrtve, toda osumljeni za poskus umora je še vedno njen partner, in da na zahtevo državnega tožilstva, ki usmerja preiskavo, nadaljujejo zbiranje dodatnih dokazov (vir). Uradno se torej po pismu pretepene sodnice ni nič spremenilo.

- Iz policije so sicer tudi prej prihajale neuradne informacije, da pretepena sodnica s policijo noče sodelovati?!

Ugank, skrivalnic, zlorab in prav neverjetnih preobratov je vsak dan več in več. Preveč. Kot je recimo tisti, zakaj je sodišče, mariborsko ali slovenjgraško, s formalnimi postopki tako dolgo oviralo policijo, da so lahko kriminalisti hišno preiskavo pri sodnici doma v Pekrah opravili šele šest (6) dni po napadu (?!), in je zato povsem jasno, da kija, s katerim naj bi pretepli sodnico, ne bodo nikoli našli (pa ni treba biti povezan s Sovo, da kij po šestih dneh za vedno izgine).

PRVI?!

Po naših informacijah, na primer, je bil prvi (moški), ki naj bi ga policija obiskala že dan po napadu, srednje znani mariborski fotograf Marjan Laznik. Laznik nam je sicer sprva zanikal, da naj bi policija pri njem opravila hišno preiskavo, pri čemer ga sploh ni nič začudilo, zakaj ga to sprašujemo, na naša dodatna vprašanja, ali so torej policisti z njim opravili samo pogovor, in če so ga, zakaj so ga, pa ni odgovoril. Je pa Marjan Laznik, zanimivo, po 16. juniju, datumu napada na sodnico, popolnoma prenehal s svojimi sicer pogostimi objavami na facebooku.

Marjan Laznik naj bi bil prvi, ki naj bi ga po napadu na sodnico kontaktirali mariborski kriminalisti. Sam zanika hišno preiskavo, (domnevnega) pogovora s policijo pa ne. Marjan Laznik naj bi bil prvi, ki naj bi ga po napadu na sodnico kontaktirali mariborski kriminalisti. Sam sicer zanika hišno preiskavo, (domnevnega) pogovora s policijo pa ne. (foto: facebook)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Daniela Ružič Andrej Horvat Afera pretepena sodnica Dejan Židan Damijan Florjančič vrhovno sodišče Socialni demokrati Saša Arsenovič Matija Stepišnik časopis Večer angelca likovič Požareport UKC Maribor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!