objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 30. september 2019 ob 06:32

Sta Šarec in Damir Črnčec grobo zlorabila Sovo za službo "lepe N.", ki naj bi bila zasebno blizu predsedniku vlade?!
To je rekonstrukcija zgodbe o zelo verjetni korupciji ter zlorabi oblasti in obveščevalne službe, ki bi morala zanimati ne samo Komisijo za preprečevanje korupcije in KNOVS, ampak tudi državno tožilstvo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zaposlitev "mimo vrste" na Sovi za N. H. naj bi Marjan Šarec uredil prek svojega državnega sekretarja Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja. (foto: STA)

Danes razkrivamo zgodbo, ki bi morala zanimati ne samo Komisijo za preprečevanje korupcije in parlamentarno komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), ampak tudi državno tožilstvo. Gre za opis oziroma rekonstrukcijo zgodbe o tem, kako sta (oziroma naj bi) predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec očitno zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe N. H., dosedanji in širši javnosti neznani uradnici občine Kamnik in Škofljica in po navedbah naših - dovolj zanesljivih - virov osebno tesno povezani s predsednikom vlade, na Slovenski obveščevalno-varnostni službi (Sova), mimo siceršnjih pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

Ključni akterji pričujoče zgodbe poleg Šarca so še Črnčec, direktor Sove Rajko Kozmelj ter uradnica in zdaj agentka Sove N. H., prej plavolaska, zdaj pa ima - po naših informacijah - temnejše lase.

Damir Črnčec Damir Črnčec

Rajko Kozmelj Rajko Kozmelj

N.H. N. H.

Ob tem dodajmo, da je Sova za nazaj že precej temeljito počistila vse objave N. H. in o N. H. na družabnih omrežjih, nekaj pa nam je vendarle še uspelo najti, kar tudi hranimo v uredništvu.

Ime in priimek N. H. sta znana uredništvu, vendar polne identitete novopečene agente Sove po nepotrebnem ne bomo razkrili iz dveh razlogov: prvič, Sova nam je že minuli petek, ko smo preverjali določene podatke o zaposlitvah N. H., povsem odkrito in pisno zagrozila s kazenskim pregonom, saj bi po mnenju Sove z objavo tega članka lahko kršili 1. člen zakona o tajnih podatkih (citiramo: ... da je vsak, ki se seznani s tajnim podatkom, odgovoren za njegovo varovanje, ne glede na način, na katerega se je s podatkom seznanil) in da že vnaprej preprečimo precejšnjo možnost hišnih preiskav pri avtorju teh vrstic oziroma na uredništvu spletnega portal Požareport. Pri objavi zgodbe tudi poudarjamo, da imamo za vse zapisano podlago v navedbah številnih različnih virov, tudi pisnih, dopuščamo pa možnost, da bi nekateri viri - po današnji objavi in pritiskih, ki bodo nedvomno sledili - svoje navedbe kasneje tudi spremenili.

KAMNIK-ŠKOFLJICA-SOVA

Začelo se je pred leti, ko je bila N. H. še zaposlena na občini Kamnik. Pravili so ji "Lepa N." in tam naj bi se tudi osebno zbližala s tedanjim županom Kamnika, danes predsednikom vlade in LMŠ Marjanom Šarcem. V nekem trenutku pa naj bi Šarčeva žena Barbara Iskra Šarec možu Marjanu dala ultimat, ali ona ali jaz. Zato naj bi Šarec še kot kamniški župan pod pritiskom soproge novo zaposlitev N. H. uredil pri svojem znancu, županu občine Škofljica Ivanu Jordanu. Nato je letos poleti N. H., uradnica občine Škofljica, "čez noč" izginila iz Škofljice in se - po naših zanesljivih informacijah - zaposlila v Sovi, na mednarodnih zadevah. Sova uradno tega ne potrjuje, ne zanika in ne komentira, češ, "podatki o zaposlenih v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji so v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje s tajnimi podatki, tajni, zato agencija ugibanj o tem, kdo je ali ni uradna oseba agencije, ne komentira".

Kaj točno se je v tej zgodbi dogajalo čez letošnje poletje, ni mogoče povsem natančno ugotoviti, saj naj bi po nekaterih informacijah, ki jih tudi ni mogoče preveriti, žena Marjana Šarca odkrila neka SMS-sporočila, bi pa naj septembra (2. 9.) na tradicionalnem sejmu suhe robe v Ribnici počilo med Šarcem in županom Škofljice Jordanom. Viri navajajo, da je Šarec opazil Jordana in prosil, naj mu uredijo prostor za sestanek v enem od "šotorov" (opomba: avtorju teh vrstic je tudi znano, v katerem, vendar podjetja, ki je imelo ta razstavni šotor, ne gre po nepotrebnem izpostavljati, saj z opisano zadevo nima nič skupnega). Potem je nekdo pristopil k Jordanu in mu rekel, da z njim želi govoriti predsednik vlade. Šarec naj bi se nato v razstavnem šotoru kolerično zdrl na Jordana, češ, zakaj naokoli govori o njegovi zvezi z N. H. (no, Šarčeve besede so bile precej bolj domače), vpitje predsednika pa naj bi slišali tudi drugi. Jordan naj bi bil šokiran in celo vidno prestrašen, o tem, da naj bi se Šarec drl nanj, pa naj bi se Jordan kasneje potožil tudi nekaterim svojim znancem, češ, kaj je Šarcu, on mu naredi uslugo, zdaj se pa dere nanj ...

ŠAREC-ČRNČEC-KOZMELJ

Zaposlitev "mimo vrste" na Sovi za N. H. pa naj bi Šarec uredil prek državnega sekretarja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja. Po naših informacijah naj bi zaposlitev N. H. na Sovi sicer povzročila nekaj slabe volje, saj dosedanja občinska uradnica nima nobenih izkušenj za delo, ki so ji ga mimo vrste dodelili na obveščevalni agenciji, in še, češ, Šarec javno pridiga eno, dela pa drugo.

Povsem natančnega časovnega toka posameznih zaposlitev zdaj že agentke Sove N. H. nam še ni uspelo ugotoviti, saj so se na občini Kamnik in Škofljica kljub našim pisnim zahtevam in čeprav gre za informacije javnega značaja zavili v pomenljiv molk. Oglasila se nam je, pa še to zgolj po SMS, in to v petek zvečer, gospa Jasmina Novak, tiskovna predstavnica občine Škofljica, ki je avtorju teh vrstic zapisala, da je "prejela elektronsko sporočilo glede bivše sodelavke N. H., da pa je trenutno nedosegljiva in na staležu zaradi mobinga"?! In dodala, citiramo Jasmino Novak: "Lepo prosim, da me pustite na miru do nadaljnjega ..."

VPRAŠANJA ZA PREDSEDNIKA VLADE in državnega sekretarja Damirja Črnčeca, ki smo jih posredovali na kabinet predsednika vlade:

- Kako lahko opišete povezavo oziroma zvezo med vami in uradnico ter zdaj agentko Sove, gospo N. H.? Ali držijo navedbe naših virov, da gre za osebno povezavo?

- Kako komentirane navedbe naših virov, da ste sprva kot župan Kamnika posredovali za zaposlitev N. H. na občini Škofljica, tokrat pa tudi za službo na Sovi?

VPRAŠANJE ZA DAMIRJA ČRNČECA:

- Kako komentirate navedbe naših virov, da ste po navodilu predsednika vlade in prek direktorja Sove Rajka Kozmelja "čez noč" in "mimo vrste" uredili zaposlitev N. H. na Sovi?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec sova damir crnčec Rajko Kozmelj KNOVS komisija za preprečevanje korupcije Kamnik Škofljica Ivan Jordan Barbara Iskra Šarec NH Jasmina Novak Ribnica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sta Šarec in Damir Črnčec grobo zlorabila Sovo za službo "lepe N.", ki naj bi bila zasebno blizu predsedniku vlade?!