objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 9. oktober 2019 ob 06:55

Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
To je res neverjetno: direktor Sove na tako imenovano "zaupanje" zaposlil osebo, ki je - kot vse kaže - sploh ni poznal! A res še lahko verjamemo v takšne pravljice oziroma takšna naključja?! Večinski mediji pa: in potem vse tiho je bilo ...?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Rajko Kozmelj, direktor Sove, se od nenapovedanega nadzora Knovsa na Sovi ni več pojavil na sedežu Sove. Se pa za Pop TV po telefonu javlja iz tujine. (foto: STA)

Včerajšnji krajši prepir na twitterju med Matejem Toninom (Nova Slovenija), Žanom Mahničem (SDS) in Janezom Janšo (SDS) o tem, kdo naj bi bil kriv, da po nenapovedanem nadzoru Knovsa (parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, ki jo vodi Tonin, Mahnič pa je podpredsednik) na Sovi pred sedmimi dnevi, kmalu po našem razkritju afere Lepa N, Sova še vedno ni dostavila zahtevane in obljubljene kadrovske dokumentacije ...

..., ne razkriva samo neverjetne napetosti med akterji politične desnice oziroma opozicije ter posledično tudi vprašljivo učinkovitost Knovsa pri nadziranju obveščevalnih in varnostnih služb, kjer ima večino opozicija in na kar pravilno opozarja tudi Aljuš Pertinač, voditelj oddaje Faktor na TV3, ampak tudi dejstvo, kako se je generalni direktor Sove Rajko Kozmelj pri aferi Lepa N. tako rekoč direktno zaplezal. Poleg njega pa sta se direktno zaplezala še državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec in predsednik vlade Marjan Šarec. Dokaze o zlorabi, vsaj tri, ponujajo Šarec, Črnčec in Kozmelj kot največji politični in obveščevalni amaterji kar sami od sebe:

ŠAREC: POZNAVA SE ŽE DOLGO ČASA ...

- 1/ Da je Šarec pred dnevi in pred televizijskimi kamerami sam priznal, da se z novo agentko Sove N. H., že dolgo poznata, in hkrati dal vedeti, da postopek njene zaposlitve na Sovi, od 4. marca dalje, pozna do podrobnosti, je že samo po sebi dovolj za preiskavo močnega suma zlorabe, ne samo funkcije predsednika vlade, ampak tudi obveščevalne službe. Kaj zdaj v tem trenutku okoli tega počne Komisija za preprečevanje korupcije, ni znano, Knovs očitno čaka na dokumentacijo, toda celo Boris Vezjak, sicer skrajno levi medijski analitik, na svojem blogu ... In media res (vir) dokazuje, da bi pri tem Šarčevem priznanju vsem "resnim novinarjem" morali zazvoniti vsi zvonovi:

Vir: blog Borisa Vezjaka: ... In medias res Vir: blog Borisa Vezjaka: ... In medias res

Toda dirigirani večinski mediji so se, kot vemo, ob tej aferi zavili v totalni molk.

KAJ JE ČRNČEC PLASIRAL SKOZI REVIJO REPORTER

- 2/ Damir Črnčec je skozi revijo Reporter in članek novinarja Igorja Kršinarja plasiral tezo, da je predsednik vlade Šarec z novo zaposlitvijo N. H. pravzaprav samo "reševal" novopečeno agentko Sove pred "zlobnim županom Škofljice Ivanom Jordanom".

Vir: Reporter Vir: Reporter

Gre sicer za tezo, ki jo je - takoj po izbruhi afere Lepa N. - Črnčec že prodal Tjaši Slokar Kos, odgovorni urednici informativnega programa Pop TV in Kanala A, o čemer smo na tem portalu sicer tudi že poročali.

Če za hip pustimo ob strani dejstvo, da moraš biti res novinar posebnega kova, da sprejmeš in potem še čisto resno objaviš takšno noro tezo, kot je ta, kako dobri predsednik vlade z novimi službami na Sovi rešuje uradnice pred grdimi župani, pa zapisano predvsem direktno potrjuje, da Šarec je (!) posredoval za službo N. H. Povedano drugače, Črnčec in Kršinar sta predsedniku vlade Marjanu Šarcu s tem člankom resnično naredila bizarno medvedjo uslugo.

KO DIREKTOR SOVE "NA ZAUPANJE" ZAPOSLI DAMO, KI JE SPLOH NE POZNA?!

- In še 3/ Zakaj Rajko Kozmelj, direktor Sove, državnemu zboru oziroma Knovsu ne preda zahtevane in obljubljene dokumentacije, pa dokazuje spodnji del zapisa urednika Matije Stepišnika v ponedeljkovi izdajo časopisa Večer:

Če drži, kar navaja Matija Stepišnik, ki se pri tem sklicuje na neimenovane "naše vire", Lepa N. službe na Sovi ni dobila zgolj mimo javnega razpisa, ampak celo na tako imenovano "zaupanje" direktorja Sove. Gre za posebno diskrecijsko pravico, na podlagi katere lahko direktor Sove po svojem okusu in znotraj določene kadrovske kvote na Sovo pripelje svoje najtesnejše sodelavce (podobno kot recimo predsednik vlade ali države in ministri, župani ..., pri čemer so tisti, ki dobijo zaposlitev na zaupanje, vezani na mandat politika), ampak zato prevzema odgovornost. Toda pozor: v primeru N. H. je Kozmelj na zaupanje, in to celo v redno delovno razmerje, zaposlil neznano uradnico iz Škofljice, ki je sam sploh ni poznal???!!! Halo?! To so takšni "močni sumi zlorabe" znotraj kabineta predsednika vlade in Sove, kot jih - na dlani - še ni bilo. A res lahko še verjamemo v takšne pravljice oziroma takšna naključja?! Večinski mediji pa, saj, in potem vse tiho je bilo ...?!

Rajko Kozmelj, direktor Sove, se - vsaj po javno objavljenih navedbah poslanca Žana Mahniča - od nenapovedanega nadzora Knovsa na Sovi ni več pojavil na sedežu Sove. Se pa za Pop TV po telefonu javlja iz tujine.

Vir: Pop TV, posnetek zaslona Vir: Pop TV, posnetek zaslona

Mimogrede, omenjeni članek Matije Stepišnika je bil na politično-medijski sceni sprejet kot "sporočilo javnosti", da se leva politična opcija dokončno odreka Marjanu Šarcu, ampak to je že zgodba za naslednje dni ...

SORODNI TVIT

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec Rajko Kozmelj marjan šarec komisija za preprečevanje korupcije KNOVS sova matej tonin Janez Janša Žan Mahnič aljuš pertinač Faktor na TV3 Revija Reporter Igor Kršinar Tjaša Slokar Kos pop tv Matija Stepišnik časopis Večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-14 10:50:10


REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA , uradna, sodna leta 2015 v Beogradu. Jaz sicer seveda kot Slovenec - nisem kak poseben "oboževalec Srbov" Ampak ! Kljub temu moram nepristrano - ugotoviti, da se zdi del srbskih pravnikov veliko bolj "javno, državno samoiniciativno-pozitivno tvoren in tudi - pozitivno - za boljše pravno stanje v njih državi - učinkovit. Učinkovit - na način realizacije boljšega delovanja npr. srbskih sodišč - v praksi. Celote stanja na tem področju prava v sedanji državi R. Srbiji - ne poznam. Pozanimal pa sem se dokaj temeljito - okrog dogajanja s pravno, uradno ureditvijo grozljivih posledic STALINISTIČNEGA "TITO" POLIT NASILJA, NESODNEGA POLIT MORJENJA IN RAZLAŠČANJA - PROTISTALINISTIČNIH, PROTIKOMUNISTIČNIH LJUDI V SRBIJI - med 2. vojno. In po njej. Po letu 1991, po razpadu ex SFRJ- so v Srbiji - po uradnem postopku sprejeli vrsto ZAKONOV O T.I. REHABILITACIJI in o POPRAVI POSLEDIC- stalinističnega polit nasilja v ex "TITO YU" Vsakomur je jasno, da se je ta nedvomno pozitivna ureditev tega področja v državi Srbiji - po letu 1991 do danes LAHKO ZGODILA - LE, KER OČITNO V SRBIJI MED NJIHOVIMI PROFESIONALNIMI PRAVNIKI - LE - OBSTOJI TOLIKO ETIČNO-MORALNO DOVOLJ - OSEBNOSTNO DOVOLJ "VISOKO" SAMOIZOBLIKOVANIH LJUDI, SRBSKIH PRAVNIKOV. V naši R. Slovenji - takih samostojnih, samoiniciativnih, etično-moralnih "VIOKIH" pravnikov - žal - NI OPAZITI. kakšno - konkretno zares je "etično-moralno" stanje v slovenski srenji pravnikov - naj povedo kar - oni - slovenski pravniki - sami ! Mar ne? Ali pa so v izraziti manjšini v ok Jaz Janez Kepic-Kern težko napišem o meni "nesrečni" srenji slovenskih pravnikov - kaj javno pozitivno - poboljševalnega glede stanja v slovenski pravniški srenji. Nevzpodbudnega stanja - po mojem vtisu o njih, o tej srenji. Preslabo - to - "srenjo" poznam. Če imam za urediti kake resne pravne zadeve - pač stopim do meni osebno poznanih vrhunskih mlajših dr. prava, dr. odvetnikov, za katere sem 1000% prepričan, da jim njih glave -normalno - delujejo. In se pogodbeno in proti uradnemu plačilu - zmenim kot podjetnik za - sodelovanje, opravilo kakega pravnega dela - z njimi. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA, upokojenec, podjetnik.
Igor Hauptman

2019-10-14 08:50:29


Ni povsem gotovo, kako bi se sodišče sicer opredelilo o Accettovi "zdomski" vlogi pri oblikovanju volilnega programa SMC, kar se tiče drugih okoliščin, ki vzbujajo dvom o njegovi pristranskosti, dejstvo pa je, da se je kot ustavni sodnik grdo zlagal in to v zvezi z odločanjem ustavnega sodišča. Usluge je potrebno vračati in Accetto jih je, čeprav kar se Vilija tiče ne prav uspešno. Poleg same šlamastike tega lažnivega ustavnega sodnika, ki verjetno za povprečnega Slovenca ne predstavlja prav posebno hudega dejanja, saj lažejo vsi politiki, zakaj ne bi še ustavni sodniki je največja težava v tem, da se povprečni Slovenec še vedno ne zaveda usodnega pomena vzpostavitve vladavine prava za razvoj Slovenije kot suverene države. Če avtoriteto pravosodja na tak način rušijo ustavni sodniki lahko na vse skupaj kar pozabimo. Kaj na to porečejo sodniški krogi, večinski mediji in politika, ki niso izbirali besed pri obsodbah drugega ustavnega sodnika, ki je bil izvoljen hkrati kot Accetto in se je "eksplicitno" opredelil do konkretnega sodnega primera, ki bi v primeru drugačne odločitve definitivno padel na ESČP. Verjetno se bodo potuhnili, kot pri Šarčevi zaposlitvi prijateljice na SOVI, kjer se bo toliko več pisalo o kazenski ovadbi zaradi usodnega ogrožanja delovanja obveščevalcev ter še posebej ene novo pečene obveščevalke. Očitno po načelu napad je najboljša obramba. Bo pa zadeva vsaj še nekaj časa na medijski sceni. Druga dimenzija tega razkritja, po meni prav zabavna pa je samo svetovanje Accetta delu volilnega programa, ki ga je očitno pripravljal specialist za "naravno pravo", Milan Brglez. Iz njegovih predlogov je namreč očitno razvidno, da je program v tem delu prazna lupina popolnoma brez vsebinskih predlogov in ukrepov tako, kot tudi Cerar sam in kar se je konec koncev potrdilo v zunanje političnem položaju Slovenije, ki je v času njegove vladavine ter pod Karlovim vodenjem doživel popoln fiasko. Več kot indikativen je tudi Accettov zapis klasifikacije Slovenije s strani ECFR (evropski svet za zunanje zadeve) po kateri se ta v zadevah, kjer bi morala imeti vodilno vlogo (zahodni Balkan) le te ni imela niti v enem samem primeru je pa vodilna v Evropi po uvrstitvi v izmikanju. No, Brgleza imajo zdaj v Bruslju, mogoče po naslednjih volitvah dobijo še Šarca.
borut rojc

2019-10-14 08:13:11


Dokler bodo v Sloveniji po vzoru na kriminalno Rusijo, namesto demokratično izvoljenih ljudi in strank, na oblasti nastavljeni otroci in pankrti komunizma ter SMC-ju podobne kriminalne združbe, se takšen način delovanja in prevar v sodstvu, zdi samoumeven. Še več, Jankovič, nedotakljivi kriminalec , sodnike, ki bi morali zapečatiti njegovo usodo, vodi na kosila in večerje v družbi tistih prijateljev in bratov po pravoslavni veri iz daljne Rusije, tudi iz tamkajšnjega sodstva, kateri imajo zaprte vse poti na civiliziran zahod, kjer je pravni red osnova vsega in sveto pismo celotne družbe...Nam so pač vzor Rusi, kjer dnevno spreminjajo zakone in ustavo, da držijo kriminalca na oblasti. Tam se po stalinističnih metodah še vedno onemogoča in usmrčuje razmišljujoče ljudi. Zato so ti Rusi danes že po izgledu smešni, predvsem pa neumen narod. Podobno se z naplavljanjem negativne selekcije dogaja v Sloveniji. Tako bo, dokler bo v Murglah nadustavno sodišče, kjer se pač odloča, kako se bo sodilo od najnižjih instanc navzgor... In potem bo tisto cmeravo dete iz murgelskega inkubatorja, pozivalo Hrvate, naj spoštujejo vladavino pravo, hkrati pa prisegalo na prakso bedastih Rusov, ki v pravnem smislu upoštevajo le zakon sile in močnejšega...So sodniki kot Radonjič, ki sodijo po črti zakona . Največ je ustrahovanih, ki boječ se za svojo službo, po liniji najmanjšega odpora, sodijo po diktatu. In so takšni,posvečeni, ki s kriminalci sklepajo posle in delijo gastronomske užitke. Eden od teh- Džordževič. Crni Djordje. Vse ostane v družini.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.