objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 8. julij 2019 ob 06:43

Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
"Skregali ste se z organizatorji Festivala za 3. življenjsko obdobje. Denar. Z revijo Vzajemnost. Denar. Z direktorico hotela Delfin. Povsod je vzrok - denar. Grozite s povišanjem članarine ..." Vse to zdaj očitajo predsedniku ZDUS Janezu Sušniku.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če je Sušnikova ponovna izvolitev za predsednika šla mimo v zanimivi tišini, vsaj za medije in širšo javnost, temu znotraj ZDUS očitno ni tako. Tam je namreč skoraj vojna, tam so grožnje in razkoli, Sušnik dela v slogu "mi ali oni", gre pa, kot priznavajo tudi sami, za denar.

Precej nekako v tišini je nekdanji politik Janez Sušnik (med drugim je bil tudi predsednik državnega sveta) pred dnevi, 26. junija, kot edini kandidat spet postal predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, bolj znane kot ZDUS. Tudi tako, da se je pravočasno znebil tekmecev in kritikov, med njimi Marjana Sedmaka, predsednika Mestne zveze upokojencev Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev - uh, kako dolga imena imajo te upokojenske organizacije, sicer pa nekdanjega novinarja Dela in vidnega člana Jankovićeve Pozitivne Slovenije, celo z izključitvijo iz ZDUS, kar je zdaj sicer predmet spora celo na ljubljanskem sodišču. Toda če je Sušnikova ponovna izvolitev za predsednika šla mimo v nenavadni in zanimivi tišini, vsaj za medije in širšo javnost, temu znotraj ZDUS očitno le ni tako. Tam je namreč skoraj vojna, tam so grožnje in razkoli, Sušnik dela v slogu "mi ali oni", gre pa, kot priznavajo tudi sami, itak za denar.

DENAR, POVSOD JE VZROK DENAR!

"Skregali ste se z organizatorji Festivala za 3. življenjsko obdobje. Denar. Z revijo Vzajemnost. Denar. Z direktorico hotela Delfin (Nina Golob; op. a.) Povsod je vzrok - denar. Grozite s povišanjem članarine. Bo pa ja vsak upokojenec dal en evrov za ZDUS, ste izjavili po televiziji ..." Tako med drugim Sušniku očita Ana Fabjan, predsednica Društva upokojencev Šmarje Sap, in to je zgolj eno od pisem, ki te dni romajo na vodstvo ZDUS. Nekaj teh pisem, med njimi tudi pismo Marjana Sedmaka, objavljamo v nadaljevanju, kaplja čez rob pa je bilo pismo Janeza Sušnika, poslano - takoj po njegovi vnovični izvolitvi za predsednika - vsem društvom upokojencev in pokrajinskim zvezam društev upokojencev, kjer Sušnik pisno zahteva, naj društva ne sodelujejo več na znanem tradicionalnem Festivalu za 3. življenjsko obdobje (F3ŽO - kot vsako leto oktobra v Cankarjevem domu), ker ima Sušnik od maja letos "svoj festival" pod imenom Dnevi medgeneracijskega sožitja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Mimogrede, po sporu z organizatorji F3ŽO je prvi Sušnikov festival izpadel precej klavrno, vsaj kar se obiskanosti tiče, saj so, kot pravijo naši viri, upokojence na festival v Ljubljano vozili s plačanimi avtobusu, kar naj bi financiral ZDUS. Toda Sušnik to ne samo zahteva, ampak tudi čisto resno grozi, češ, vsi tisti, vsa tista društva upokojencev, ki bodo tudi poslej sodelovala na F3ŽO, ne bodo več imela podpore ZDUS pri svojem delu. In pozor, te grožnje piše Sušnik, čeprav ZDUS ne živi samo od zbranih članarin, ampak ga financira tudi država, z denarjem davkoplačevalcev. Samo primer, za izolski hotel Delfin, ki je v lasti ZDUS, je šlo že čez 230 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja (vir: Erar).

Pismo Janeza Sušnika. Napisal in poslal ga je 26. junija, torej neposredno po vnovični izvolitvi za predsednika ZDUS-a. Pismo Janeza Sušnika. Napisal in poslal ga je 26. junija, torej neposredno po vnovični izvolitvi za predsednika ZDUS.

Sicer pa se govori, da se je Janez Sušnik celo kar sam pohvalil pred nekaterimi člani upravnega odbora ZDUS, da je za "prestop festivala" iz Cankarjevega doma na Gospodarsko razstavišče dobil 50 tisoč evrov ...?! Ta kraja festivala je bila tako očitna in bizarna, da celo ljubljanski župan Zoran Janković, čeprav Gospodarsko razstavišče spada pod mesto Ljubljana, ni hotel priti na Sušnikov festival, ker Sušnik, kot naj bi Janković pojasnjeval v ožjih družbah, vsaj kar se tiče festivala, laže.

Tukaj pa je nekaj pisem, ki zdaj očitno množično prihajajo na vodstvo ZDUS:


							  							
							 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdus janez sušnik Marjan Sedmak Pozitivna Slovenija f3žo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!